Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

Ποιοι και γιατί στήνουν σκηνικό έντασης στο Πολυτεχνείο; - Ποιος ο ρόλος της Κυβέρνησης των Σαμαροβενιζέλων;


Τα... προεόρτια άρχισαν από την Τετάρτη το βράδυ με την ανακοίνωση για... προληπτική κατάληψη των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων από τους Αστυνομικούς,για την αποφυγή επεισοδίων!!!Τα ξημερώματα της Πέμπτης η φωτιά είχε ανάψει στη Νομική κι εύκολα μεταφέρθηκε το απόγευμα στο Πολυτεχνείο.

Με το παραμικρό απ' τη μια η αστυνομία “εύκολα” απωθεί και κάνει χρήση χημικών και απ΄ την άλλη μερίδα φοιτητών και μη “εύκολα” στήνει καταλήψεις, κάδους στο δρόμο και γεμίζει μπουκάλια με βενζίνη...

Από χθες το πρωί το σκηνικό άρχισε να διαμορφώνεται. Απ' τη μια η αστυνομία. Οι αστυνομικοί και δη τα ΜΑΤ που εδώ και ημέρες απλά παρακολουθούσαν επί ώρες ομάδες φοιτητών να δημιουργούν εντάσεις, χθες με μια διαταγή αποφάσισαν να εκκενώσουν τον χώρο έξω από τη σχολή με χρήση ασπίδων και μερικών χημικών, ενώ είδαμε και αστυνομικούς να χτυπούν με μπουνιές νεαρές γυναίκες...

Η δράση φέρνει αντίδραση και έτσι δεν έλειψε η ένταση έξω από τη Νομική που είχε σαν αποτέλεσμα τον τραυματισμό δυο φοιτητών.
Αυτή είναι η μια πλευρά.

Απ' την άλλη μετά την απόφαση της διοίκησης του Πανεπιστημίου να κλείσουν οι σχολές που κάθε χρόνο γίνονται πεδία μαχών την ημέρα του Πολυτεχνείου αμέσως στο όνομα της... ελευθερίας των ιδεών από φοιτητές αποφασίστηκε κατάληψη των σχολών αυτών!

Και αυτή η δράση έφερε αντίδραση
Από το Πανεπιστήμιο ζητήθηκε αυξημένη αστυνομική επιχείρηση και έτσι όταν περίπου 50 άτομα πήγαν να μπουν στη Νομική είχαμε ... τον πρώτο καυγά.
Αμέσως στο κέντρο της Αθήνας οι 50 έγιναν 500 η ατμόσφαιρα άρχισε να μυρίζει “μπαρούτι” και έτσι έφτασε το απόγευμα...

Το σκηνικό γνωστό μόλις έπεσε η νύχτα έπεσαν και οι πρώτες πέτρες. Και πάλι η δράση έφερε αντίδραση, δηλαδή χημικά και τις γνωστές κρότου λάμψης από τους αστυνομικούς...

Οι απέναντι μπήκαν στο Πολυτεχνείο και το σκηνικό ολοκληρώθηκε...
Στα πέριξ κάηκαν κάδοι, έπεφταν πέτρες και δακρυγόνα κλπ

Το ερώτημα είναι γιατί;
Ποιον συμφέρει;
Ποιος θέλει να στρέψει την ... επικαιρότητα σε επεισόδια;
Ποιος δίνει την αφορμή για να δημιουργηθούν τα επεισόδια και να στραφούν εκεί τα βλέμματα;

Ποιος ο ρόλος της Κυβέρνησης των Σαμαροβενιζέλων;

Χτες το βράδυ λάβαμε ένα κείμενο που φαίνεται να 'ναι γραμμένο από δημοσιογράφο,το οποίο εκφράζει μια προχωρημένη άποψη περί σχεδίου... ηρωικής οικειοθελούς πτώσης της κυβέρνησης ,που όμως η αλληλουχία των γεγονότων μέχρι στιγμής την επιβεβαιώνει.

Διαβάστε το

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom