Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2019

Συγκλονιστικές αποκαλύψεις για NOVARTIS: H γραμματέας της συζύγου του Στουρνάρα τα κάρφωσε όλα

Χαρακτηρίστηκε προστατευόμενη μάρτυρας

Συγκλονίζουν τα στοιχεία στη δικογραφία. Ηχητικά ντοκουμέντα και βίντεο επιβαρύνουν τη θέση πολιτικών προσώπων, που εμπλέκονται στην υπόθεση.

του ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΥΜΠΙΖΗ

Νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως της δημοσιότητας για το τεράστιο σκάνδαλο της Novartis, το οποίο έχει κοστίσει δισεκατομμύρια ευρώ στον ελληνικό Λαό. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της Κυριακάτικης Kontranews, έχει τεθεί σε καθεστώς προστασίας από τις ελληνικές Αρχές μια νέα μάρτυρας, η οποία στο παρελθόν εργαζόταν ως γραμματέας της συζύγου του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα, Λίνας Νικολοπούλου.

Μάλιστα, φαίνεται πως μέσα από τις καταθέσεις της, έχει δώσει πολλές χρήσιμες πληροφορίες για το μέγεθος του σκανδάλου και τις πρακτικές των εμπλεκομένων του.

ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΤΟΥ FBI, TA ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΚΑΙ Η ΔΙΑΨΕΥΣΗ

Πέρυσι, όταν είχε ξεσπάσει το σκάνδαλο, τα ονόματα της Λίνας Νικολοπούλου και του Γιάννη Στουρνάρα εμφανίζονταν στα έγγραφα του FBI, τα οποία τότε εστάλησαν στην εισαγγελέα Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη.

Εκείνη την εποχή, δημοσιεύματα ανέφεραν πως η εταιρεία MINDWORK της κας Νικολοπούλου «πραγματοποίησε πληρωμές σε φαρμακευτικές εταιρίες για την Novartis, ενώ χρησιμοποιήθηκε και για παροχή συμβουλών, έρευνα αγοράς και άλλες υπηρεσίες».

Επίσης, είχε γραφτεί πως «οι δύο εταιρείες, της κυρίας Λίνας Νικολοπούλου-Στουρνάρα, η Mindview και τη Mindwork, εμφανίζονται να διενεργούν έρευνες με γιατρούς ύστερα από ανάθεση φαρμακευτικών εταιρειών.

Οι γιατροί αμείβονται από τις φαρμακευτικές για να συμπληρώσουν υποτίθεται ερωτηματολόγια στο πλαίσιο στατιστικών ή ιατρικών ερευνών. Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με τις καταθέσεις πάντα, πρόκειται για εικονικές έρευνες με σκοπό τον χρηματισμό τους με τη δέσμευση να συνταγογραφούν φάρμακα της συγκεκριμένης εταιρείας».

Τότε η κα Λίνα Νικολοπούλου - Στουρνάρα είχε κάνει λόγο για «νέα προστατευόμενη κουκουλοφόρο μάρτυρα που καταφέρεται εναντίον της εταιρείας MINDVIEW», η οποία όπως δήλωσε «δεν έχει συνεργαστεί ποτέ με την εταιρεία Novartis ούτε έχει υποπέσει σε οποιαδήποτε έκνομη ενέργεια».

Η σύζυγος του Γιάννη Στουρνάρα, είχε μιλήσει επίσης για «υπόγεια» όπου «εξυφαίνονται τα σενάρια σπίλωσης του συζύγου μου και της οικογένειάς μας», ενώ είχε δηλώσει χαρακτηριστικά πως «η προστασία της κουκούλας έχει ημερομηνία λήξεως…»

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ

Υπενθυμίζεται πως πριν από έναν μήνα περίπου, η εκπομπή Checkpoint του Alpha, με τη Γιάννα Παπαδάκου φιλοξένησε ένα νέο πρόσωπο (το οποίο εμφανίστηκε με κουκούλα και αλλοιωμένη φωνή), που προχώρησε σε συγκλονιστικές αποκαλύψεις για το σκάνδαλο Novartis. Όπως υποστήριξε, μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν είχε κληθεί από τη Δικαιοσύνη για να καταθέσει επίσημα τα όσα γνώριζε.

Τότε, είχε μιλήσει για τις διαδρομές του μαύρου χρήματος, για τις πρακτικές της εταιρείας ώστε να κυριαρχήσει στον χώρο του φαρμάκου και για τις σχέσεις του Φρουζή τόσο με τον Μανιαδάκη, όσο και με πολιτικά πρόσωπα και αξιωματούχους από τον χώρο της Υγείας.

Στη συνέντευξη έκανε λόγο για «βαλίτσες» και «βαλιτσάκια», τα οποία ήταν «δώρα της εταιρείας, προς συνεργάτες και γιατρούς και προφανώς χρησιμοποιήθηκαν για να μη μένουν ίχνη στη διαδρομή του χρήματος».

Για τις σχέσεις του πρώην ισχυρού άνδρα της Novartis, Κωνσταντίνου Φρουζή με τον πρώην προστατευόμενο μάρτυρα -και νυν κατηγορούμενο- Νίκο Μανιαδάκη, είπε ότι ήταν «στενές, φιλικές και είχαν ως στόχο το αμοιβαίο όφελος». Επίσης, τόνισε πως στόχος του Φρουζή ήταν να γίνει ο «κεντρικός παίκτης του χώρου του φαρμάκου και να επιβάλλει τις πολιτικές του».

Τέλος, εκτίμησε ότι «όσοι εμφανίζονται ως εμπλεκόμενοι προσπαθούν να τορπιλίσουν τη δικαστική έρευνα και να εκφοβίσουν όσους κατέθεσαν ή μπορεί να καταθέσουν για την υπόθεση. Στην εταιρεία επικρατεί ομερτά».

Άλλος προστατευόμενος μάρτυρας εδώ και αρκετό καιρό, έχει μιλήσει για «βαλίτσες γεμάτες χρήματα» τις οποίες μετέφερε ο Νίκος Μανιαδάκης σε υπουργούς, ενώ ο ίδιος ο κ. Μανιαδάκης έχει κάνει λόγο για «δεσμίδες με χαρτονομίσματα» που είδε στην τσέπη του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Μάριου Σαλμά, μετά από συνάντηση του με εκπροσώπους φαρμακευτικών.

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚA ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΕΙΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες της Κυριακάτικης Kontranews φέρεται να υπάρχει βίντεο, το οποίο εξετάζεται από τις αρμόδιες Αρχές, στο οποίο αξιωματούχος της Novartis φέρεται να αναρωτιέται αν έχει τακτοποιηθεί η «υποχρέωση» προς συγκεκριμένο πρόσωπο που εμπλέκεται στην υπόθεση. Επίσης, υπάρχουν ηχογραφήσεις από συναντήσεις πολιτικών με στελέχη της φαρμακευτικής, ενώ εξετάζονται και έγγραφα, τα οποία είχαν βρεθεί τόσο στα γραφεία της εταιρείας, όσο και στην περίφημη αποθήκη του Ασπρόπυργου.

«Οι μάρτυρες έχουν ηχητικά ντοκουμέντα και βίντεο, που αποδεικνύουν την εμπλοκή πολιτικών στην υπόθεση. Στην έρευνα του FBI αναφέρονται πολιτικά πρόσωπα, τα οποία φέρονται να έχουν λάβει πολιτικές αποφάσεις υπέρ συμφερόντων της συγκεκριμένης φαρμακοβιομηχανίας» είχε δηλώσει παλιότερα ο συνήγορος υπεράσπισης των τριών μαρτύρων που κατέθεσαν στις ΗΠΑ, Παύλος Σαράκης.

ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΚΛΗΤΕΥΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Δικαστικές πηγές αναφέρουν πως από μέρα σε μέρα αναμένονται οι κλητεύσεις σε έξι από τα δέκα πολιτικά πρόσωπα, τα οποία φέρονται να εμπλέκονται στο συγκεκριμένο σκάνδαλο. Φαίνεται πως για δύο πολιτικά πρόσωπα δεν υπάρχει απολύτως καμία ένδειξη εμπλοκής, ενώ για τα άλλα δύο θα συνεχιστεί η έρευνα.

Υπενθυμίζεται πως η δικογραφία περιλαμβάνει τους Αντώνη Σαμαρά (πρωθυπουργό 2012 – 2015), Παναγιώτη Πικραμμένο (υπηρεσιακό πρωθυπουργό 2012), Δημήτρη Αβραμόπουλο (υπουργό Υγείας 2006 – 2009), Αντρέα Λοβέρδο (υπουργό Υγείας, 2010 – 2012), Ανδρέα Λυκουρέντζο (υπουργό Υγείας 2012 – 2013), Μάριο Σαλμά (αναπληρωτή υπουργό Υγείας 2012 – 2013), Άδωνι Γεωργιάδη (υπουργό Υγείας 2013 – 2014), Γιάννη Στουρνάρα (υπουργό Οικονομικών 2012 – 2014), Ευάγγελο Βενιζέλο (υπουργό Οικονομικών 2011 – 2012 και αντιπρόεδρο κυβέρνησης 2013 – 2015) και Γιώργο Κουτρουμάνη (υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης 2011 – 2012).

ΕΝΤΟΝΟ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΡΑΚΛΑΔΙ ΤΟΥ ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ

Η Ελλάδα είχε νευραλγική σημασία για τη Novartis, διότι έχει καθιερωθεί ως χώρα στρατηγικής σημασίας για τον καθορισμό της τιμής των φαρμάκων στην Ευρώπη, αφού είναι μία από τις χώρες που λαμβάνονται ως βάση για τον υπολογισμό της τιμής των φαρμάκων διεθνώς. Έτσι, μια μικρή αύξηση λίγων cents σε ένα φάρμακο της Novartis στην Ελλάδα, μεταφραζόταν σε κέρδη δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ για τη μητρική εταιρεία.

Η πορεία του σκανδάλου έχει προκαλέσει έντονο διεθνές ενδιαφέρον, κυρίως σε ΗΠΑ και Ελβετία. Το FBI έχει δώσει υπερπολύτιμα στοιχεία στις ελληνικές Αρχές, μεταξύ αυτών και τον ύποπτο λογαριασμό πρώην Έλληνα υπουργού, στον οποίο φαίνεται να υπάρχουν πολλά εκατομμύρια ευρώ. Από την άλλη, η ελβετική τηλεόραση έχει ήδη πάρει συνεντεύξεις από τους προστατευόμενους Έλληνες μάρτυρες. Αντίθετα, αυτή τη στιγμή, οι ελβετικές τράπεζες φαίνονται απρόθυμες να βοηθήσουν, εμπόδιο το οποίο αναμένεται να υπερκεραστεί με τις κατάλληλες ενέργειες της ελληνικής Δικαιοσύνης…

Κυριακάτικη Kontranews 17/2/19

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom