Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019

Ο «δίγαμος» γιατρός περνάει στην αντεπίθεση: «Γνώριζε ότι ήμουν παντρεμένος» (φωτο)


Νέα στοιχεία για τον γάμο-μαϊμού του «πράκτορα της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών», αποκαλύπτει το «ΘΕΜΑ» - Η εξαπατημένη «σύζυγος» αξιώνει αποζημίωση 300.000 ευρώ για ηθική βλάβη

Ο γιατρός ισχυρίζεται στην απολογία του ότι έπεσε θύμα της συντρόφου του, υποστηρίζοντας ότι παρασύρθηκε από την ίδια προκειμένου «να ικανοποιηθεί το εγώ της». Η εισαγγελέας έκρινε ότι όντως πρόκειται για γάμο-μαϊμού, ωστόσο απάλλαξε τον γιατρό από τρία αδικήματα.

Σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε ο γιατρός στην απολογία του ενώπιον του εισαγγελέα Χαλκίδας, παραδέχεται ότι ο γάμος με τη σύντροφο και συνάδελφό του ήταν ψεύτικος, ότι πράγματι έλαβε χώρα σε αίθουσα του δημαρχείου Χαλκίδας, παρουσία δύο μαρτύρων, ενώ δίνει τη δική του εξήγηση για όσα συνέβησαν στις 12 Ιουνίου 2014.

Παραδέχεται επίσης ότι οι φωτογραφίες που ελήφθησαν κατά τη διάρκεια της σύντομης τελετής είναι γνήσιες, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι τις «τράβηξε κάποιος άγνωστος».

Μάλιστα παραδέχεται ότι υποκρίθηκε πως υπέγραφε σε ένα βιβλίο, όπως προκύπτει και από το σχετικό φωτογραφικό υλικό που είδε το φως της δημοσιότητας.

Ωστόσο επιχειρεί να δώσει μια διαφορετική εκδοχή σχετικά με το κίνητρο βάσει του οποίου πραγματοποιήθηκε η ψεύτικη τελετή. Υποστηρίζει λοιπόν ότι παρασύρθηκε από τη σύντροφό του προκειμένου να «ικανοποιηθεί το εγώ της». Οτι δήθεν εκείνη επιθυμούσε να φαίνεται παντρεμένη στο οικογενειακό, φιλικό και επαγγελματικό της περιβάλλον.

Ο γιατρός λοιπόν δέχθηκε να παραστήσει ότι δήθεν υπήρξε γάμος μεταξύ τους, αν και στο παρελθόν είχε δηλώσει μέσω του Τύπου ότι «δεν έχω καμία εμπλοκή με το θέμα και καμία ανάμειξη με τα πρόσωπα», τονίζοντας πως «δεν υπήρξε ποτέ τίποτα απ’ όλα αυτά που ακούω. Εχω παντελή άγνοια».

Η πρώην σύντροφος του γιατρού έχει καταθέσει αγωγή εναντίον του αξιώνοντας αποζημίωση για την ηθική βλάβη που υπέστη

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι απολογίες των δύο μαρτύρων στον γάμο, οι οποίοι παραδέχθηκαν ότι όντως παραστάθηκαν στις φωτογραφίες προκειμένου να γίνει πιο πιστευτή η τέλεση του γάμου. Μάλιστα, όπως αναφέρει ο ένας εκ των δύο, η μηνύτρια έφερε μαζί της ένα βιβλίο και μια ανθοδέσμη δήθεν για τις ανάγκες της φωτογράφησης.

Θυμίζουμε ότι η σύντροφος του γιατρού, σύμφωνα με τη δική της εκδοχή, εξεπλάγη όταν μπήκε στην αίθουσα του δημαρχείου διότι απλούστατα από τη διακόσμησή της καταλάβαινες ότι εκεί δεν τελούνταν γάμοι.
«Καλά, παιδιά, πού με φέρατε να παντρευτώ;», είχε πει τότε στον γιατρό και τον κουμπάρο φίλο του.

«Ηταν η αίθουσα όπου πραγματοποιούνταν τα δημοτικά συμβούλια», είχε δηλώσει στο «ΘΕΜΑ» ο δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης, ο οποίος αν και κίνησε όλες τις απαιτούμενες διαδικασίες και συνεργάστηκε με τις Αρχές προκειμένου να εξακριβωθεί πώς πραγματοποιήθηκε ο ψεύτικος γάμος, δεν κατάφερε να βρει περαιτέρω στοιχεία, δηλαδή δεν εντοπίστηκε το πρόσωπο που μεσολάβησε να ανοίξει η αίθουσα και αυτός που έβαλε και την απαιτούμενη υπογραφή στο έγγραφο τέλεσης του γάμου ώστε να φαίνεται γνήσιο.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της διενεργηθείσας Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης που είχε διατάξει ο δήμαρχος Χαλκιδέων, δεν προέκυψαν στοιχεία αφενός για τη διαδικασία τέλεσης πολιτικού γάμου εκτός νόμιμης διαδικασίας και αφετέρου για τη διαδικασία εισόδου των προσώπων στην αίθουσα του δημαρχείου. Σημειώνεται ότι από το πόρισμα της Εκθεσης Δικαστικής Γραφολογικής Πραγματογνωμοσύνης προκύπτει ότι η υπό έλεγχο υπογραφή (του γαμπρού) πιθανολογείται ισχυρά ότι έχει χαραχθεί από τον συγκεκριμένο γιατρό.

Απαλλάσσεται από τρία αδικήματα

Σύμφωνα με τη σχετική διάταξη του εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χαλκίδας, προέκυψε κατά την κρίση της εισαγγελέως ότι πράγματι στις 12/6/2014 το ζευγάρι εισήλθε απογευματινές ώρες μαζί με δύο φιλικά πρόσωπα εντός του δημοτικού καταστήματος του Δήμου Χαλκίδας. Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι «εισήλθαν με άγνωστο τρόπο στο κτίριο και στη συγκεκριμένη αίθουσα συνεδριάσεων και τράβηξαν με τη χρήση κινητού φωτογραφίες».

Η υπόθεση για το αδίκημα της πλαστογραφίας τέθηκε στο αρχείο διότι δεν προέκυψε η εξωτερική κυκλοφορία του εγγράφου Δήλωσης Τέλεσης Γάμου ή η χρήση του ενώπιον οποιασδήποτε δημόσιας αρχής.

Προέκυψε, επίσης, ότι ο γιατρός κατέχει άδεια οπλοκατοχής-οπλοφορίας καθώς και κυνηγετικού όπλου. Θυμίζουμε ότι η σύντροφός του στην κατάθεσή της είχε πει ότι ο γιατρός κυκλοφορούσε μέσα στο σπίτι με όπλο, το οποίο άφηνε μάλιστα σε εμφανές σημείο, ενώ όταν τον είχε ρωτήσει, της είχε πει ότι οπλοφορεί στο πλαίσιο της δεύτερης ιδιότητάς του ως πράκτορα των μυστικών υπηρεσιών.


Η εξαπατημένη «σύζυγος» βάζει την υπογραφή της στο «βιβλίο του δημαρχείου» για να διαπιστώσει τέσσερα χρόνια μετά ότι ο γάμος ήταν ψεύτικος, όπως αναφέρει στη μήνυσή της

Οσον αφορά στο αδίκημα της αντιποίησης αρχής, όπως αναφέραμε, δεν βρέθηκε τελικά το πρόσωπο που παρίστανε τον αντιδήμαρχο και άνοιξε την αίθουσα για να τελεστεί ο γάμος. Σύμφωνα με το πόρισμα της γραφολογικής εξέτασης, διαπιστώθηκε ότι πράγματι ο αντιδήμαρχος Βασίλης Γουρνής δεν είχε βάλει την υπογραφή του στο επίμαχο έγγραφο.

Η αγωγή των 300.000 ευρώ

Η υπόθεση παραπέμπεται στα αστικά δικαστήρια μετά την αγωγή που κατέθεσε η φερόμενη ως εξαπατημένη σύζυγος εναντίον του πρώην συντρόφου της, αξιώνοντας αποζημίωση ύψους 300.000 ευρώ και μια συγγνώμη η οποία θα δημοσιευτεί στον ηλεκτρονικό και γραπτό Τύπο.

Οπως χαρακτηριστικά αναφέρει στην αγωγή της, «μετά την αποκάλυψη της αλήθειας ταπεινώθηκα στο έπακρο και εκτέθηκε στον κοινωνικό και επαγγελματικό μας περίγυρο η προσωπικότητά μου ως προς την τιμή και την υπόληψη και ταπεινώθηκα έτι περισσότερο όταν ο εναγόμενος βγήκε δημόσια και δήλωσε ότι δεν έχει καμία σχέση με τα περιστατικά και ότι δεν ήταν σύζυγός μου. Από τη μη έμπρακτη μεταμέλεια και συγγνώμη του βλάφθηκαν η τιμή και η υπόληψή μου, απαξιώθηκα ως άτομο, προσεβλήθη η προσωπικότητά μου, προκαλώντας μου σημαντική ηθική βλάβη, την πιθανότητα της οποίας ο εναγόμενος σίγουρα γνώριζε. Η όλη αυτή ενέργεια μου προκάλεσε και μου προκαλεί ακόμα ψυχική αναστάτωση, στενοχώρια και ψυχική ταλαιπωρία, γεγονότα που δεν θα επέρχονταν αν ο εναγόμενος δεν προέβαινε στις ως άνω παράνομες πράξεις του. Να υποχρεωθεί ο εναγόμενος να μου ζητήσει δημόσια συγγνώμη για την παντελώς προσβλητική και αναξιοπρεπή συμπεριφορά του προς το πρόσωπό μου με ανάλογο δημοσίευμα στον γραπτό και ηλεκτρονικό Τύπο δηλώνοντας με τον τρόπο αυτό την έμπρακτη μεταμέλειά του».


Φωτογραφικό ντοκουμέντο από τον γάμο-μαϊμού σε αίθουσα του δημαρχείου της Χαλκίδας τον Ιούνιο του 2014. Το ζευγάρι ποζάρει στον φωτογραφικό φακό πλαισιωμένο από τους δύο «μάρτυρες»

Δείτε βίντεο: Ο «δίγαμος» γιατρός περνάει στην αντεπίθεση: «Γνώριζε ότι ήμουν παντρεμένος»


Φρίξος Δρακοντίδης
https://www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom