Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Διαβάστε ολόκληρο τον οδηγό ορθής διοικητικής συμπεριφοράς για δημοσίους υπαλλήλους !!!!

Περιλαμβάνει και τα δικαιώματα των πολιτών
Βέβαια εμείς πιστεύαμε ότι σ' ένα πολιτισμένο κράτος σαν την Ελλάδα όλα αυτά είναι αυτονόητα!!!
Κατά πως φαίνεται όχι μόνο δεν είναι αλλά χρειάστηκε η σκληρή δουλειά 9 ανθρώπων (καθηγητών πανεπιστημίου,γενικών διευθυντών,προϊσταμένων διευθύνσεων υπουργείων και ειδικών επιστημόνων) συν του κυρίου υπουργού υποθέτουμε για να συνταχθεί το "ευαγγέλιο" ορθής(!) συμπεριφοράς των δημοσίων υπαλλήλων προς τους πολίτες.Αν έβρισκαν και το φάρμακο της πρακτικής εφαρμογής του ίσως να ήταν καλύτερα και να είχε νόημα η επιδίωξη του κυρίου υπουργού:«...μια νέα, ποιοτική σχέση πολιτών και δημόσιων υπαλλήλων»!
Ζείδωρον

Τον οδηγό ορθής διοικητικής συμπεριφοράς και τον οδηγό για τα δικαιώματα πολιτών και επιχειρήσεων στις συναλλαγές τους με τη Δημόσια Διοίκηση, παρουσίασε σήμερα ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δ. Ρέππας.

Ο οδηγός ορθής διοικητικής συμπεριφοράς συντάχθηκε σε συνεργασία με τον Συνήγορο του Πολίτη. Συνιστά κείμενο αρχών που απευθύνεται σε δημόσιους υπαλλήλους και αφορά τις σχέσεις τους με τους πολίτες. Ουσιαστικά, όπως σημείωσε ο κ. Ρέππας, «τυποποιεί το σύγχρονο επαγγελματικό προφίλ των δημόσιων λειτουργών» και «θέτει τις προδιαγραφές πρότυπης συμπεριφοράς».

Στο 1ο κεφάλαιο προσδιορίζονται τα επαγγελματικά χαρακτηριστικά των δημόσιων λειτουργών.
Στο 2ο κεφάλαιο περιγράφονται με σαφήνεια οι κανόνες συμπεριφοράς και οι υποχρεώσεις των δημόσιων υπαλλήλων.
Στο 3ο κεφάλαιο διατυπώνονται οι θεμελιώδεις αρχές που διασφαλίζουν την ουσιαστική, ποιοτική εξυπηρέτηση του πολίτη, χωρίς γραφειοκρατία.
Το 4ο κεφάλαιο είναι αφιερωμένο στις αρχές που πρέπει να προσδιορίζουν τη συμπεριφορά των πολιτών προς τους δημόσιους υπαλλήλους. Όπως σημείωσε, ο κ. Ρέππας, με τον οδηγό επιδιώκεται μια «νέα, ποιοτική σχέση πολιτών και δημόσιων υπαλλήλων».

Εξάλλου, το φυλλάδιο για τα δικαιώματα πολιτών και επιχειρήσεων στις συναλλαγές τους με τις δημόσιες υπηρεσίες, αποτελεί έναν οδηγό με τα βασικά δικαιώματα πολιτών και επιχειρήσεων με στόχο να διευκολύνεται ο ενδιαφερόμενος στην άσκησή τους με ορθό και αποτελεσματικό τρόπο. Έτσι, καταγράφεται περιληπτικά η νομοθεσία για τα δικαιώματα του πολίτη και τα διοικητικά όργανα κατά περίπτωση.

Διαβάστε εδώ ολόκληρο τον οδηγό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom