Τετάρτη, 27 Φεβρουαρίου 2019

«Οχι» στην άδεια Κουφοντίνα από το δικαστικό συμβούλιο


Mε την απόφαση, για πρώτη φορά, του δικαστικού συμβουλίου ο Δημήτρης Κουφοντίνας δεν θα λάβει άδεια από τις αγροτικές φυλακές του Βόλου όπου έχει μεταχθεί και κρατείται τους τελευταίους μήνες.

Το δικαστικό συμβούλιο στο οποίο προσέφυγε ο εισαγγελέας - ο πρώτος που αρνήθηκε την χορήγηση άδειας στον πολυισοβίτη και εκτελεστή της 17Ν- υιοθέτησε την εισαγγελική πρόταση και αρνήθηκε την ικανοποίηση του αιτήματος του Δημήτρη Κουφοντίνα που είχε ζητήσει να βγει με άδεια, για έβδομη κατά σειρά φορά.

Η απόφαση του δικαστικού συμβουλίου ( εκδόθηκε βούλευμα με αριθμό 37 του 2019 ) αποτελεί κόλαφο για την πρακτική των αλλεπάλληλων αδειών που είχαν χορηγηθεί από τα συμβούλια των φυλακών στον Δημήτρη Κουφοντίνα, συμβούλια στα οποία μετέχουν ο εκάστοτε διευθυντής των φυλακών, ένας κοινωνικός λειτουργός και ένας εισαγγελέας.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει πάντως η επιχειρηματολογία του εισαγγελέα που προσέφυγε στο δικαστικό συμβούλιο, ο οποίος αρνήθηκε την άδεια στον Κουφοντίνα με το σκεπτικό ότι είναι επικίνδυνος να κάνει τα ίδια και ότι είναι αμετανόητος. Επιπλέον, ότι η βαριά καταδίκη του σε 11 φορές ισόβια δεν προσφέρεται για χορήγηση αδειών.

Αλλωστε την εξαίρεση των πολυισοβιτών από την χορήγηση αδειών είχε υποστηρίξει με σοβαρή αρθρογραφία που δημοσιεύθηκε στο νομικό περιοδικό Ποινική Δικαιοσύνη και ο επίτιμος Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γιώργος Σανιδάς.

ΙΩΑΝΝΑ ΜΑΝΔΡΟΥ
http://www.kathimerini.gr/

1 σχόλιο:

melito είπε...

Nαι για την ελληνικη ``δικαιοσυνη`` ο Κουφοντινας ειναι
``επικινδυνος` ενω ο Νικος Γεωργιαδης μπορει να κυκλοφο
ρει ελευθερος και μολις του δοθει ευκαιρια να ασελγησει
η να βιασει οσα ανηλικα παιδια βρεθπυν στο δρομο του
Νατο γιατι η δημιουρφια μιας νεας ΟΠΛΑ ειναι για αλλη μια φορα
ακρως αναγκαια