Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

Φωτορεπορτάζ από τη συγκέντρωση των Παριανών στο υπουργείο Υγείας και την πορεία τους στο Σύνταγμα και τη Βουλή

Εκατοντάδες άνθρωποι αναγκάστηκαν να έρθουν από την Πάρο και την Αντίπαρο στην Αθήνα για να διεκδικήσουν Δημόσια και Δωρεάν Υγεία γι' αυτούς,τα παιδιά τους αλλά και τους τουρίστες που κατακλύζουν τα δύο νησιά.
Το Κέντρο Υγείας της Πάρου έχει εγκαταλειφθεί στη μοίρα του χωρίς γιατρούς και προσωπικό!

Ξεκίνησαν με συγκέντρωση το πρωί έξω από το υπουργείο Υγείας,όπου αντιπροσωπεία φορέων των δύο νησιών συνάντησε τον υπουργό και στη συνέχεια πήγαν με πορεία μέσω Ομονοίας και Σταδίου στο Σύνταγμα και στη Βουλή.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Υπουργός Yγείας κύριος Α. Λυκουρέντζος προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Συζητήσαμε όλα τα θέματα τα οποία απασχολούν τη νησιωτική Ελλάδα στον τομέα της Υγείας, ιδιαίτερα στην Πάρο και την Αντίπαρο.

Ευχαριστώ ειλικρινά τους δημάρχους και τους εκπροσώπους της τοπικής κοινωνίας για την πληρέστατη ενημέρωση την οποία μου παρείχαν.

Δεσμεύομαι, ως Υπουργός Υγείας, στο αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα της στελέχωσης του Κέντρου Υγείας, της αντιμετώπισης των διακομιδών και βεβαίως της καλής συνεργασίας με την Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου και το γραφείο του Υπουργού, ώστε να μπορούμε να δίνουμε λύσεις κατά προτεραιότητα στις έκτακτες περιπτώσεις.

Έχουμε, ήδη, προγραμματίσει συνάντηση, εν συνεχεία της συζήτησης στην Επιτροπή των Κοινωνικών Υποθέσεων, με τη διοίκηση της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας για να καταλήξουμε σε αποφάσεις με τους υπηρεσιακούς παράγοντες.

Με την ευκαιρία θέλω να αναφερθώ σε ένα άλλο σημαντικό θέμα:

Εξασφαλίσαμε, ως Υπουργείο Υγείας, πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου με την οποία προκηρύσσονται διακόσιες και πλέον θέσεις για ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (Μ.Ε.Θ), όπως επίσης και για ιατρούς με ειδικότητες οι οποίες απαιτούνται, προκειμένου να λειτουργήσουν συγκεκριμένες μονάδες των νοσοκομείων μας.

Η πράξη εκδίδεται σήμερα και αμέσως ακολουθεί η σχετική προκήρυξη ούτως ώστε να μην κλείσει ένα κρεβάτι εντατικής.

Αυτό το οποίο συνέβαινε στο παρελθόν, η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά το αντιμετωπίζει με αποφασιστικότητα και όχι μόνο δεν θα κλείσουν κρεβάτια εντατικής θεραπείας, αλλά θα επιχειρήσουμε να ανοίξουν και κρεβάτια τα οποία σήμερα δε λειτουργούν».

3.jpg2.jpg1.jpg5.jpg
2.jpg
1.jpg2.jpg1.jpg
2.jpg1.jpg


Ολο το υλικό είναι από το http://fileleutheros.pblogs.gr/

Αναλυτικά  για την σημερινή κινητοποίηση των Παριανών διαβάστε εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom