Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2019

Πέθανε στις φυλακές Κορυδαλλού ο «σφαγέας» της Θάσου,o Θεόφιλος Σεχίδης


Ο αποκαλούμενος και «σφαγέας» της Θάσου, ο Θεόφιλος Σεχίδης,καταδικασμένος σε ισόβια για την δολοφονία 5 ανθρώπων και δη συγγενών του,πέθανε σήμερα το πρωί σε ηλικία 46 ετών στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού.

Το καλοκαίρι του 1996 ο 24χρονος τότε Θεόφιλος Σεχίδης είχε δολοφονήσει πέντε μέλη της οικογένειάς του,το θείο του, τον πατέρα του, τη μητέρα του, την αδελφή του και τη γιαγιά του,κάποια από τα θύματά του μάλιστα τα είχε αποκεφαλίσει και κρατούσε μέρη από τα πτώματά τους στο ψυγείο του σπιτιού του.

Ο Θεόφιλος Σεχίδης δολοφόνησε τα μέλη της οικογένειάς του χωρίς κάποια αφορμή. Ωστόσο, αναφέρθηκε πως η οικογένεια Σεχίδη είχε πολλές ιδιομορφίες και ο ίδιος ο Θεόφιλος Σεχίδης διαβίωσε σε δυσμενείς συνθήκες.

Ο πρώτος του φόνος ήταν αυτός του 58χρονου θείου του, τον οποίο αρχικά έσπρωξε από γκρεμό, έπειτα από λογομαχία διότι πίστευε ότι ήθελε να τον σκοτώσει. Έπειτα, έκοψε το κεφάλι του «για να μην βασανίζεται άλλο».

Έπειτα, πυροβόλησε τον 55χρονο πατέρα του, Δημήτρη, επειδή ο δεύτερος κρατούσε μαχαίρι, φοβούμενος ότι ήθελε να τον δολοφονήσει. Έκοψε την καρωτίδα αρτηρία του.

Στη συνέχεια, σκότωσε την 48χρονη μητέρα του, Μαρία, αποκεφαλίζοντάς τη χρησιμοποιώντας δύο μαχαίρια, καθώς και αυτή κρατούσε μαχαίρι, και έπειτα την 27χρονη αδερφή του, Έμμυ (Ερμιόνη) Σεχίδη, με τον ίδιο τρόπο.

Ο Σεχίδης αφαίρεσε τους εγκεφάλους των θυμάτων και τους διατήρησε στο ψυγείο, για «μεταγενέστερη μελέτη». Την επόμενη ημέρα, η 75χρονη γιαγιά του Σεχίδη, Ερμιόνη, πήγε στο σπίτι της οικογένειας και εκείνος την σκότωσε επίσης με τον παραπάνω τρόπο. Ισχυρίστηκε ότι εκείνη ήθελε τον τραυματίσει με ένα μαχαίρι.

Οι φόνοι έγιναν στις 19 και 20 Μαΐου του 1996,ενώ μέχρι τη σύλληψή του τον Αύγουστο του '96, ο Θεόφιλος Σεχίδης κυκλοφορούσε στη Θάσο σαν να μην είχε συμβεί τίποτα.

Ο θάνατος του Θεόφιλου Σεχίδη αποδίδεται σε παθολογικά αίτια. Σύμφωνα με πληροφορίες, πέθανε την ώρα που τον έκαναν μπάνιο οι συγκρατούμενοί του, καθώς δεν μπορούσε να κάνει μόνος του αφού το τελευταίο διάστημα είχε πάρει πολλά κιλά και κάπνιζε πολύ.

Να σημειώσουμε ότι το 2016 ο Θεόφιλος Σεχίδης είχε καταθέσει αίτηση αποφυλάκισής του,η οποία δεν έγινε δεκτή από το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο..

Διαβάστε ΕΔΩ μία έρευνα σε βάθος πέντε φοιτητών του ΕΚΠΑ για τον μακελάρη της Θάσου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom