Τρίτη 24 Απριλίου 2012

Μάστιγα οι αυτοκτονίες λίγο πριν τις εκλογές -Φτώχεια και ανεργία γίνονται θηλιά στο λαιμό!


Συγκλονίζουν οι απανωτές αυτοκτονίες πολιτών σε ολόκληρη τη χώρα - Οι περισσότερες σχετίζονται με οικονομικά προβλήματα... 

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις παίρνει το θέμα των αυτοκτονιών, αφού καθημερινά τις τελευταίες μέρες, απελπισμένοι πολίτες δίνουν τέλος στη ζωή τους, λόγω των δυσβάσταχτων οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν. Σοκ έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία της Σταυρούπολης, στην Ξάνθη, η αυτοκτονία του 45χρονου δασκάλου Σάββα Μετοικίδη, το απόγευμα του Σαββάτου,σε ένδειξη πολιτικής διαμαρτυρίας.
Ο 45χρόνος εκπαιδευτικός Σάββας Μετoικίδης, διορισμένος στην Αθήνα, είχε επισκεφτεί τον τόπο καταγωγής του για τις εορτές του Πάσχα. Στα πολυσέλιδα σημείωματα που άφησε πίσω του εξηγεί του λόγους της πράξης του, αποδίδοντάς την στο Μνημόνιο και στην οικονομική κατάσταση.

Ο 45χρονος δάσκαλος, πριν απαγχονιστεί, φερόταν φυσιολογικά και κανείς δεν είχε αντιληφθεί τι πρόκειται να κάνει. Μέχρι τις 2 μ.μ. του Σαββάτου ο Σάββας Μετοικίδης ήταν στο καφενείο της πλατείας στη Σταυρούπολη και έπαιζε τάβλι με συγχωριανούς του. Φεύγοντας για το σπίτι, τους αποχαιρέτησε καθώς στις 6 μ.μ. επρόκειται να αναχωρήσει για την Αθήνα, μετά τις διακοπές του Πάσχα.

Πήγε στο πατρικό του σπίτι, έκατσε στο τραπέζι με τον αδερφό, τον πατέρα και τη μητέρα του, οικογενειακά και κάποια στιγμή έφυγε από το τραπέζι. Μετά τις 4 ο πατέρας του πήγε για κάποιο λόγο στην αποθήκη του σπιτιού, όπου αντίκρισε το γιό του κρεμασμένο! 

Στο σημείο όπου απαγχονίστηκε ο συνδικαλιστής, βρέθηκαν δύο επιστολές. Η πρώτη απευθύνεται στην οικογένειά του και περιέχει και αρκετές λεπτομέρειες για τις εκκρεμότητες που έχει αφήσει. Η δεύτερη απευθύνεται σε φίλο του συνδικαλιστή, έχει σαφές πολιτικό περιεχόμενο και αποτελεί ένα μανιφέστο όπου εξηγεί τους πολιτικούς λόγους της αυτοχειρίας του, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τις επιπτώσεις της κρίσης στην ελληνική κοινωνία. 


Αυτοκτόνησε άνεργη μητέρα στο Σχηματάρι

Η γυναίκα Ρωσικής καταγωγής ζούσε στο Σχηματάρι με το σύζυγο και τα δύο παιδιά τους, ηλικίας 3 και 5 ετών. Οι δύο γονείς ήταν άνεργοι με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν τεράστιο οικονομικό πρόβλημα. Στις 10:30 πρωί της Κυριακής ο πατέρας βγήκε με τα παιδιά μια μικρή βόλτα, ενώ η 26χρονη δήλωσε πως δεν είχε διάθεση να ακολουθήσει.

Όταν επέστρεψαν στο σπίτι αναζήτησαν τη νεαρή μητέρα η οποία όμως δεν απαντούσε. Τα παιδιά άνοιξαν τη πόρτα του υπνοδωματίου και αντίκρισαν τη μητέρα τους κρεμασμένη. Όλοι η τοπική κοινωνία έχει σοκαριστεί και από την απώλεια της νεαρής μητέρας ενώ σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η 26χρονη δεν άφησε κάποιο σημείωμα.


Δύο αυτοκτονίες σε μια μέρα στο Ηράκλειο!
Μετά την αυτοκτονία του 54χρονου λογιστή που γέννησε πολλά ερωτηματικά λόγω του ιδιόχειρου σημειώματος άλλη μία αυτοκτονία συνταράζει την τοπική κοινωνία του Ηρακλείου. Το βράδυ της περασμένης Παρασκευής (20-04-2012), ένας 60χρονος έβαλε τέλος στη ζωή του  στην περιοχή των Πατελών στο Ηράκλειο, κόβοντας τις φλέβες του. Τραγική φιγούρα ο γιος του 60χρονου, που βρήκε τον πατέρα του νεκρό...

Το πρωί της ίδιας μέρας είχε εντοπιστεί το πτώμα ενός 54χρονου λογιστή που κρεμάστηκε στη σκάλα της πολυκατοικίας όπου διέμενε, αφήνοντας πίσω του ένα σημείωμα...


Εκτός από τις αυτοκτονίες που σχετίζονται με οικονομικά προβλήματα, υπάρχουν κι άλλες που για την ώρα δεν έχει διαπιστωθεί τι κρύβουν. Το πρωί, ηλικιωμένος βούτηξε στην θάλασσα του λιμανιού και πνίγηκε (διαβάστε το σχετικό άρθρο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom