Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017

ΤΩΡΑ: 11 οι νεκροί και 13 οι τραυματίες από τις πλημμύρες στη Δυτική Αττική

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Νέα Πέραμος, Μαγούλα και Μάνδρα Αττικής

Σε τραγωδία εξελίσσεται η σφοδρή κακοκαιρία στη Μάνδρα Αττικής. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες οι νεκροί ανέρχονται στους έντεκα (8 άνδρες και 3 γυναίκες), ενώ οι τραυματίες έχουν ξεπεράσει τους δεκατρείς.
Στο νοσοκομείο της Ελευσίνας «Θριάσιο» το οποίο έχει τεθεί σε πλήρη ετοιμότητα έχουν μεταφερθεί οι τραυματίες,  εκ των οποίων μία γυναίκα που νοσηλεύεται διασωληνωμένη στη μονάδα εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ), ενώ η κατάσταση της υγείας των υπολοίπων δεν εμπνέει ανησυχία.

Στον τηλεφωνικό αριθμό 213 2028000 μπορούν να ενημερώνονται οι συγγενείς των ασθενών.
Ωστόσο σύμφωνα με τις αρχές εκφράζονται φόβοι οτι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί. Μάνδρα, Νέα Πέραμος και Μαγούλα έχουν υποστεί σφοδρό πλήγμα.  Ενδεικτική η δήλωση στο Πρακτορείο FM, της δημάρχου Μάνδρας Ιωάννας Κριεκούκη, η οποία ανέφερε μεταξύ άλλων: «Δεν έμεινε τίποτα όρθιο στη Μάνδρα, το νερό έφτασε το ένα μέτρο μέσα στα σπίτια και παρασύρθηκαν ακόμη και μεγάλα οχήματα, όπως βυτιοφόρα».
Για «βιβλική καταστροφή» έκανε λόγο ο δήμαρχος Μεγαρέων, Γρηγόρης Σταμούλης, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 .
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν  Νέα Πέραμος, Μαγούλα και Μάνδρα Αττικής μετά την βιβλική καταστροφή από την κακοκαιρία που έπληξε τις περιοχές.
ÌÁÍÄÑÁ ÊÁÔÁÓÔÑÏÖÅÓ ÐËÇÌÌÕÑÅÓ
ΜΑΝΔΡΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ
ÌÁÍÄÑÁ ÊÁÔÁÓÔÑÏÖÅÓ ÐËÇÌÌÕÑÅÓ
ΜΑΝΔΡΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ
ÌÁÍÄÑÁ ÊÁÔÁÓÔÑÏÖÅÓ ÐËÇÌÌÕÑÅÓ
ÌÁÍÄÑÁ ÊÁÔÁÓÔÑÏÖÅÓ ÐËÇÌÌÕÑÅÓ
ΜΑΝΔΡΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ
Έκτακτη σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, με τη συμμετοχή των αρμόδιων υπουργών και του αρχηγού της Πυροσβεστικής. Στη σύσκεψη θα λάβει μέρος και η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου. Από αύριο συνεργεία της Περιφέρειας θα καταγράψουν τις ζημιές σε σπίτια, επιχειρήσεις, ζωικό και φυτικό κεφάλαιο εφόσον υπάρξουν σχετικές αιτήσεις από αγρότες. Οι αρχές παραμένουν παραμένουν σε επιφυλακή καθώς η ΕΜΥ προειδοποιεί με έκτακτο δελτίο της για πολύ ισχυρές βροχές και καταιγίδες και τις επόμενες ημέρες.
Εν τω μεταξύ, κλειστή παραμένει η έξοδος Μάνδρας στην Αττική Οδό. Έκκληση της τροχαίας προς τους οδηγούς να μην κινούνται προς Μέγαρα, Μάνδρα και Ελευσίνα.
Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στην εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου στο ρεύμα προς Κόρινθο που είχε διακοπεί στο ύψος του Ασπροπύργου.

Τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη

Ο Αλέξης Τσίπρας ενημερώθηκε για την κατάσταση στη δυτική Αττική και την πορεία των επιχειρήσεων σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Νίκο Τόσκα, ο οποίος μεταβαίνει στην περιοχή.
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην παλαιά εθνική, στο 39ο χιλιόμετρο, από Νέα Πέραμο προς Μέγαρα, ενώ στη νέα εθνική η κυκλοφορία στο ρεύμα προς Κόρινθο, στο 32ο χιλιόμετρο, διεξάγεται μόνο από τη δεξιά και τη μεσαία λωρίδα. Από το 33ο χιλιόμετρο μέχρι το 34ο χλμ. διεξάγεται μόνο από την αριστερή λωρίδα.
Από την Πυροσβεστική έγινε γνωστό ότι έχουν παγιδευτεί αρκετά αυτοκίνητα στα παραπάνω σημεία, όπου ήδη βρίσκονται συνεργεία και προσπαθούν να απομακρύνουν οδηγούς και επιβάτες, ωστόσο κανένας πολίτης δεν βρίσκεται σε κίνδυνο.
Παράλληλα, η Πυροσβεστική Υπηρεσία απευθύνει έκκληση προς τους οδηγούς να μη μετακινηθούν προς την περιοχή, εάν έχουν αυτή τη δυνατότητα, για τη δική τους ασφάλεια και τη διευκόλυνση των σωστικών συνεργείων.
katsigiannis
kat2
kat3
katsigiannis
kat2
Σημειώνεται ότι τα σχολεία στην περιοχή της Νέας Περάμου και της Μάνδρας, όπως ανακοίνωσε ο αντιπεριφερειάρχης Βασιλείου, δεν θα λειτουργήσουν σήμερα.
Ο πολιτικός κόσμος για τα θύματα της θεομηνίας
Την οδύνη του για θύματα της θεομηνίας εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος
Την οδύνη του για τα θύματα της θεομηνίας που έπληξε την δυτική Αττική, αλλά και την αμέριστη συμπαράστασή του στους κατοίκους της περιοχής εκφράζει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.
Τη βαθιά θλίψη του για τους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους από την καταστροφική καταιγίδα στη Μάνδρα Αττικής, εκφράζει ο Αλέξης Τσίπρας.
Ο πρωθυπουργός έδωσε εντολή να μεταβεί στο σημείο κυβερνητικό κλιμάκιο, προκειμένου να συντονίσει με τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης τις επιχειρήσεις για την άμεση αντιμετώπιση όλων των προβλημάτων και την αποκατάσταση των ζημιών από τη φυσική καταστροφή, όπως αναφέρει στο Twitter.
Εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη για τους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους από την καταστροφική καταιγίδα στη Μάνδρα Αττικής.
Έδωσα εντολή να μεταβεί στο σημείο κυβερνητικό κλιμάκιο, προκειμένου να συντονίσει με τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης τις επιχειρήσεις για την άμεση αντιμετώπιση όλων των προβλημάτων και την αποκατάσταση των ζημιών από τη φυσική καταστροφή.
Κυρ. Μητσοτάκης: «Ανείπωτη τραγωδία»
«Για ανείπωτη τραγωδία» έκανε λόγο ο πρόεδρος της Νέα Δημοκρατίας, με δήλωσή του αναφορικά με τις φονικές πλημμύρες στη Μάνδρα και τη Δυτική Αττική.
«Αυτό που συμβαίνει στη Μάνδρα είναι μια ανείπωτη τραγωδία» δήλωσε, και συνέχισε: «Εκφράζω τη βαθιά μου οδύνη για τις καταστροφές, τις απώλειες περιουσιών και πάνω απ’ όλα για τους συνανθρώπους μας που χάθηκαν».
«Η Πολιτεία πρέπει να σταθεί στο πλευρό των κατοίκων και να τους παράσχει το ταχύτερο δυνατόν κάθε δυνατή στήριξη», κατέληξε.
Ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης μεταβαίνει στην Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής, στην Ελευσίνα,  προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή μετά τις καταστροφικές πλημμύρες.
Επικοινωνία Φ. Γεννηματά με γ.γ. Πολιτικής Προστασίας και αρχηγό  Πυροσβεστικής
Με τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας και τον αρχηγό της Πυροσβεστικής επικοινώνησε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά. Κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ θα μεταβεί στις πληγείσες περιοχές.
ΚΚΕ: Άμεση λήψη μέτρων αντιπλημμυρικής προστασίας
Την άμεση λήψη μέτρων αντιπλημμυρικής προστασίας, ιδιαίτερα στις περιοχές με εντοπισμένο πρόβλημα, για να μη θρηνήσουμε άλλους νεκρούς από την κακοκαιρία, ζητά το ΚΚΕ και εκφράζει συλληπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων.
Την έντονη αντίδραση του εισηγητή του ΚΚΕ, Χρήστου Κατσώτη προκάλεσε η αναφορά της προεδρεύουσας στην επιτροπή Οικονομικών της Βουλής Χαράς Καφαντάρη ότι τα ακραία καιρικά φαινόμενα συνέβαλαν στην τραγωδία στη Δυτική Αττική.
«Εξοργίζετε τον κόσμο όταν μιλάτε για ακραία φαινόμενα, όταν οι ευθύνες σας είναι τεράστιες και εγκληματικές, γιατί ενώ ξέρετε ότι τα αντιπλημμυρικά είναι απαραίτητα σε αυτή την περιοχή δεν τα κάνατε», τόνισε ο κ Κατσώτης.
Τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων εξέφρασε και ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.
«Το κομματικό κράτος αδιαφορεί εδώ και δεκαετίες για τις υποδομές σε αυτές τις περιοχές, αφήνοντας τους πολίτες απροστάτευτους. Μπράβο στην Πυροσβεστική και τα σωστικά συνεργεία που παλεύουν να σώσουν ότι σώζεται», αναφέρει χαρακτηριστικά στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.
Τα συλλυπητήριά μου στις οικογένειες των θυμάτων από τις πλημμύρες. Το κομματικό κράτος αδιαφορεί εδώ και δεκαετίες για τις υποδομές σε αυτές τις περιοχές, αφήνοντας τους πολίτες απροστάτευτους. Μπράβο στην Πυροσβεστική και τα σωστικά συνεργεία που παλεύουν να σώσουν ότι σώζεται.

Newsroom Αθήνα 9.84

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom