Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017

Απίστευτη ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ των κομμάτων: Ψήφισαν το νόμο για τα αναδρομικά των βο(υ)λευτών και τώρα τους ικετεύουν να μην τα πάρουν!


Φωτιές στα μπατζάκια των πολιτικάντηδων άναψε η σημερινή αποκάλυψη του Ελεύθερου Τύπου ότι ο ίδιο άθλιος νόμος Κατρούγκαλου που πετσοκόβει τις συντάξεις προβλέπει επιστροφή αναδρομικών σε πρώην βο(υ)λευτές,οι οποίοι με δικαστικές αποφάσεις δικαιούνται πάνω από 15 εκ. ευρώ!!!

Ο νόμος Κατρούγκαλου όμως δεν ήρθε ουρανοκατέβατος,αλλά ψηφίστηκε στην Ελληνική Βουλή στα πλαίσια των δεσμεύσεων του 3ου μνημονίου που επίσης ψήφισαν στη Βουλή όλα τα κόμματα πλην ΚΚΕ και Χρυσής Αυγής την παραμονή του Δεκαπενταύγουστο του 2015.

Κι όμως σήμερα μετά το σάλο που προκάλεσε το δημοσίευμα βγαίνουν ένα ένα σαν μωραί παρθέναι και για τα μάτια του κόσμου "ικετεύουν" τους πρώην βουλευτές να αποσύρουν τις προσφυγές τους για τα αναδρομικά.

Ούτε καν πέρασε από μυαλό τους με μια τροπολογία (όταν είναι για ρουσφέτια τις καταθέτουν με το τσουβάλι) από κοινού να ακυρώσουν τις παραγράφους 4β και 4γ στο άρθρο 23 του νόμου Κατρούγκαλου!

Διαβάστε τις σχετικές ανακοινώσεις με τις παρακλήσεις των κομμάτων στους πρώην βουλευτές 

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για το δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής» σχετικά με προσφυγές πρώην βουλευτών

Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε τοποθετηθεί έγκαιρα και με σαφήνεια σχετικά με τις προσφυγές πρώην βουλευτών στα δικαστήρια, για την εξίσωση των αποδοχών τους με αυτές του προέδρου του Αρείου Πάγου, αναδρομικά από το 2009 και μετά, καταδικάζοντας αυτή την πράξη ως ντροπιαστική σε συνθήκες κρίσης.

Είχαμε καλέσει, ήδη από το 2011, όλους όσοι προσέφυγαν, να αποσύρουν κάθε διεκδίκηση. Η συγκεκριμένη κίνηση μπορεί να είναι νόμιμη, αλλά δεν είναι καθόλου πολιτικά ηθική.

Μητσοτάκης: Όσοι πρώην βουλευτές δεν αποσύρουν τις προσφυγές για τα αναδρομικά, θέτουν εαυτούς εκτός ΝΔ
Να αποσύρουν τις προσφυγές τους στη δικαιοσύνη καλεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης τους πρώην βουλευτές της ΝΔ που διεκδικούν αποζημιώσεις, αλλιώς -όπως τονίζεται σε ανακοίνωση- θα διαγραφούν από το κόμμα.

Σε ανακοίνωσή του, το Γραφείο Τύπου της ΝΔ τονίζει πως «βάσει του νόμου 4387/2016, γνωστού και ως νόμου Κατρούγκαλου, που καταψήφισε η Νέα Δημοκρατία, αλλά έγινε νόμος του κράτους από την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, πρώην βουλευτές που έχουν συνταξιοδοτηθεί, νομιμοποιούνται να αξιώσουν αναδρομικά αποζημιώσεις από το Δημόσιο, επικαλούμενοι την "ανάγκη" εξίσωσης των αποδοχών τους με αυτές του προέδρου του Αρείου Πάγου».

Στην ανακοίνωσή της η ΝΔ υπενθυμίζει πως το κόμμα είχε αποτρέψει μια τέτοια εξέλιξη το 2008, αρνούμενη να εκδώσει τη σχετική υπουργική απόφαση. «Η Νέα Δημοκρατία ουδέποτε αμφισβητεί τη νομιμότητα. Ωστόσο, οι πρώην βουλευτές της οφείλουν να συναισθανθούν την κραυγαλέα πρόκληση που συνιστά για τους πολίτες μια τέτοια αξίωση, ακόμη και αν αυτή είναι νόμιμη με την κατάπτυστη ρύθμιση Κατρούγκαλου.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης καλεί όλους τους πρώην βουλευτές του κόμματος που έχουν προσφύγει στη Δικαιοσύνη, διεκδικώντας τις σχετικές αποζημιώσεις, να αποσύρουν άμεσα τις προσφυγές τους. Σε άλλη περίπτωση θα έχουν θέσει εαυτούς εκτός κόμματος» τονίζεται στην ανακοίνωση της ΝΔ.

ΠΑΣΟΚ: Να παραιτηθούν από τα αναδρομικά οι βουλευτές
Από το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ αναφορικά με το αίτημα πρώην βουλευτών για τη διεκδίκηση αναδρομικών εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Είχαμε έγκαιρα ζητήσει να αποσυρθούν οι προσφυγές των πρώην βουλευτών. Το ζήτημα αυτό στην εποχή της κρίσης, λειτουργεί αρνητικά στην κοινωνία. Γι’ αυτό καλούμε και πάλι όσους πρώην βουλευτές έχουν προσφύγει, να παραιτηθούν από τα επιδικασθέντα ποσά».

Θεοδωράκης: Οι πρώην βουλευτές να μην πάρουν τα αναδρομικά
«Οι πρώην βουλευτές να μην πάρουν τα αναδρομικά. Υπάρχουν άλλες επείγουσες προτεραιότητες. Η νέα γενιά δεν μπορεί συνεχώς να παραγκωνίζεται».

Με αυτόν τρόπο σχολίασε μέσω twitter o Σταύρος Θεοδωράκης τη δικαίωση 100 πρώην βουλευτών στα δικαστήρια για την εξίσωση των αποδοχών τους με αυτές του προέδρου του Αρείου Πάγου, αναδρομικά από το 2009 και μετά.

"Ουαί υμίν, γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριτές"!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom