Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Μύλος στη Syper League - Σήμερα κρίνεται η επανέναρξη των πρωταθλημάτων


Οι ανακοινώσεις των ΠΑΕ και οι επιστολές-απαντήσεις προς τη Super League κυριάρχησαν την Τετάρτη, ωστόσο απόφαση για σέντρα δεν ελήφθη. Αυτό αναμένεται να συμβεί σήμερα με μία νέα επιστολή της διοργανώτριας αρχής - είτε με τη σύμφωνη γνώμη της πλειοψηφίας των μελών της, είτε με την πλειοψηφία αυτών - προς την ΕΠΟ και η ομοσπονδία καλείται να αποφασίσει στο Δ.Σ. εάν θα ορίσει διαιτητές για τη διεξαγωγή των πρωταθλημάτων της Super League και της Football League.

Παρά την κοινή θέληση των ομάδων να παίξουν μπάλα το προσεχές Σαββατοκύριακο (και τη Δευτέρα), το περιεχόμενο της επιστολής που ζήτησε η Super League να υπογραφεί από όλους για να αποσταλεί το αίτημα επανέναρξης των πρωταθλημάτων στην ΕΠΟ, δεν βρήκε άπαντες σύμφωνους.

Το επίμαχο σκέλος αφορά στην «κρίση» των ΜΜΕ για τη διαιτησία, για το οποίο εξέφρασαν ανοικτά - μέσω επιστολών και ανακοινώσεων - την αντίρρησή τους την Τετάρτη οι Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ και Skoda Ξάνθη, ενώ το βράδυ της ίδιας ημέρας φέρεται να ακολούθησε την ίδια «γραμμή» και ο Παναιτωλικός.

Παρά τις διαβουλεύσεις, έως τις πρώτες πρωινές ώρες απόφαση δεν ελήφθη, ωστόσο περιθώριο για νέα παράταση δεν υπάρχει.Σήμερα το πρωί η Super League αναμένεται να αποστείλει στην ΕΠΟ το αίτημα για σέντρα του πρωταθλήματος, με μια επιστολή το περιεχόμενο της οποίας είτε θα έχει διαφοροποιηθεί για να υπάρξει ομοφωνία, είτε θα είναι το ίδιο και θα στηρίζεται από την πλειοψηφία των ΠΑΕ.

Ακολούθως, η ΕΠΟ, έχοντας στα χέρια της το αίτημα της Super League μαζί με την ήδη ξεκάθαρη θέση της Football League, θα αποφασίσει μέσω διοικητικού συμβουλίου εάν θα ορίσει διαιτητές στα δύο επαγγελματικά πρωταθλήματα για την προσεχή αγωνιστική. Αρκεί το περιεχόμενο της. διαβόητης επιστολής να «καλύπτει» όσα έχει ζητήσει η ΕΠΟ από τη Super League για να. ρίξει νερό στο κρασί της η ομοσπονδία και να πάρει πίσω την απόφασή της ως αντίδραση στη δολοφονική επίθεση που δέχθηκε ο Χριστόφορος Ζωγράφος.


Κόντρα στη Superleague Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ!
Αντίθετοι με τη.. γραμμή της Superleague για την αντιμετώπιση της έντασης στο ποδόσφαιρο είναι Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ. Το κείμενο της διοργανώτριας , η "αιχμηρή" ανακοίνωση των "πράσινων" και η θέση των Θεσσαλονικέων.

Με επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΑΕ Παναθηναϊκός, έκανε γνωστό πως δεν συναινεί στις προθέσεις της Σούπερ Λίγκας για κοινή ανακοίνωση όλων των ομάδων με αφορμή την επίθεση στον Χριστόφορο Ζωγράφο. Οι «πράσινοι» αναφέρουν πως καταδικάζουν κάθε μορφής βία, όμως, αρνούνται να συμμετάσχουν σε παιχνίδια εκμετάλλευσης κι επιλεκτικής ευαισθησίας.

Παράλληλα, χαρακτήρισαν ως «επαίσχυντη φίμωση όλων όσων καταγγέλλουν τα κακώς κείμενα του ποδοσφαίρου» την προσπάθεια της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος κι εξέφρασαν έντονη ανησυχία για το αν και πως θα καταφέρει να ολοκληρωθεί το φετινό πρωτάθλημα με όλα όσα συμβαίνουν τα τελευταία 24ωρα στον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Αν και την Τετάρτη επρόκειτο να συνεδριάσει το Δ.Σ. προκειμένου να αρχίσει και πάλι το πρωτάθλημα, η Super League προτίμησε να στείλει επιστολή στα μέλη της.

Καταδικάζοντας την επίθεση στον κ. Ζωγράφο, η Λίγκα καλεί τις ομάδες να υπογράψουν ώστε να εκτονωθεί η κατάσταση, ενώ απευθύνει συστάσεις στους… δημοσιογράφους για τα ρεπορτάζ τους.

Στο κείμενο της Superleague που εστάλη στις ΠΑΕ επισημαίνεται: «H Super League από την πρώτη στιγμή καταδίκασε τη δολοφονική επίθεση κατά του Αντιπροέδρου της Κ.Ε.Δ. κ. Ζωγράφου. Τα μέλη της Super League κάνουν έκκληση προς την Ελληνική Δικαιοσύνη να επιληφθεί άμεσα της υπόθεσης και να αποκαλύψει το συντομότερο δυνατό τους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς της δολοφονικής ενέργειας. Τα μέλη της Super League στα πλαίσια της εκτόνωσης του κλίματος δεσμεύονται να απέχουν από οποιαδήποτε πράξη ή δήλωση που θα επιβαρύνει το κλίμα σε σχέση με την Ελληνική Διαιτησία και καλούν τα Μ.Μ.Ε. να απέχουν από δημοσιεύματα και ρεπορτάζ που οδηγούν στη στοχοποίηση διαιτητών».

Η ανακοίνωση του Παναθηναϊκού:

«Η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ αρνήθηκε να συνυπογράψει το «σχέδιο ανακοίνωσης» που της εστάλη από την Superleague και το οποίο αποτελεί μια επαίσχυντη φίμωση όλων όσων καταγγέλλουν τα κακώς κείμενα του ποδοσφαίρου.

Θα πρέπει να γίνει αντιληπτό πως το πρόβλημα δεν δημιουργείται από εκείνον που δημοσιοποιεί όσα γίνονται, αλλά από αυτόν που τα κάνει και παραμένει ατιμώρητος.

Η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ έχει καταδικάσει - και θα εξακολουθήσει να το κάνει - κάθε μορφή βίας. Δεν διαθέτει επιλεκτική ευαισθησία, ούτε δύναται να γίνει υποχείριο εκμετάλλευσης από κανέναν.

Οι δήθεν καλές προθέσεις της Λίγκας για συμβούλιο παρουσία όλων των προέδρων αυτοακυρώθηκαν και αποδείχτηκαν προσχηματικές. Αντ' αυτού κληθήκαμε να συμμετάσχουμε σε μια ακατανόητη ενέργεια που κινείται στο μικρόκοσμο της σκοπιμότητας.

Στο ήδη δε προβληματικό ποδόσφαιρό μας ήρθε ως επιστέγασμα η αποχώρηση του κυρίου Ντάλας και η «επιστροφή» στα. παλιά, με την ΚΕΔ/ΕΠΟ να «αναλαμβάνει» εκ νέου τις σχετικές αρμοδιότητες. Με όλες αυτές τις κινήσεις αναρωτιόμαστε αν και πως μπορεί να ολοκληρωθεί το εφετινό πρωτάθλημα.

Η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗNΑΪΚΟΣ βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή και με άλλους συλλόγους προκειμένου να βρεθεί μια υγιής λύση που θα βάλει φρένο στη σήψη του ελληνικού ποδοσφαίρου».

Στην ίδια… γραμμή και η ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Ο «δικέφαλος του Βορρά» δε σκοπεύει σε καμία περίπτωση να υπογράψει το συγκεκριμένο έγγραφο, καθώς εγείρει ερωτήματα γιατί δεν υπάρχει ανάλογη ευαισθησία και για άλλα κρούσματα επιθέσεων στο παρελθόν, ενώ θεωρεί και αντι-δημοκρατική οποιαδήποτε υπόδειξη προς τα ΜΜΕ

Απειλεί με αποχώρηση από τη Superleague η Skoda Ξάνθη!
Ανοιχτό το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα αφήνει η ΠΑΕ Skoda Ξάνθη, με ανακοίνωση που εξέδωσε και στην οποία ενημερώνει ποια θα ήταν η θέση της στο σημερινό Δ.Σ. της Λίγκας, αν αυτό γινόταν

Η ανακοίνωση:

«ΘΕΣEΙΣ ΤΗΣ ΠΑΕ SKODA ΞΑΝΘΗ ΑΟ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΤΙΘΕΝΤΟ

Σ' ΕΝΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΠΟΤΕ

ΓΙΑ ΑΓΝΩΣΤΟΥΣ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΛΟΓΟΥΣ

1. Α. Όσον αφορά, στα γεγονότα βίας, που βλέπουμε και βιώνουμε τα τελευταία χρόνια στο Ελληνικό Ποδόσφαιρο, με αποκορύφωμα τον ξυλοδαρμό του Κου Ζωγράφου, η Πολιτεία θα πρέπει, να βρει τους ενόχους, όποιοι και αν είναι αυτοί, και για τον τιναγμένο φούρνο στον αέρα, και για τον άγριο ξυλοδαρμό του Κου Ζωγράφου, και για τον Κο Σιδηρόπουλο, γιατί, έτσι και μόνο έτσι, θα βοηθήσει όποιους από εμάς επιθυμούμε να πάρουμε σωστές αποφάσεις για το Ελληνικό Ποδόσφαιρο, στο μέτρο που μας αναλογεί.

Β. Ας μην κρυβόμαστε. Η καλοπροαίρετη κριτική σε ένα διαιτητή, δεν μπορεί να αποτελεί «ποινικό αδίκημα». Δόξα τον Θεό, έχουμε τουλάχιστον Δημοκρατία.

2. Όσον αφορά στη ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ : Έχουμε «καταντήσει» τη ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ, γιατί περί «κατάντιας» πρόκειται, να συμμετέχουν οι ομάδες «κατά το δοκούν» εφαρμόζοντας η κάθε μία ξεχωριστά τους δικούς της κανόνες συμμετοχής.Δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση. Συνεχώς κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας.

Εμείς οι ίδιοι, εδώ στη ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ, είμαστε υπεύθυνοι γι'αυτό που αντιμετωπίζουν πολλές ομάδες, (οικονομικά προβλήματα), με όλες αυτές τις ανοχές και παρεκκλίσεις που συνεχώς κάνουμε.

3. Η SKODA ΞΑΝΘΗ ΑΟ θα εξετάσει την περίπτωση, αν δεν εφαρμοστούν άμεσα οι νόμοι και διατάξεις για όλες τις ομάδες ισοϋψώς, να αποχωρήσει από το Πρωτάθλημα. Πιθανόν έτσι, να διευκολύνει κάποιους, στο να συνεχίσουν να έχουν αυτό το ποδόσφαιρο που πιθανόν να τους αρέσει.

Π.Α.Ε. SKODA ΞΑΝΘΗ Α.Ο.».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom