Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

Το φάντασμα της Εθνικής Ελλάδας έχασε 0-1 από τα Νησιά Φερόε! (βίντεο)

ΝΑΙ τα Νησιά Φερόε είχαν δύο δοκάρια και πέτυχαν γκολ στο Καραϊσκάκη
Ουραγός στον όμιλο η Εθνική μας με ένα βαθμό....
Η πιο ταπεινωτική ήττα στην ιστορία της Εθνικής μας

Με μοναδικό στόχο να κάνει την πρώτη της νίκη στα προκριματικά του Euro 2016 η Εθνική μας ομάδα υποδέχτηκε απόψε τα Νησιά Φερόε στο μισοάδειο Γεώργιος Καραϊσκάκης.

Η ομάδα του Κλαούντιο Ρανιέρι,το φάντασμα της παλιάς καλής Εθνικής Ελλάδος,μετρούσε μόλις έναν βαθμό μετά από τα τρία πρώτα της παιχνίδια κι είχε την ευκαιρία απόψε να πάρει το τρίποντο για να κάνει μια νέα αρχή.Αντ' αυτού κατάφερε μια ταπεινωτική ήττα... 0-1 από τους ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές της 187ης oμάδας  στην παγκόσμια κατάταξη του πίνακα της FIFA.

Πολύ αγχωμένη και με αρκετά νέα πρόσωπα κατέβηκε η Ελληνική ομάδα και καθαρά επιθετικό προσανατολισμό,όμως οι νησιώτες δεν κλείστηκαν,έπαιξαν τη μπάλα που ξέρουν κι είχαν και δοκάρι στην αρχή του παιχνιδιού,ενώ στο τέλος του πρώτου μέρους έχασαν δύο κλασικές ευκαιρίες για γκολ,που τελικά το πέτυχαν στο 61'.

Οι Ελληνες ποδοσφαιριστές πίεζαν και από τα πλάγια και από το κέντρο,πλην όμως το άγχος για το γκολ βάραινε τα πόδια τους... κι από πίσω η άμυνα,ιδίως στο κέντρο,έμπαζε...

Στο 14´ κόρνερ από τον Χριστοδουλόπουλο, κεφαλιά του Κονέ, η μπάλα πέρασε άουτ.

Στο 17΄ δοκάρι για τα Νησιά Φερόε! Εκτέλεση φάουλ του Όλσεν, η μπάλα βρίσκει στη "ρίζα" του δεξιού δοκαριού του Καρνέζη και φεύγει άουτ.

Στο 21' μπάσιμο και δυνατό σουτ από το Σάμαρη στα.. περιστέρια η μπάλα!
Ενα καλό σουτ του Κονέ στο 26' από το ύψος της μεγάλης περιοχής μπλόκαρε ο Νίλσεν.
Οργανωμένη επίθεση στο 36',από πολύ πλάγια ο Καρέλης δεν μπόρεσε να σκοράρει...

Στην αντεπίθεση τα Νησιά Φερόε λίγο έλειψε να σκοράρουν μετά από λάθος του Μόρα...

Στο 38' από πολύ κοντά ο Χριστοδουλόπουλος πλάσαρε άουτ.

Στο 43' λίγο έλειψε να παγώσει το Καραϊσκάκη,όταν ο Καρνέζης με υπερένταση έδιωξε σε κόρνερ κεφαλιά του Ολσεν.Και πάλι στο 46',στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου,ο Καρνέζης έσωσε την κατάσταση!


Με τον Αθανασιάδη στη θέση του Γκέκα ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο κι ένα τραυματισμό του Μόρα στο 48'....

Από το 50' άρχισαν οι αποδοκιμασίες της εξέδρας...

Στο 51´ και δεύτερο δοκάρι για τους φιλοξενούμενους με τον Μπενιάμινσεν και στο 52' τα Νησιά Φερόε έφτασαν και πάλι σε θέση βολής!

Ο χρόνος κυλούσε βασανιστικά για τους ανήμπορους Ελληνες παίκτες,ενώ οι νησιώτες έπαιρναν σιγά σιγά το κέντρο κι απειλούσαν πλέον στα ίσια τον Καρνέζη!!!!

Και ναι στο 61' σκόραραν με μια απίθανη προσπάθεια στην πελαγωμένη Ελληνική άμυνα,σκόρερ ο Έντμουντσον με κοντινό πλασέ μετά από απόπειρα σουτ που κατέληξε σε ασίστ του Όλσεν!


Μεγάλη ευκαιρία έχασε στο 68' ο Κονέ από πολύ κοντά δεν κατάφερε να πλασάρει τον Νίλσεν... Ξανά στο 70' ο Νίλσεν απέκρουσε δυνατό μακρινό σουτ του Χριστοδουλόπουλου.

Στο 71´ ακόμα μία καλή στιγμή για τους φιλοξενούμενους με την ενέργεια και το άστοχο σουτ του Εντμουντσον.

Στο 74´ ευκαιρία για την Ελλάδα με το σουτ από τον Κονέ, η μπάλα πάνω από το δοκάρι

Από 'δω και πέρα αρχίζει ένας επιθετικός μονόλογος της Ελληνικής ομάδας χωρίς αντίκρυσμα,με αποκορύφωμα τη φάση του 87΄,όταν σέντρα του Χριστοδουλόπουλου από τα αριστερά, η μπάλα περνά μέσα από τα χέρια του Νίλσεν αλλά δεν υπάρχει Έλληνας παίκτης να τη στείλει στα δίχτυα και στο 89' ένα οριζόντιο δοκάρι από γυριστό πλασέ του Κονέ.

.... τέλος 0-1,μεγάλη επιτυχία για τα Νησιά Φερόε και η πιο ταπεινωτική ήττα στην ιστορία της Εθνικής Ελλάδος!!!!

Κανονικά ο Ρανιέρι αυτή την ώρα θα 'πρεπε να 'ναι καθ' οδόν για το αεροδρόμιο!

Ελλάδα: Καρνέζης, Μανιάτης, Καράμπελας(77' Μάνταλος), Μανωλάς, Μόρας, Τοροσίδης, Κονέ, Χριστοδουλόπουλος, Σάμαρης, Γκέκας(46' Αθανασιάδης), Καρέλης(62' Μαυρίας).

Νησιά Φερόε: Νίλσεν, Ντάβιντσεν, Γκρέγκερσεν, Νάτεσταντ, Χάνσον, Μπενγιάμινσεν, Όλσεν(88' Κλέμιντ Ολσεν), Βάτχαμαρ, Χόλστ(75' Γιαστινιούσεν), Εντμούντσον(85' Φαέρο).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom