Δευτέρα 16 Απριλίου 2012

Δώστε Ακη,μίζες και δικογραφίες στο λαό για τη διαμόρφωση εκλογικής συνείδησης

Πάσχα τέλος!
Ξανά στις οθόνες σας από σήμερα το σήριαλ "Ο Ακης και οι εντιμότατοι φίλοι του".
Πιάστε στασίδι για να μάθετε τις 206 σελίδες του εισαγγελικού πορίσματος και τις 10.000 της δικογραφίας που δίνονται στη δημοσιότητα υπό μορφήν τηλεοπτικών επεισοδίων.
Mάθε ακόμα και για τα σετ εσωρούχων της κυρίας αυτού αξίας 6.000 ευρώ!
Πάρε κόσμε κάθαρση για είκοσι ακόμα μέρες.
Ζείδωρον

ΤΩΡΑ: Στην Ευελπίδων ο Άκης Τσοχατζόπουλος για να απολογηθεί στον ανακριτή - Χωρίς χειροπέδες και πάλι - "Καρφώνει" Σημίτη-Παπανδρέου για τα υποβρύχια

- "Σύγγνωμη που σας έφερα εδώ Δευτεριάτικα" είπε στους δημοσιογράφους
- Χαμογελαστός, χωρίς γραβάτα και... χειροπέδες έφτασε στον ανακριτή
- Θέλει να κληθούν για κατάθεση τα μέλη του ΚΥΣΕΑ για την υπόθεση των υποβρυχίων
- Θα ζητήσουν νέα προθεσμία οι συνήγοροί του
- Γιατί η πλευρά του ζητά να μην τον προφυλακίσουν


Δευτέρα του Πάσχα και ο Άκης Τσοχατζόπουλος οδηγείται στον ανακριτή για να απολογηθεί για τις κατηγορίες που τον βαραίνουν και αφορούν το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Η πομπή που τον μετέφερε από τη ΓΑΔΑ στα δικαστήρια της Ευελπίδων ξεκίνησε περίπου στις 09:55 και μετά από λίγα λεπτά έφτασε στα δικαστήρια. Και αυτή τη φορά, ο πρώην υπουργός δε φορούσε χειροπέδες στα χέρια του. Προσπαθούσε να δείξει ψύχραιμος.

Ήταν χαμογελαστός, φορούσε πουκάμισο και σακάκι, αλλά όχι γραβάτα. «Καλημέρα και χρόνια πολλά. Συγγνώμη που σας έφερα εδώ Δευτεριάτικα» είπε μόλις αντίκρισε τους δημοσιογράφους. Πέρασε το κατώφλι της Ευελπίδων γιατί το ραντεβού του με τον ανακριτή ήταν προγραμματισμένο για τις 10:00. Και όλα δείχνουν ότι στο ανακριτικό γραφείο θα μείνει πολλές ώρες αφού έχει να δώσει εξηγήσεις για πολλά...

Ο πρώην υπουργός Άμυνας, σήμερα, θα απολογηθεί μόνο για την υπόθεση των υποβρυχίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι συνήγοροί του αρχικά σκοπεύουν να ζητήσουν κάποια επιπλέον προθεσμία λίγων ημερών προκειμένου να καταφέρουν να μελέτησουν πλήρως τη δικογραφία η οποία είναι 10.000 σελίδες. Επίσης θα ζητήσουν να μην κριθεί προφυλακιστέος ισχυριζόμενοι πως ο πρώην υπουργός αφενός είναι αναγνωρίσιμος ευρέως κι έτσι η φυγή του είναι αδύνατη, αφετέρου μέχρι στιγμής δεν έχει δώσει κανένα τέτοιο δικαίωμα αφού όσες φορές του έχει ζητηθεί από τις αρχές να παραστεί το έχει κάνει.

Ωστόσο, στην περίπτωση που δεν δοθεί επιπλέον προθεσμία, κάτι που είναι πολύ πιθανό, οι συνήγοροι έχουν ετοιμάσει ένα υπόμνημα, σύμφωνα με το οποίο η βασική γραμμή υπεράσπισης θα είναι πως το αδίκημα που τον βαραίνει έχει παραγραφεί.

Επίσης, θα επιμείνουν πως πρέπει να κληθούν τα μέλη του ΚΥΣΕΑ καθώς αυτοί έλαβαν τις αποφάσεις για την αγορά των υποβρυχίων. Οι σύνήγοροί του θα ισχυριστούν πως ο πρώην υπουργός υπέγραψε τυπικά για την αγορά των υποβρυχίων και πως κανένα έμβασμα δεν ήταν απευθείας προς τον ίδιο.

Σχετικά με το θέμα των TOR-M1 το οποίο έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία αιφνιδιάζοντας τους συνηγόρους του Άκη Τσοχατζόπουλου, σύμφωνα με πληροφορίες στην αυριανή ανάκριση δε θα απολογηθούν γι' αυτό το θέμα καθώς δεν έχουν προετοιμαστεί.

Ο ίδιος ο Άκης Τσοχατζόπουλος κάνει λόγο για “θεαματική σύλληψη”, γεγονός που σύμφωνα με την αστυνομία δεν ισχύει, αφού στο σημείο ήταν ένα περιπολικό και τα υπόλοιπα αυτοκίνητα ήταν συμβατικά. Η θέση της αστυνομίας είναι “Κάναμε ό,τι προβλέπεται”.

Τα υπόλοιπα πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση πρόκειται να οδηγηθούν στον ανακριτή την Τρίτη. Πρόσωπο “κλειδί” ο πρώτος εξάδερφος του πρωην υπουργού, ο οποίος φαίνεται να χειριζόταν τις off-shore εταιρείες. Πολλά ερωτήματα θα ξεκαθαρίσουν λοιπόν από τη στάση που θα τηρήσει.
newsit

1 σχόλιο:

ephee είπε...

Καλημέρα Δημήτρη.
Δεν είναι να απορεις που όλες αυτές οι αποκλειστικότητες (αποκλειστικά καραγκιζιλίκια τα λέω εγώ) έχουν πάνω την αράχνη του newsit?
Όχι, το αναφέρω απλά γιατί μερικοί περνάνε τον Ευαγγελάτο για αδέκαστο και άμεμπτο..

Read more: Go to TOP and Bottom