Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Παίρνει πίσω τα περί κατώτατου μισθού η κυρία επίτροπος για τα ψάρια με τις 260 χιλιάδες το χρόνο!

Οταν είσαι η Μαρία Δαμανάκη που έχεις περάσει απ' όλα τα κόμματα της Αριστεράς και της Κεντροαριστεράς (λέμε τώρα) και πια ως επίτροπος στην Ευρωπαϊκή Ενωση με αρμοδιότητα τα ψάρια εισπράττεις 260.000 ευρώ το χρόνο μπορείς να παίζεις το λαγό,να λες και να ξελές χωρίς να σου κοστίζει τίποτα.
Ομως τη βρόμικη δουλειά την έχεις κάνει!
Χαλάλι σου εκφωνήτρια του Πολυτεχνείου,δεν πήγαν τζάμπα οι αγώνες σου.
Ζείδωρον
Κατηγορηματικά αντίθετη σε μείωση του κατώτατου μισθού δηλώνει η Μ. Δαμανάκη 
«Δεν διέψευσα ποτέ δηλώσεις της κυβέρνησης»

Την κατηγορηματική αντίθεσή της σε οποιοδήποτε ενδεχόμενο μείωσης του κατώτατου μισθού, «απ΄ όπου κι' αν προέλθει», εκφράζει, σε γραπτή δήλωσή της από τις Βρυξέλλες, η επίτροπος Θαλασσίων Υποθέσεων και Αλιείας, Μαρία Δαμανάκη.
Η κ. Δαμανάκη τονίζει ότι «ουδέποτε διέψευσε δηλώσεις του πρωθυπουργού ή οποιουδήποτε μέλους της Ελληνικής Κυβέρνησης». Αντιθέτως, όπως σημειώνει, εκφράζει την αισιοδοξία της για το μέλλον, υπογραμμίζοντας ότι η σωστή πορεία των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων απομακρύνει το ενδεχόμενο νέων περιοριστικών μέτρων.
Αυτή είναι η λύση στο πρόβλημά μας και όχι οι θεωρίες συνωμοσίας, αναφέρει η κ. Δαμανάκη.
 Με αφορμή τις δηλώσεις στις οποίες έχει προβεί για το θέμα του κατώτατου μισθού, τονίζει πως ήταν και είναι «απολύτως σαφής: Αναφέρθηκα στη γενική ευρωπαϊκή πολιτική, που δεν αποκλείει εκ των προτέρων το θέμα για τις ευρωπαϊκές χώρες».
Η Ελληνίδα επίτροπος υπογραμμίζει ακόμη επανειλημμένα τις τελευταίες μέρες, με δηλώσεις της, εξέφρασε την αισιοδοξία της για την πορεία της ελληνικής οικονομίας. Όπως αναφέρει, η εικόνα της Κομισιόν για την Ελλάδα έχει αποφασιστικά βελτιωθεί και η ύπαρξη πλεονάσματος, για πρώτη φορά στον προϋπολογισμό, απομακρύνει το ενδεχόμενο μείωσης μισθών και συντάξεων.
«Δεν είπα τίποτα πρωτότυπο»
Η κ. Δαμανάκη, μετά τις δηλώσεις το Σαββατοκύριακο για τον κατώτατο μισθό, επανήλθε νωρίτερα σήμερα στο θέμα, μέσώ του ρ/σ Βήμα FM, επαναλαμβάνοντας ότι το ζήτημα παραμένει ανοικτό. «Δεν είπα τίποτα παράλογο, ούτε τίποτα πρωτότυπο, ούτε κάτι νέο», σημείωσε μιλώντας στο σταθμό η κ. Δαμανάκη, προσθέτοντας πως «αυτή είναι η σταθερή γραμμή που υπάρχει από την Κομισιόν εδώ και ενάμιση με δύο χρόνια».
ΣΥΡΙΖΑ: Η κ. Δαμανάκη προετοιμάζει το έδαφος
Οι νέες δηλώσεις της Επιτρόπου για τον κατώτατο μισθό προκάλεσαν την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος σε ανακοίνωσή του σημείωνε ότι για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες η κ. Δαμανάκη έρχεται να επιβεβαιώσει τα σχέδια για μείωση του κατώτατου μισθού, διαψεύδοντας τα στελέχη της κυβέρνησης που υποστηρίζουν το αντίθετο.
Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, οι δηλώσεις της ελληνίδας Επιτρόπου λίγο καιρό μετά από εκείνες του γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών, Γ. Μέργου, και ένα μήνα πριν η κυβέρνηση αποκτήσει το δικαίωμα να καθορίζει τον κατώτατο μισθό με Πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου, προετοιμάζουν το έδαφος «για την εφαρμογή νέων μνημονιακών εκτρωμάτων ισοπέδωσης των εισοδημάτων των εργαζομένων, ακριβώς όπως προβλέπουν οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης και οι δηλώσεις υποταγής του πρωθυπουργού προς την τρόικα».
naftemporiki.gr με πληφορορίες και από ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom