Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2019

Ταλαιπωρία για εκατοντάδες επιβάτες - Εγκλωβίστηκαν τρένα στο Δομοκό και στο Λιανοκλάδι - Άγνωστοι έκοψαν τα καλώδια!


Δεν υπάρχει η ταλαιπωρία που έζησαν τις τελευταίες ώρες οι επιβάτες που ήθελαν να ταξιδέψουν με τρένο. Άγνωστοι, έκλεψαν τα καλώδια ηλεκτροκίνησης, τα τρένα ακινητοποιήθηκαν και
κάπως έτσι εκατοντάδες άνθρωποι έζησαν νύχτα ταλαιπωρίας.

Το τμήμα ανάμεσα στο Λιανοκλάδι και το Δομοκό παραμένει κλειστό και μοιραία τα τρένα ακινητοποιημένα. Αιτία το γεγονός πως επιτήδειοι έκλεψαν τα καλώδια ηλεκτροκίνησης, υποχρεώνοντας εκατοντάδες ανθρώπους σε μια άνευ προηγουμένου ταλαιπωρία και καθυστερήσεις που ξεπέρασαν ακόμη και τις 5 ώρες!

Από χτες (06.02.2019) στις 20.00 και μέχρι σήμερα το πρωί οι επιβάτες των τρένων με κατεύθυνση από τη Λάρισα προς την Αθήνα επιβιβάζονταν σε λεωφορεία στην περιοχή του Δομοκού για να συνεχίσουν το ταξίδι τους ως το Λιανοκλάδι και από εκεί πάλι με τρένο προς Αθήνα.

Αντιστρόφως, οι επιβάτες που κινούνταν προς Θεσσαλονίκη επιβιβάζονταν στο Λιανοκλάδι σε λεωφορεία με κατεύθυνση το Δομοκό για να συνεχίσουν από εκεί με τρένο το ταξίδι τους.

Το χρονικό της ταλαιπωρίας
Από τις 20:00 το βράδυ της Τετάρτης έχει ακινητοποιηθεί στον Δομοκό, αμαξοστοιχία που είχε κατεύθυνση από Θεσσαλονίκη προς Αθήνα.

Η αμαξοστοιχία εγκλωβίστηκε στο σημείο, επειδή άγνωστοι έκοψαν εκατοντάδες μέτρα από καλώδια της ηλεκτροκίνησης των τρένων.

Πρόκειται για την αμαξοστοιχία 61 που πέρασε από το Δομοκό λίγο μετά τις 20:00 το βράδυ, αλλά λίγα χιλιόμετρα μετά ακινητοποιήθηκε όταν εντόπισε τα κομμένα καλώδια.

Συνεργεία του ΟΣΕ βρίσκονται στην περιοχή του Δομοκού κοντά στον σταθμό Θαυμακού, προκειμένου να αποκατασταθεί η κυκλοφορία της σιδηροδρομικής γραμμής, ενώ ήδη γίνονται συνεννοήσεις με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ για τον τρόπο μεταφοράς των επιβατών που επέβαιναν στην αμαξοστοιχία.

Παράλληλα από τις 21:00 το βράδυ έχει ακινητοποιηθεί μέσα στο σιδηροδρομικό σταθμό Λιανοκλαδίου και η αμαξοστοιχία με αριθμό 60 και κατεύθυνση από την Αθήνα προς τη Θεσσαλονίκη, αναμένοντας να αποκατασταθεί το πρόβλημα για να μπορέσει να συνεχίσει ταξίδι της προς Λάρισα και Θεσσαλονίκη.

Από την πλευρά τους, τα στελεχή του ΟΣΕ, προς το παρόν, δεν μπορούν να προσδιορίσουν χρόνο καθυστέρησης, διαβεβαιώνουν ωστόσο ότι έχουν ληφθεί οι απαραίτητες πρωτοβουλίες για να αποκατασταθεί η συγκοινωνία.

Στις 22:29 η ΤRAINOSE έκανε την παρακάτω ανακοίνωση,ενώ ως τα μεσάνυχτα δεν υπήρξε νεότερη 
Ανακοίνωση της TRAINOSE στις 8:11 τώρα το πρωί:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom