Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Τώρα που γυρίζει...


Το «ΠΟΝΤΙΚΙ» κυκλοφορεί σήμερα Πέμπτη, 5 Απριλίου, με πρωτοσέλιδο τίτλο «Τώρα που γυρίζει…» και πλούσιο ρεπορτάζ για το πώς ΠΑΣΟΚ και ΝΔ παραπαίουν την ίδια ώρα που η τρόικα κυβερνά ανεξέλεγκτη. Κάπως έτσι και ενώ ετοιμάζονται οι κάλπες οι συγκυβερνώντες ξεπουλάνε και «σκοτώνουν» ολόκληρη τη δημόσια περιουσία και προχωρούν τις μεγάλες μπίζνες, ενώ ταυτόχρονα μελετούν πώς θα πάρουν από τους εργαζόμενους 16 δις μετά τις εκλογές. Μελετούν νέο μνημόνιο και νέο κούρεμα…(Σελ. 4, 15)

Β’ ΑΘΗΝΩΝ: Οι πρωτοκλασάτοι σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ψάχνουν να βρουν την ψήφο τους. Δημοσιευμένες, εξελισσόμενες και εμπιστευτικές δημοσκοπήσεις δείχνουν τη μεγάλη σφαγή στη μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της χώρας. (Σελ. 5)

ΕΛΛΑΔΑ 2012: Αυτοκτονία-κόλαφος αφυπνίζει τις συνειδήσεις. (Σελ. 2,4)

ΒΟΜΒΑ ΜΕΤΡΟ: Νέα οργάνωση, «συγγενής» του Επαναστατικού Αγώνα. Τι ψάχνουν και τι εκτιμούν τα… τζιμάνια της Αντιτρομοκρατικής. (Σελ. 46,47)

ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ: Το εμπάργκο Αμερικανών και Ευρωπαίων κατά του Ιράν στραγγίζει την Ελλάδα. Η κυβέρνηση ψάχνει πιστώσεις και νέο προμηθευτή, αλλά συναντά κλειστές πόρτες. (Σελ. 53)

ΣΤΟ «ΠΡΑΣΙΝΟ ΠΟΝΤΙΚΙ»:
«Θα πληρώνουμε το νερό για… σαμπάνια!». Στο αφιέρωμα αποκαλύπτεται η αποτυχία της ιδιωτικοποίησης των δικτύων ύδρευσης παγκοσμίως, παρουσιάζεται με συγκεκριμένα παραδείγματα από την Ευρώπη, η νέα τάση που αναπτύσσεται διεθνώς για την επιστροφή των δικτύων σε δημόσια διαχείριση τη στιγμή που στην Ελλάδα βγαίνουν στο σφυρί ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ και εξηγείται για ποιο λόγο ΕΕ και ΔΝΤ πιέζουν για την ιδιωτικοποίηση του νερού και την εφαρμογή μιας αποτυχημένης συνταγής σε Ελλάδα, Ισπανία, Πορτογαλία

ΜΑΖΙ με το «Π» και το πολιτιστικό ένθετο «ΠΟΝΤΙΚΙ art». Λίγο πριν το τέλος της θητείας του, ο υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος κάνει τον απολογισμό του σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης και απαντά στους επικριτές του, τονίζοντας: «Δεν έκανα συμφωνίες πίσω από κλειστές πόρτες». Ακόμη: Φεστιβάλ Αθηνών σε νευρική κρίση, Ο κόσμος των απόκληρων, Οι ήρωες του Εμίλ Ζολά ζωντανεύουν στην Αθήνα του σήμερα και η ελληνική Μπελ Επόκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom