Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014

Εγκλήματα που συγκλόνισαν την Ελλάδα, με τη ματιά του Π. Σόμπολου (φωτό & βίντεο)

Φωτορεπορτάζ από την παρουσίαση του βιβλίου του Πάνου Σόμπολου χτες στο Αγρίνιο

Ο «πρύτανης» του αστυνομικού ρεπορτάζ Πάνος Σόμπολος παρέδωσε για ακόμη μια φορά μαθήματα δημοσιογραφικής ηθικής, αφού χωρίς περιαυτολογίες και κρατώντας πάντα χαμηλούς τόνους, παρουσίασε σήμερα το βιβλίο του «Τα εγκλήματα που συγκλόνισαν την Ελλάδα», στο Αγρίνιο, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας. 

Ένα βιβλίο στο οποίο ο δημοσιογράφος περιγράφει, όπως ακριβώς τα έζησε, 34 στυγερά εγκλήματα που σημάδεψαν τόσο τη μνήμη των Ελλήνων, όσο και τη δημοσιογραφική πορεία του ίδιου.

«Το βιβλίο το αφιερώνω στους νέους δημοσιογράφους, με την προτροπή να κάνουν ρεπορτάζ πάντα από το σημείο του συμβάντος, όχι από το τηλέφωνο, όχι από την καρέκλα», ανέφερε σε δηλώσεις του ο πάντα μάχιμος ρεπόρτερ Πάνος Σόμπολος.Όπως εξομολογήθηκε, ήταν πολύ περισσότερα τα εγκλήματα για τα οποία θα ήθελε, μέσα από το πόνημά του, να μιλήσει, ωστόσο ήταν πρακτικοί οι λόγοι που αυτό δεν κατέστη δυνατό.



Για το βιβλίο αλλά και για τον Αιτωλοακαρνάνα δημοσιογράφο, όπως τον γνώρισαν, μίλησαν ο τ. Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. κ. Νίκος Παπαγιαννόπουλος, ο δημοσιογράφος και Γενικός Γραμματέας Μέσων Ενημέρωσης κ. Στέφανος Αναγνώστου, ο δημοσιογράφος, διευθυντής ειδήσεων του star κ. Κωστής Τσιακανίκας, αλλά και ο δημοσιογράφος-λογοτέχνης Κωστής Τσιάκαλος, που συντόνιζε την εκδήλωση. Και οι τέσσερις ομιλητές, έχουν καταγωγή από την Αιτωλοακαρνανία.

Πρώτος τον λόγο πήρε ο κ. Παπαγιαννόπουλος, επισημαίνοντας πως στα στυγερά εγκλήματα που περιγράφει ο κ. Σόμπολος από το βιβλίο του, δεν εμπλέκονται μόνο άνθρωποι του περιθωρίου, με βεβαρυμμένο παρελθόν, αλλά και άνθρωποι της διπλανής πόρτας…: «το βιβλίο αυτό είναι ένα πολύ δυνατό «χαρτί» που περιγράφει τη διαδρομή του φαινομένου τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας. Είναι ένα βιβλίο που πρέπει να μελετηθεί από εγκληματολόγους, από επιστήμονες», ανέφερε. Ο τ. Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Εκανε ειδική μνεία στον χαρακτήρα του Πάνου Σόμπολου, τον οποίο και χαρακτήρισε πρύτανη του αστυνομικού ρεπορτάζ: «εκτίμησα μέσα από τη συνεργασία μας όλα αυτά τα χρόνια, τον χαρακτήρα του, την μπέσα του. Δεν ήταν δημοσιογράφος που δημιουργούσε εντυπώσεις, ήταν άνθρωπος του μέτρου».

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο κ. Τσιακανίκας, που και εκείνος σχολίασε το ήθος του κ. Σόμπολου και το γεγονός ότι ουδέποτε χάθηκε «στις μυλόπετρες του ανταγωνισμού, ουδέποτε υπερέβη τα εσκαμμένα».Ο κ. Τσιακανίκας, όπως σε δηλώσεις του έκανε και ο ίδιος ο κ. Σόμπολος, αναφέρθηκε και στις δυσκολίες του επαγγέλματος.

Στο ήθος και τη δημοσιογραφική συνέπεια του κ. Σόμπολου, αλλά και τη σπουδαιότητα του βιβλίου, αναφέρθηκε και ο κ. Τσιάκαλος.

Στη συνέχεια, ο κ. Αναγνώστου, σχολίασε ότι χαρακτηριστικά της προσωπικότητας του Πάνου Σόμπολου αποτυπώνονται σε διάφορα σημεία του βιβλίου: «Λέει σε πολλά σημεία «δώστε τόπο στην οργή». Αν αυτό το είχαν κάνει οι πρωταγωνιστές των εγκλημάτων, όλα θα ήταν καλύτερα».

Ο κ. Σόμπολος, αφού ευχαρίστησε τόσο τους παρευρισκομένους, όσο και τους ομιλητές, τόνισε πως αυτό το βιβλίο έπρεπε, ήταν ανάγκη, να γραφτεί: «Έπρεπε να αφήσω μια παρακαταθήκη για τους νεότερος συναδέλφους, τους φοιτητές, για τον ιστορικό του μέλλοντος (…) Νιώθω ότι μέσα σε αυτή τη δουλειά, τα έχω δει όλα!», είπε και δήλωσε πως το αναγνωστικό κοινό άμεσα θα έχει στα χέρια του και το δεύτερο βιβλίο του, με τα σημαντικότερα συμβάντα (σεισμούς κλπ) που «τάραξαν» την Ελλάδα τα τελευταία χρόνια.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας με τη Ν.Δ. κ. Μάριος Σαλμάς, ο δήμαρχος Αγρινίου κ. Γιώργος Παπαναστασίου, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ακαρνανίας κ. Ιωάννης Ματσούκας, ο πρόεδρος του ΤΕΕ κ. Κώστας Ρόκος, αξιωματικοί της Αστυνομίας.

Τη βραδιά παρακολούθησαν και σπουδαστές του τμήματος δημοσιογραφίας του δημοσίου ΙΕΚ Αγρινίου.

Δείτε περισσότερες φωτό στο http://www.agrinionews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom