Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

Συναγερμός για ύποπτο κρούσμα Έμπολα σε πλοίο με ελληνική σημαία που φτάνει στον Πειραιά

Καμία ανησυχία προς το παρόν λέει ο Δοικητής ΕΚΕΠΥ

Συναγερμός έχει σημάνει τις τελευταίες ώρες για ύποπτο κρούσμα Έμπολα σε πλοίο με ελληνική σημαία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του υπουργείου Ναυτιλίας, το δεξαμενόπλοιο "MAGDA P" της ετερείας Common Progress, εκτελούσε το δρομολόγιο από Γουινέα προς Ουκρανία όταν ένας αλλοδαπός, μέλος του πληρώματος, παρουσίασε συμπτώματα που παραπέμπουν στον ιό Έμπολα, όπως είναι πυρετός, πόνος στη μέση και αιματοουρία.

Το πλοίο αναμένεται να δέσει απόψε στο αγκυροβόλιο του Πειραιά,δηλαδή έξω από το λιμάνι. Ομάδα γιατρών θα μεταβεί για να υποβάλλει τον αλλοδαπό σε εξετάσεις.


Να σημειωθεί ότι ιατρική περίθαλψη χρειάζεται ακόμη ένα μέλος του πληρώματος που έχει υποστεί εξάρθρωση ώμου.

Τονίζεται ότι κανείς δε θα εξέλθει από το πλοίο αν δεν δοθεί άδεια από τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές.

Δοικητής ΕΚΕΠΥ για Έμπολα στο iatropedia: Καμία ανησυχία προς το παρόν

Όλα τα απαραίτητα μέτρα έχουν ληφθεί για το ύποπτο περιστατικό κρούσματος Έμπολα σε ναυτικό από τις Φιλιππίνες που φτάνει απόψε το βράδυ στο λιμάνι του Πειραιά με το δεξαμενόπλοιο «Μάγδα Π.» διαβεβαιώνει ο διοικητής του ΕΚΕΠΥ κ. Πάνος Ευσταθίου με δηλώσεις του στο iatropedia.gr.

της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Μάλιστα θεωρεί ότι δεν πρόκειται για κρούσμα Έμπολα εξηγώντας ωστόσο ότι η επικοινωνία με τον καπετάνιο του πλοίου είναι συνεχής αλλά και με τις λιμενικές αρχές.

Είναι μια συνηθισμένη τακτική που ακολουθείται όταν μέσα στα πλοία εκδηλώνονται κρούσματα με ύποπτα σημάδια του θανατηφόρου ιού να γίνεται ενημέρωση όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

Και συνεχίζει ο κ. Ευσταθίου:
''Είμαστε σε συνεχής επαφή και δεν φαίνεται να είναι κρούσμα Έμπολα''.

Να σημειωθεί εδώ ότι ο ναυτικός είχε για πέντε ημέρες υψηλό πυρετό ο οποίος όμως σε αυτή την φάση έχει πέσει σημαντικά Επομένως δεν μοιάζει να είναι Έμπολα.

Σύμφωνα με πληροφορίες πιθανών ο ναυτικός να έχει ουρολοίμωξη. Πάντως θα υποβληθεί σε όλες τις απαραίτητες εργαστηριακές εξετάσεις προκειμένου να εξακριβωθεί από τι πάσχει ο ναυτικός από τις Φιλλιπίνες.

Καθησυχαστικοί για το ύποπτο κρούσμα Έμπολα υπ. Υγείας και ΚΕΕΛΠΝΟ! Ελήφθησαν όλα τα μέτρα

Το υπουργείο υγείας αλλά και το Κέντρο Ελέγχου Ειδικών Λοιμώξεων εμφανίζονται καθησυχαστικοί επισημαίνοντας ότι, έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα.

Την ίδια στιγμή αναφέρουν ότι μάλλον δεν πρόκειται για Έμπολα αφού μετά από ενημέρωση που είχαν με τον καπετάνιο του πλοίου ο υψηλός πυρετός του ναυτικού έπεσε τα ξημερώματα.

Απόψε το βράδυ αναμένεται το πλοίο να φτάσει στον Πειραιά και άπαντες ΕΚΑΒ, ΕΚΕΠΥ και Κέντρο Ελέγχου Ειδικών λοιμώξεων είναι πανέτοιμοι για να μεταφέρουν το ναυτικό που παρουσίασε τα ύποπτα συμπτώματα του ιού Έμπολα ενώ βρισκόταν εν πλω από τη Γουινέα της Δυτικής Αφρικής, στο νοσοκομείο Αμαλία Φλέμινγκ

Να σημειωθεί ότι δεν θα δέσει το πλοίο στο λιμάνι για λόγους ασφαλείας αλλά θα συνεχίσει την πορεία του προς το ουκρανικό λιμάνι της Μαύρης Θάλασσας.

Ήδη το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό έχουν ενημερωθεί και είναι έτοιμοι για την περίθαλψη του ύποπτου κρούσματος Έμπολα.

Οι ειδικές στολές θα χρησιμοποιηθούν απόψε το βράδυ ενώ ο ασθενής θα νοσηλευτεί στον ειδικό θάλαμο νοσηλείας αφού πρώτα υποβληθεί σε όλες τις εργαστηριακές εξετάσεις.

Πάντως θα απατηθεί τουλάχιστον ένα 24ωρο μέχρι ότου επιβεβαιωθεί εργαστηριακά ότι ο ναυτικός πάσχει από Έμπολα.

Πάντως το ΚΕΕΛΠΝΟ, το ΕΚΕΠΥ το ΕΚΑΒ αλλά και το Αμαλία Φλέμινγκ βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα ενώ το υπουργείο υγείας διαβεβαιώνει ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας για την χώρα μας.

Στο σκάφος επιβαίνουν συνολικά 24 άτομα

Να σημειωθεί ότι η ανησυχία κορυφώθηκε στο πλήρωμα όταν ο ναυτικός εμφάνισε πυρετό καθώς η Γουινέα είναι μια από τις τρεις χειρότερα πληγείσες χώρες της Αφρικής, με 1.166 νεκρούς σε 1.919 κρούσματα.

Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας το σύνολο των νεκρών εξαιτίας του Έμπολα σε παγκόσμια κλίμακα ανέρχονται σε 5.177.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom