Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2019

Ο Παύλος Πολάκης (Σαχλαμαρόμαγκας κατά την Εφ. Συν.) και το δάνειο των 100.000€ από την Attica Bank (βίντεο)


Δάνειο ύψους 100.000€ από την Attica Bank πήρε πριν από μερικές μέρες ο Παύλος Πολάκης, σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει δημοσίευμα της εφημερίδας Πρώτο Θέμα.
Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας έβαλε για δεύτερη φορά υποθήκη ένα ακίνητο στα Σφακιά.

Το δημοσίευμα που αφορά στο δάνειο που πήρε ο Παύλος Πολάκης από την κρατική και μη συστημική Attica Bank αναμένεται να πυροδοτήσει νέο γύρο πολιτικής αντιπαράθεσης. Ήδη άλλωστε, ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης tweet-άρει κατά… ριπάς κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας.
Η απάντηση του Παύλου Πολάκη δεν άργησε να έρθει, όπου με το… γνωστό του ύφος διεμήνυσε για άλλη μια φορά πως » όσο κι αν σας πονάει ναι, μόνος μου και όλοι σας».
Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Η εφημερίδα Πρώτο Θέμα αναφέρει σε δημοσίευμά της πως ο Παύλος Πολάκης, πριν από μερικές μέρες και αφού έβαλε υποθήκη το ήδη υποθηκευμένο για 300.000€ σπίτι του στα Σφακιά, πήρε καταναλωτικό δάνειο ύψους 100.000€. Το δάνειο που εγκρίθηκε στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας είναι σε δυο τμήματα, ένα ύψους 70.000€ κι ένα 30.000€. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι όροι αποπληρωμής είναι ευνοϊκοί, αφού το ένα μέρος πρέπει να αποπληρωθεί σε 15 χρόνια και το δεύτερο σε 9, και όπως σημειώνεται με αμφίβολες εγγυήσεις.
Η εφημερίδα δημοσιεύει και το πόθεν έσχες του Παύλου Πολάκη, στο οποίο αναφέρεται ότι το σπίτι που έβαλε υποθήκη για το δάνειο των 100.000€, το είχε υποθηκεύσει και το 2008, όταν είχε πάρει στεγαστικό δάνειο ύψους 300.000.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, το συνολικό ύψος του δανείου θεωρείται από την τραπεζική αγορά «εξωπραγματικό» γιατί όπως αναφέρει τέτοιου ύψους δάνεια δεν θα δίνονταν ούτε σε πελάτες με μεγάλη οικονομική επιφάνεια και μάλιστα όχι τώρα, αλλά πριν από την κρίση.



Άδωνις… on fire!

Φυσικά, ένα τέτοιο θέμα δεν θα μπορούσε να μην έχει προκαλέσει ήδη τις πρώτες αντιδράσεις. Ο πολυγραφότατος έτσι κι αλλιώς στο twitter Άδωνις Γεωργιάδης, δεν έχασε ευκαιρία να σχολιάσει με… φαρμακερές ατάκες.
Αφού αρχικά αναρωτήθηκε αν… είναι δυνατόν να ισχύει, ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας tweet-αρε κι άλλες φορές για ένα από τα αγαπημένα του θέματα, τον Παύλο Πολάκη. «Πόση πιθανότητα έχει ο οποιοσδήποτε Έλληνας να πάρει ένα παρόμοιο καταναλωτικό δάνειο 100.000€;», αναρωτήθηκε σε άλλη ανάρτηση. Και απάντησε: «0%».
Τώρα που επιβεβαιώνεται ότι είναι απολύτως αληθές το ρεπορτάζ και ο «Σαχλαμαρόμαγκας» κατά την @EFSYNTAKTON δεν έχει πει κιχ, ούτε καν μία μαντινάδα, ας αναλογιστούμε πόση πιθανότητα έχει ο οποιοσδήποτε Έλληνας να πάρει ένα παρόμοιο καταναλωτικό δάνειο 100.000€; 0%...

Και συνέχισε: «Ένα περίεργο πράγμα, τώρα στην Τρίπολη, ρώτησα πάνω από 1000 ανθρώπους εάν πιστεύουν ότι αυτοί θα έπαιρναν ένα δάνειο 100.000€ με τους όρους που το πήρε ο Υπουργός Πολάκης και ούτε 1 δεν βρέθηκε που να πιστεύει ότι θα το έπαιρνε…λέτε αυτό το διαμάντι της ηθικής να ευνοήθηκε;».
Ένα περίεργο πράγμα, τώρα στην Τρίπολη, ρώτησα πάνω από 1000 ανθρώπους εάν πιστεύουν ότι αυτοί θα έπαιρναν ένα δάνειο 100.000€ με τους όρους που το πήρε ο Υπουργός Πολάκης και ούτε 1 δεν βρέθηκε που να πιστεύει ότι θα το έπαιρνε...λέτε αυτό το διαμάντι της ηθικής να ευνοήθηκε;


Το ίδιο ανέφερε και κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Τρίπολη. «Σηκώστε τα χέρια, πόσοι από εσάς, θα πάτε στον τραπεζίτη και θα πείτε σας δίνω ενέχυρο ένα σπίτι που έχω δώσει ήδη ενέχυρο σε άλλη τράπεζα και θέλω να πάρω 100.000€ καταναλωτικό δάνειο. Το ακριβότερο δάνειο. Πόσοι θα πάρετε το δάνειο; Κανένας; Ε, όχι και κανένας! Ένας τουλάχιστον το πήρε! Ο Παύλος ο Πολάκης! Η Παυλάρα μας. Αυτή η υπουργάρα που ‘χουμε! Μπράβο ρε Παύλο, να ‘σαι καλά. Σκίσ’ τους!».


Η απάντηση του υπουργού Πολάκη μέσω facebook


Τι απαντά το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ στον Παύλο Πολάκη

Ο κ. Πολάκης με την απάντησή του ομολογεί - επιβεβαιώνοντας πλήρως το ρεπορτάζ του ΠΡΩΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ- ότι πριν από λίγες ημέρες πήρε προσωπικό-καταναλωτικό δάνειο από μία μικρή κρατική τράπεζα -την τράπεζα Αττικής- το πρωτοφανές για τις εποχές που ζούμε ποσό των 100.000 ευρώ, τέτοιους καιρούς που οι τράπεζες παίρνουν μόνο από κατασχέσεις λογαριασμών ακόμα και 500 ευρώ, μέχρι και σπίτια του κόσμου και φυσικά δεν δίνουν ούτε ευρώ.

Αλήθεια κ. Πολάκη, γνωρίζετε κάποιον Έλληνα πολίτη, έστω κι έναν, που να του εγκρίνει οποιαδήποτε τράπεζα όχι 100.000 ευρώ αλλά έστω και 10.000 ευρώ ως καταναλωτικό-προσωπικό δάνειο; Και μάλιστα με ενέχυρο ένα σπίτι με αντικειμενική αξία (αυτή δηλαδή που αναγνωρίζει επισήμως το κράτος) 95.000 ευρώ, δηλαδή κάτω από το ποσό του δανείου και ενώ το ίδιο σπίτι έχει «πάνω του» πρώτο ενέχυρο άλλες 300.000 ευρώ από δάνειο που έχετε πάρει στο παρελθόν (Eurobank). Ας μας απαντήσει η Attica Bank πόσα προσωπικά-καταναλωτικά δάνεια των 100.000 ευρώ έχει δώσει το 2018 και το 2019.

Στην απάντησή του ο κ. Πολάκης ισχυρίζεται ότι πήρε το δάνειο «για να μπορέσει να ανταπεξέλθει στις ανάγκες του οικογενειακού και πολιτικού του βίου». Κύριε Πολάκη, αν δεν σας φτάνουν τα 7.000 ευρώ το μήνα που παίρνετε για να παριστάνετε τον υπουργό, δικό σας πρόβλημα. Κάντε καμιά άλλη δουλειά.

Οι απαντήσεις στα ερωτήματα αυτά -δυστυχώς για εσάς- είναι αυτονόητες. Όλοι καταλαβαίνουν ότι το δανειάκι το πήρατε λόγω της υπουργικής σας ιδιότητας και μόνο. Και τις... κλάψες ότι «δεν σας βγαίνει» ο λογαριασμός για να ζήσετε, πέστε τις στους Έλληνες πολίτες.

Κύριε Πολάκη, το πιο μεγάλο ΠΡΩΤΟ ΦΛΕΜΑ της δημόσιας ζωής είστε εσείς και δυστυχώς... πολυφαίνεστε. Διαβάστε και την Εφημερίδα των Συντακτών που σας χαρακτήρισε μόλις προχθές «σαχλαμαρόμαγκα» για όσα γράψατε προσβάλωντας τη μνήμη ενός νεκρού.

Εις ό,τι αφορά τα δικά μας, αν χρωστάγαμε στις τράπεζες και στο Δημόσιο και δεν πληρώναμε, θα μας είχατε από καιρό «μαζέψει», αλλά επειδή δεν σας κάναμε τη χάρη σκυλιάσατε (ζητούμε συγγνώμη από τα ζώα) κι εσείς κι όλο το παρεάκι του υπόκοσμου που εκπροσωπείτε.

Πείτε μας λοιπόν για το χαριστικό κρατικό δανειάκι που τσιμπήσατε κι αφήστε τα υπόλοιπα. Και «ΠΟΥΣΤΕ» κατά την προσφιλή σας έκφραση: Αντί να στριφογυρνάτε νυχτιάτικα στο facebook και στα μπουζούκια, πηγαίνετε να δείτε και τις εντατικές που γέμισαν νεκρούς από τη γρίπη.

Σαχλαμαρόμαγκας


Όλα αυτά ενώ αίσθηση προκάλεσε ένα άρθρο με τίτλο «Σαχλαμαρόμαγκας», που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή (15.02.2019) στην Εφημερίδα των Συντακτών και επιτίθεται στον Παύλο Πολάκη με αφορμή τη δικαστική του διαμάχη με τον Βασίλη Μπεσκένη, που έχει πια φύγει από τη ζωή.
«Όταν μοστράρεσαι πολιτικός ανήρ διευρυμένου μάλιστα διαμετρήματος, περίπου Ρομπέν των Δασών, στα αντικείμενα της Υγείας και της κοινωνικής δικαιοσύνης, θα ’πρεπε, αν μη τι άλλονα ’χεις τη γενναιότητα ν’ αναγνωρίζεις τα λάθη σου και τη μεγαλοψυχία να ζητάς πού και πού συγγνώμη (…) Ισχυρογνώμων ο αριστερός υπουργός, δεν ψέλλισε μια λέξη μεταμέλειας και συμπάθειας προς τη χήρα και τον ανήλικο γιο τού εκλιπόντος (…) Καβαλημένο καλάμι, αιθεροβατεί στις νεφέλες της εξουσίας με κομμένο καπίστρι. Τις συγγνώμες και τα «λυπάμαι» τα παίρνει ο άνεμος εκεί πάνω. Ομοίως και τα μυαλά. Ο ψηλός Κρητίκαρος που τον θένε όλες οι λούγκρες, κατά Κραουνάκη, καθώς χορεύει ζεϊμπεκιά α λα μπαλέτο Κεϊλάνης προς εντυπωσιασμό των χρηστών του φου μπου, εξακολουθεί να κάνει ζημιά στο κόμμα τουνομίζοντας πως ωφελεί τον εαυτό τουΣαχλαμαρόμαγκας!», αναφέρει μεταξύ άλλων.

Διαβάστε όλο το κείμενο που υπογράφει ο Δημήτρης Νανούρης

«Στις εποχές της γενικευμένης παρακμής, άτινας μας έριξε η άπονη μοίρα, τα δημόσια πρόσωπα που σέβονται το νόημα αμφοτέρων των λέξεων του χαρακτηρισμού θα όφειλαν να ορθώνουν το ανάστημά τους, το οποίο δεν μετριέται με χάρακες και μεζούρες, αλλά με τις χαρακιές της ψυχής. Δεν πά να ’σαι πέντε πήχες ντερέκι, αν δεν το λέει η καρδούλα σου, το πραγματικό σου μπόι βυθίζεται κάτω κι απ’ το τρίτο υπόγειο. Κι αν φτάνεις πάλι με τα χέρια στην ανάταση κι ανασηκωμένος στις μύτες των ποδιών τσίμα τσίμα το ένα και πενήντα, μα τρεμοπαίζουν βαθιά μέσα σου οι φλογίτσες της ευτολμίας και του σθένους, υψώνεσαι ίσαμε τα νεφοκάτωφλα των ουρανοξυστών. Έτσι πάει!
Όταν μοστράρεσαι πολιτικός ανήρ διευρυμένου μάλιστα διαμετρήματος, περίπου Ρομπέν των Δασών, στα αντικείμενα της Υγείας και της κοινωνικής δικαιοσύνης, θα ’πρεπε, αν μη τι άλλο, να ’χεις τη γενναιότητα ν’ αναγνωρίζεις τα λάθη σου και τη μεγαλοψυχία να ζητάς πού και πού συγγνώμη. Έστω και για τα μάτια του κόσμου, βρε αδερφέ! Τυγχάνεις αναπληρωτής μεν, υπουργός δε και δη αριστερής κυβέρνησης –τρομάρα της. Κατηγορείς κάποιον από το βήμα της Βουλής και τα προσφιλή σου σόσιαλ μίντια πως τα ’παιρνε χοντρά από το ΚΕΕΛΠΝΟ, όπου τον διόρισε πρώην πολιτικός του προϊστάμενος, ανταμείβοντάς τον για τις υπηρεσίες που πρόσφερε στο γραφείο του. Εκείνος διαβεβαιώνει ότι δεν έχει πάρει ούτε λεπτό του ευρώ από το ένοχο Κέντρο και προσφεύγει στο Πρωτοδικείο, επικαλούμενος εξύβριση.
Ρητά και κατηγορηματικά το δικαστήριο δικαιώνει τον θιγόμενο. Έχει μεσολαβήσει ο θάνατός του σε ηλικία μόλις 43 ετών από καρδιακό νόσημα. Οι εναντίον του αιτιάσεις από σημαίνον πολιτικό στέλεχος, το οποίο κομπορρημονεί ότι κατέχει το ηθικό πλεονέκτημα, επιδείνωσαν ενδεχομένως την ασθένειά του. Ο πολύς Πολλάκις, διότι περί του εν λόγω πρόκειται, δεν πτοήθηκε μολαταύτα. Κι ας έκρινε η απόφαση «ψευδείς» τους ισχυρισμούς του, που είχαν σκοπό «να προσβάλουν και προσέβαλαν την τιμή και την υπόληψη» του μηνυτή.
Ισχυρογνώμων ο αριστερός υπουργός, δεν ψέλλισε μια λέξη μεταμέλειας και συμπάθειας προς τη χήρα και τον ανήλικο γιο τού εκλιπόντος, υπέρ των οποίων παρεμπιπτόντως επιδικάστηκε χρηματική αποζημίωση. Ανακοίνωσε ότι θα υποβάλει έφεση. «Εκεί που μας χρώσταγαν, δεν θα μας πάρουν και το βόδι», συμπλήρωσε με περισσή ελαφρότητα και ευκολία, λες και το περιβάλλον του πλαισιώνεται από τόσα πολλά βοοειδή, που δεν χάλασε δα κι ο κόσμος να λείψει ένα. Καβαλημένο καλάμι, αιθεροβατεί στις νεφέλες της εξουσίας με κομμένο καπίστρι. Τις συγγνώμες και τα «λυπάμαι» τα παίρνει ο άνεμος εκεί πάνω. Ομοίως και τα μυαλά. Ο ψηλός Κρητίκαρος που τον θένε όλες οι λούγκρες, κατά Κραουνάκη, καθώς χορεύει ζεϊμπεκιά α λα μπαλέτο Κεϊλάνης προς εντυπωσιασμό των χρηστών του φου μπου, εξακολουθεί να κάνει ζημιά στο κόμμα του, νομίζοντας πως ωφελεί τον εαυτό του. Σαχλαμαρόμαγκας!».
https://www.protothema.gr/ κ https://www.newsit.gr/

Οπως ήταν επόμενο ο Πολάκης,έστω και με καθυστέρηση, απάντησε με το ίδιο στυλάκι και στον δημοσιογράφο της Εφημερίδας των Συντακτών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom