Τετάρτη, 27 Φεβρουαρίου 2019

Πτολεμαΐδα: Άγρια επεισόδια και αποδοκιμασίες σε Γεροβασίλη - Ένας τραυματίας (φωτο & βίντεο)


Ένταση και επεισόδια στην Πτολεμαΐδα. Διαδηλωτές επιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό και να φτάσουν στη Σχολή Πυροσβεστών για να αποδοκιμάσουν την υπουργό Όλγα Γεροβασίλη.
Ένας τραυματίας από χτύπημα στο κεφάλι. Η ένταση χτύπησε κόκκινο με φωνές και ύβρεις. Οι στιγμές των επεισοδίων και η διακομιδή του άτυχου άντρα σε νοσοκομείο.

Ένταση σημειώθηκε το μεσημέρι, μεταξύ διαδηλωτών και της αστυνομίας με αφορμή την παρουσία της Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Όλγας Γεροβασίλη, στις εγκαταστάσεις της Σχολής Πυροσβεστικής Πτολεμαΐδας, για την τελετή αποφοίτησης των Νέων Πυροσβεστών.

Οι διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν, λόγω των αστυνομικών μέτρων αρκετά μακριά από τις εγκαταστάσεις της Σχολής, φωνάζοντας συνθήματα για τη Μακεδονία, κάποια στιγμή επιχείρησαν να πλησιάσουν περισσότερο στη Σχολή Πυροσβεστικής, όμως απωθήθηκαν, με τη χρήση χημικών, από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Μάλιστα από τη συμπλοκή τραυματίστηκε στο κεφάλι ένας εκ των διαδηλωτών που μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Μποδοσάκειο νοσοκομείο Πτολεμαΐδας. Στα δύο επόμενο βίντεο βλέπουμε τη στιγμή που ο διαδηλωτής, πέφτει στο έδαφος, με την ατμόσφαιρα από τα χημικά να είναι αποπνικτική…
Τον τραυματισμό του διαδηλωτή, ηλικίας περίπου 40 χρόνων, μαρτυρούν και οι κηλίδες αίματος στον δρόμο. Ένας άντρας που κρατούσε ελληνική σημαία έσκυψε να του προσφέρει τις πρώτες βοήθειες με τον κόσμο να καλεί σε βοήθεια. Η ατμόσφαιρα εκείνη την ώρα ήταν εκρηκτική…

Οι συγκρούσεις διαδηλωτών με την αστυνομίαΟι ύβρεις των διαδηλωτών προς τους αστυνομικούς διαδέχονταν η μία την άλλη. Κάποια στιγμή εμφανίστηκε ασθενοφόρο για να παραλάβει τον τραυματία, που ακόμα βρισκόταν πεσμένος στο έδαφος.

Οι διαδηλωτές, όπως βλέπουμε στο επόμενο βίντεο, ξέσπασαν σε χειροκροτήματα και άρχισαν να τραγουδούν τον εθνικό μας ύμνο, με τους αστυνομικούς να επιτηρούν τα πάντα…


Κάπου εκεί τα πνεύματα ηρέμησαν, όμως οι περισσότεροι διαδηλωτές παρέμειναν στο σημείο με τα πανό και τις ελληνικές σημαίες που κρατούσαν.

Εικόνες από την περιοχή των επεισοδίων


Δεν υπάρχουν σχόλια: