Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

ΤΩΡΑ: Σοβαρά επεισόδια έξω από το Πολυτεχνείο - Nεαροί μπήκαν στο ίδρυμα - Καίνε κάδους στην Στουρνάρη


- Νεαροί έχουν μπεί στο Πολυτεχνείο από την πλαϊνή είσοδο της Στουρνάρη
- Κυνηγητό στα στενά των Εξαρχείων με τις αστυνομικές δυνάμεις
- Φωτιές σε κάδους απορριμμάτων και στην είσοδο του Πολυτεχνείου



Επεισόδια σημειώνονται αυτή την ώρα έξω από το Πολυτεχνείο και στους δρόμους των Εξαρχείων, μεταξύ νεαρών και αστυνομικών δυνάμεων.


Πληροφορίες αναφέρουν ότι νεαροί έχουν μπει στους χώρους του Πολυτεχνείου από την πλαϊνή πόρτα που βρίσκεται επί της Στουρνάρη. 

Άλλοι έχουν μαζευτεί μπροστά από την κεντρική πύλη του Ιδρύματος, στην Πατησίων, βάζοντας φωτιά σε σκουπίδια, ενώ φωτιές έχουν μπει και σε κάδους απορριμμάτων στη Στουρνάρη. Την ίδια ώρα, στα στενά των Εξαρχείων γίνεται κυνηγητό με τους αστυνομικούς. 

Η αστυνομία έχει προχωρήσει σε χρήση χημικών και δακρυγόνων, με αποτέλεσμα η ατμόσφαιρα να είναι αποπνικτική. 

 

Τα επεισόδια ξέσπασαν μετά το τέλος της πανεκπαιδευτικής πορείας, που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας, μετά τα επεισόδια που έγιναν το πρωί στη Νομική Σχολή, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν φοιτητές.

Η ένταση ξεκίνησε στην οδό Ακαδημίας, όταν νεαροί άρχισαν να πετούν πέτρες εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων που είχαν παραταχθεί στα στενά. Οι αστυνομικοί "απάντησαν" με ρίψη κρότου-λάμψης.



 

Πορεία από τα Προπύλαια στη Βουλή

Η πορεία ξεκίνησε από τα Προπύλαια, όπου συγκεντρώθηκαν το απόγευμα μαθητές και φοιτητές, μετά το νέο κάλεσμα που δόθηκε με αφορμή τα πρωινά επεισόδια, που είχαν ως συνέπεια τον τραυματισμό φοιτητών.

Στη διαδήλωση συμμετείχαν περισσότεροι από 2.000 μαθητές και φοιτητές, φωνάζοντας συνθήματα διαμαρτυρίας κατά της αστυνομικής βίας και κρατώντας πανό.

Η πορεία ξεκίνησε από την Πανεπιστημίου και μέσω της Σταδίου κατευθύνθηκε στην πλατεία Συντάγματος και τη Βουλή.

Στη συνέχεια, μέσω της Ακαδημίας, η πορεία πήγε προς τη Νομική Σχολή.

Στην απογευματινή πορεία συμμετείχαν φοιτητικοί σύλλογοι από τη Νομική, το Πολυτεχνείο, την Οδοντιατρική, το Μαθηματικό, το Φυσικό, το Γεωλογικό και άλλες σχολές. Επίσης το ΜΑΣ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το ΣΕΚ και το ΕΕΚ.

Το «παρών» έδωσαν και οι απολυμένοι εργαζόμενοι του εργοστασίου της Κόκα-Κόλα Τρία Έψιλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom