Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

Απέπλευσε τo ''Festos Palace'' από την Ιεράπετρα με ευπαθή προϊόντα


- Μικροένταση την τελευταία ώρα στο λιμάνι της Ιεράπετρας καθώς αρκετά ήταν τα φορτηγά, με ευπαθή αγροτικά προϊόντα,που δεν κατέστη δυνατό να φορτωθούν 
- Λίγο μετά τις 11.00 απέπλευσε το καράβι
- Υποψίες για έλεγχο μετά από τηλεφώνημα για βόμβα όταν εθεάθησαν σκυλιά στους χώρους του πλοίου!

- "Πράσινο φως" για τη φόρτωση των αγροτικών προιόντων της Κρήτης, δόθηκε στους αγρότες του νησιού και η όλη "επιχείρηση" κράτησε μέχρι αργά το βράδυ.


Από νωρίς το απόγευμα, δεκάδες νταλίκες απο την Ιεράπετρα, που ήταν σταθμευμένες στον προβλήτα 6, μπήκαν στο πλοίο, ενώ στη συνέχεια φορτώθηκαν και προϊόντα από την Βιάννο και τη Μεσαρά.

Στο λιμάνι βρίσκονται δεκάδες αγρότες, ο γ.γ. αποκεντρωμένης διοίκησης Γ.Δεικτάκης και οι δήμαρχοι Βιάννου, Π.Μπαριτάκης, Φαιστού Μ. Πετρακογιώργη και Ιεράπετρας, Σήφης Αναστασάκης.

Όλοι τους τόνισαν την ανάγκη ύπαρξης ενός πλοίου τρεις φορές της εβδομάδα, το λιγότερο, για τη μεταφορά των προϊόντων τους ενώ ο κ. Δεικτάκης σημείωσε ότι σε όποιον αγώνα κάνουν οι αγρότες, εκείνος θα είναι μπροστάρης...

Οι νταλίκες ζυγίστηκαν κανονικά και μπήκαν στο πλοίο χωρίς προβλήματα ενώ μικροένταση σημειώθηκε αργά το βράδυ, όταν οδηγοί περίπου 20 φορτηγών συνειδητοποίησαν ότι δεν θα ήταν δυνατό να φορτώσουν και αυτοί τα οχήματα του στο πλοίο , λόγω έλλειψης χώρου .

Στο μεταξύ, υποψίες υπήρξαν για έλεγχο μετά από τηλεφώνημα για βόμβα όταν εθεάθησαν σκυλιά στους χώρους του πλοίου!

Δεν πήγε η ΠΝΟ στη συνάντηση

Δεν ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση του Κ. Μουσουρύλη για συνάντηση η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Ναυτιλίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, οι εκπρόσωποι της ΠΝΟ δεν προσήλθαν στη συνάντηση στην οποία είχε καλέσει ο κ. Μουσουρούλης τόσο τους ίδιους όσο και τον Σύνδεσμο

Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας, για την εξεύρεση κοινά αποδεκτών λύσεων και την εκτόνωση της κατάστασης στο χώρο της ακτοπλοΐας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom