Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2019

Η αδράνεια του κράτους προκαλεί συνθήκες "εμφυλίου" στο 2ο Γυμνάσιο Καλαμαριάς (φωτο)

Έρευνα από το τμήμα ρατσιστικής βίας για τον 12χρονο μαθητή

Καμία απάντηση δεν έχει δοθεί μέχρι στιγμής σχετικά με τη λύση του προβλήματος από ανώτατους αρμόδιους φορείς στην υπόθεση του 12ρονου μαθητή στο 2ο Γυμνάσιο Καλαμαριάς, ενώ η διεύθυνση του σχολείου επιλέγει να μην τοποθετηθεί. 

Η υπόθεση που έφερε στο φως της δημοσιότητας η «Μακεδονία της Κυριακής» για την κατάληψη που έγινε στο σχολείο, με μοναδικό αίτημα την απομάκρυνση ενός μαθητή, έχει προκαλέσει αντιδράσεις, καθώς από το πρωί έχει αναπαραχθεί σε όλα τα πανελλαδικά sites της χώρας, με τις απόψεις να διίστανται αλλά και με την ύπαρξη ενός κοινού παρανομαστή για την παρέμβαση της πολιτείας και του Υπουργείου Παιδείας.

Την ίδια ώρα, εμφανίζεται δικηγόρος ως πληρεξούσιος γονέων συμμαθητών του 12χρονου, που ανακοινώνει ότι γονείς του τμήματος Α2 θα προχωρήσουν σε μηνύσεις και θα ζητήσουν την παρέμβαση του Εισαγγελέα για να δοθεί λύση.

Ωστόσο, ήδη η οικογένεια του 12χρονου μαθητή που έχει γεννηθεί με γεννητική παρέκκλιση, απευθύνθηκαν στις εισαγγελικές αρχές και κατήγγειλαν το περιστατικό σε όλους τους αρμόδιους φορείς.

Οι συνθήκες που θα προκληθούν ίσως να θυμίζουν «εμφύλιο», καθώς θα υποβληθούν μηνύσεις και από τις δυο πλευρές σύμφωνα με τον δικηγόρο γονέων του Α2 αλλά και των γονέων του 12χρονου.

«Κανείς δεν χαίρεται με την κατάσταση που έχει προκύψει στο σχολείο και η οποία δεν οφείλεται σε ρατσισμό των πάντων, όπως ισχυρίζονται οι γονείς του μαθητού, αλλά στα ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΑ προβλήματα που προκαλεί η ΓΕΝΕΤΙΚΗ ΠΑΡΕΚΚΛΙΣΗ του παιδιού τους ΣΕ ΟΛΟΥΣ τους μαθητές του σχολείου καθώς και η αντιμετώπιση των γονέων που θεωρούν ότι ο γιος τους μπορεί με τον τρόπο αυτό να ενταχθεί, επιτιθέμενος και υβρίζων καθημερινά καθηγητές και μαθητές, χωρίς φαρμακευτική αντιμετώπιση και εκπαίδευση σε ειδικό σχολείο που να μπορεί να τον αντιμετωπίσει κατάλληλα» σχολιάζει ο δικηγόρος Α. Ευστρατιάδης σε ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε στο e-kalamaria.gr.

Ως «άκομψο τρόπο» διαμαρτυρίας χαρακτηρίζει την κατάληψη, ο δικηγόρος των γονέων μαθητών του τμήματος Α2. «Είναι επίσης λυπηρό που λόγω της αδράνειας της πολιτείας αναγκάστηκαν οι μαθητές να προβούν σε διαμαρτυρία με τον παραπάνω άκομψο τρόπο, αλλά τελικά αυτό έφερε το πρόβλημα στη δημοσιότητα» τονίζει.

Ο κ. Ευστρατιάδης, αναφέρει πως οι συμμαθητές του 12χρονου επηρεάζονται ψυχολογικά από τη συμπεριφορά του και υποστηρίζει πως υπάρχουν μαθητές που υπέστησαν σεξουαλική επίθεση.

Να σημειωθεί πως στη σχετική ανακοίνωση δεν υπάρχουν υπογραφές γονέων αλλά ούτε αναφέρεται ο αριθμός των γονέων που εξουσιοδότησαν τον κ. Ευστρατιάδη ως εκπρόσωπό τους.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του δικηγόρου που δημοσίευσε το e-kalamaria.gr:

Κανείς δεν χαίρεται με την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο σχολείο και η οποία δεν οφείλεται σε ρατσισμό των πάντων, όπως ισχυρίζονται οι γονείς του μαθητού, αλλά στα ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΑ προβλήματα που προκαλεί η ΓΕΝΕΤΙΚΗ ΠΑΡΕΚΚΛΙΣΗ του παιδιού τους ΣΕ ΟΛΟΥΣ τους μαθητές του σχολείου καθώς και η αντιμετώπιση των γονέων που θεωρούν ότι ο γιος τους μπορεί με τον τρόπο αυτό να ενταχθεί, επιτιθέμενος και υβρίζων καθημερινά καθηγητές και μαθητές, χωρίς φαρμακευτική αντιμετώπιση και εκπαίδευση σε ειδικό σχολείο που να μπορεί να τον αντιμετωπίσει κατάλληλα.

Είναι επίσης λυπηρό που λόγω της αδράνειας της πολιτείας αναγκάστηκαν οι μαθητές να προβούν σε διαμαρτυρία με τον παραπάνω άκομψο τρόπο, αλλά τελικά αυτό έφερε το πρόβλημα στη δημοσιότητα.

Αναρωτήθηκε κανένας τι ψυχολογικά προβλήματα αντιμετωπίζουν τα παιδιά που υπέστησαν σεξουαλική επίθεση από τον μαθητή (η οποία μπορεί να είναι δικαιολογημένη για την κατάστασή του, αλλά κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να την ανέχεται)?

Αναρωτήθηκε κανένας τι θα συμβεί, αν συμβεί κάποιος σοβαρός τραυματισμός σε κάποιο παιδί?

ποιος θα ευθύνεται?

Για το λόγο αυτό, αφού η προσπάθεια επίλυσης του προβλήματος δεν κατέστη μέχρι σήμερα δυνατή, θα υποβάλλουμε στον αρμόδιο Εισαγγελέα μια εμπεριστατωμένη αναφορά και, αν συνεχισθεί η διάπραξη ποινικών αδικημάτων από τον μαθητή, θα αρχίσουν να υποβάλλονται μηνύσεις και θα καλούνται τα δικαστήρια να αποφασίζουν κάθε φορά αν είναι υπαίτιος ο μαθητής, αυτοί που έχουν προσληφθεί για την περιφρούρησή του ή αυτοί που κατά το νόμο ευθύνονται με την εποπτεία του.

Με εκτίμηση Α. Ευστρατιάδης

Η «ΜτΚ» προσπάθησε να επικοινωνήσει επανειλημμένα με την διευθύντρια του σχολείου, αλλά η απάντηση του σχολείου ήταν πως δεν έχουν τίποτα να δηλώσουν -και μάλιστα μας προέτρεψαν να μην ξανακαλέσουμε, καθώς η διευθύντρια δεν θα θελήσει να σχολιάσει το θέμα!
https://www.makthes.gr/

Έρευνα από το τμήμα ρατσιστικής βίας για τον 12χρονο μαθητή
Τι λέει η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για το περιστατικό

Σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα από το τμήμα ρατσιστικής βίας της ασφάλειας Θεσσαλονίκης για τον 12χρονο μαθητή ο οποίος αντιμετωπίζει οξύ πρόβλημα με την προσαρμογή και ομαλή ένταξή του στο σχολικό περιβάλλον.

Η Εισαγγελία Θεσσαλονίκης αναμένει τα αποτελέσματα της έρευνας προκειμένου να καθορίσει με την σειρά της τον τρόπο παρέμβασής της. Οι συμμαθητές του 12χρονου διαμαρτυρήθηκαν και απείχαν από τα μαθήματά τους την περασμένη Παρασκευή κατηγορώντας τον για πρόκληση φθορών και σωματική βία.

Μιλώντας στο ethnos.gr o προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Απόστολος Αποστολίδης τόνισε ότι: «η υπηρεσία μεριμνούσε, μεριμνά και θα μεριμνά λαμβάνοντας υπόψιν το καλό τόσο του ενός παιδιού όσο και των πολλών παιδιών». Σύμφωνα με πληροφορίες από την Δευτέρα ο 12χρονος δεν παρακολουθεί τα μαθήματα του σχολείου.

«Όλοι οι καθηγητές του σχολείου προσπαθούν να δώσουν λύση με κάθε τρόπο στο θέμα που έχει προκύψει. Κάνουν ότι είναι δυνατόν» είπε στο ethnos.gr ο δικηγόρος και γονέας του τμήματος Α2 όπου φοιτά το συγκεκριμένο παιδί Αντώνης Ευστρατιάδης.

Σε ανακοίνωσή του ο κ. Ευστρατιάδης τονίζει ότι: «κανείς δεν χαίρεται με την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί και η οποία δεν οφείλεται σε ρατσισμό των πάντων, όπως ισχυρίζονται οι γονείς του μαθητού, αλλά στα ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΑ προβλήματα που προκαλεί η ΓΕΝΕΤΙΚΗ ΠΑΡΕΚΚΛΙΣΗ του παιδιού τους ΣΕ ΟΛΟΥΣ τους μαθητές του σχολείου καθώς και η αντιμετώπιση των γονέων που θεωρούν ότι ο γιος τους μπορεί με τον τρόπο αυτό να ενταχθεί, επιτιθέμενος και υβρίζων καθημερινά καθηγητές και μαθητές, χωρίς φαρμακευτική αντιμετώπιση και εκπαίδευση σε ειδικό σχολείο που να μπορεί να τον αντιμετωπίσει κατάλληλα. Αναρωτήθηκε κανένας τι θα συμβεί, αν συμβεί κάποιος σοβαρός τραυματισμός σε κάποιο παιδί;” αναφέρει μεταξύ άλλων σε επιστολή του την οποία αναμένεται να καταθέσει με άλλους γονείς στον Εισαγγελέα.

https://www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom