Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2017

Λίγο καιρό ξαποσταίνει ο κύριος Λιαργκόβας και ξανά... τρομοκρατεί: Κλείστε άμεσα την τρίτη αξιολόγηση αλλιώς θα έχουμε εκτροπή!


"Καρφιά" εναντίον της κυβέρνησης εξαπέλυσε και πάλι ο επικεφαλής του γραφείου προϋπολογισμού της Βουλής. Ο Παναγιώτης Λιαργκόβας κάλεσε τον πρωθυπουργό να κλείσει άμεσα την τρίτη αξιολόγηση αλλιώς, όπως αναφέρει, θα υπάρξει εκτροπή.

«Δεν θα χτυπάνε απλά καμπανάκια, θα έχουμε εκτροπή» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λιαργκόβας.

Μιλώντας στην επιτροπή του Απολογισμού και του Γενικού Ισολογισμού του Κράτους υπογράμμισε πως εάν η αξιολόγηση δεν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους τότε θα υπάρχουν πολύ δυσμενείς εξελίξεις.

«Αν πάει μέχρι το τέλος του έτους θα είναι αναθεώρηση σχεδιασμού. Αν πάει και μετά το τέλος του έτους τότε χτυπάνε όχι απλά καμπανάκια αλλά θα είναι εκτροπή και θα έχουμε πολύ πιο δυσμενείς εξελίξεις. Άρα η κόκκινη γραμμή είναι το τέλος του έτους».

«Φιλόδοξος ο στόχος του 1,8%»

Την ίδια στιγμή τόνισε ότι είναι πολύ φιλόδοξος ο στόχος για 1,8% ανάπτυξη το 2017.

είπε πως «Για να πετύχουμε ρυθμούς ανάπτυξης 1,8% το 2017, θα πρέπει στο υπολειπόμενο διάστημα – δηλαδή στο τελευταίο εξάμηνο – να έχουμε ρυθμό ανάπτυξης 3 – 3,1%. Αν δεν είναι 3% δεν θα πετύχουμε ρυθμό ανάπτυξης 1,8%» και πρόσθεσε «Εκτιμώ ότι αυτό το τρίτο 3μηνο που έχει και τους θερινούς μήνες ο ρυθμός θα είναι πιο μεγάλος από ότι το τελευταίο τρίμηνο που συσσωρεύονται οι υποχρεώσεις πολιτών και έχουμε φορολογική αφαίμαξη».

Ο κ.Λιαργκόβας επίσης ανέφερε πως αν τα πλεονάσματα που θα “πιαστούν” είναι παραπάνω από όσα προβλέπονται από το τρίτι μνημόνιο, τότε για την διανομή του θα πρέπει να υπάρξει συνεννόηση με τους θεσμούς, σχολιάζοντας έτσι την πρόθεση της κυβέρνησης να δώσει χριστουγεννιάτικο “μποναμά” και φέτος.

Δείτε ΕΔΩ όλες τις προηγούμενες παρεμβάσεις Λιαργκόβα,πάντα με το ίδιο αντικείμενο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom