Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2017

Η Υεμένη εκτόξευσε βαλλιστικό πύραυλο κατά της Σαουδικής Αραβίας (βίντεο)


Η Σαουδική Αραβία αναχαίτισε και κατέστρεψε βαλλιστικό πύραυλο προερχόμενο από την Υεμένη βορειο-ανατολικά της πρωτεύουσας Ριάντ, ανακοίνωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο El-Akhbariya.

Οι αντιαεροπορικές δυνάμεις της Σαουδικής Αραβίας κατέρριψαν
τον πύραυλο βορειο-ανατολικά της πρωτεύουσας, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Al-Arabiya.«Ο πύραυλος ήταν μικρού μεγέθους και δεν προκάλεσε τραυματισμούς ή ζημίες», σύμφωνα με το El-Akhbariya.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ισχυρή έκρηξη ακούστηκε από την περιοχή του αεροδρομίου του Ριάντ.

Τηλεοπτικό δίκτυο που συνδέεται με τους σιίτες αντάρτες Χούτι της Υεμένης μετέδωσε ότι ο πύραυλος είχε ως στόχο το αεροδρόμιο της πρωτεύουσας.

Οι δυνάμεις της Σαουδικής Αραβίας έχουν και κατά το παρελθόν αναχαιτίσει πυραύλους προερχόμενους από τις δυνάμεις των Χούτι.

Ανέλαβαν την ευθύνη οι Χούτι

Ωστόσο όπως σημειώνουν, η Σαουδική Αραβία αναχαίτισε τον πύραυλο πριν πλήξει κάποιον στόχο.Όπως μεταδίδουν τα ξένα μέσα, οι αντάρτες «Χούτι» που βρίσκονται στην Βόρεια Υεμένη, ανέλαβαν την ευθύνη.
Μέσω social media ανακοίνωσαν την εκτόξευση ενός πυραύλου ακτίνας 420 μιλίων.

Πάντως σύμφωνα με πηγές, η κίνηση στο αεροδρόμιο συνεχίζεται κανονικά


Ballistic missile was fired from Yemen. It was reportedly an Iranian Burkan 2H missile. https://twitter.com/7yhy/status/926870512768237570 
Video of Saudi Air Defense interception of Iranian Burkan 2H missile fired from Yemen targeting King Khaled International Airport just now pic.twitter.com/OHiCAcx3HW

http://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom