Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2017

Τι γυρεύεις στο Πεκίνο ΜΠΕ - ΜΠΑΖΙΑΝ (Μπέτυ Μπαζιάνα);


Γράφει ο Δημήτρης Αρβανίτης, Συγγραφέας
Θα ξεκινήσω με την ομολογία ότι προβληματίστηκα, κατ αρχήν, αν έπρεπε να γράψω το κείμενο αυτό, φοβούμενος μήπως μπω σε μια διαδικασία κανιβαλισμού ενός ανθρώπου, μόνο και μόνο επειδή είναι σύντροφος του πρωθυπουργού.
Όμως διαβάζοντας τα ρεπορτάζ, δεν άντεξα στο πειρασμό και μεταξύ αστείου και σοβαρού, θα προσπαθήσω να μην είμαι άδικος.
Η κυρία Μπέτυ Μπαζιάνα  είναι σύντροφος του πρωθυπουργού με σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης.
Πρώτο συμπέρασμα και ασφαλές, μόνον απ αυτό, ότι είναι αντισυμβατική προσωπικότητα. Η κυρία Μπαζιάνα σύμφωνα με όσα  γράφονται στην επίσημη ιστοσελίδα της,  έλαβε το Διδακτορικό Δίπλωμα Ηλεκτρολόγου Μηχανικού και Μηχανικού Υπολογιστών  από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο  το 2008. Από το 2014 εργάζεται στο Ε.Μ.Π. ως εκπαιδευτικό εργαστηριακό προσωπικό ενώ κατά τα ακαδημαϊκά έτη 2015 έως 2017 έχει διατελέσει έκτακτο διδακτικό προσωπικό στο Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, και  κατά τα ακαδημαϊκό έτος 2016-2017 έχει διατελέσει έκτακτο διδακτικό προσωπικό στο Τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Σύμφωνα με δημοσίευμα  του γραφείου τύπου του πρωθυπουργού  η κυρία Μπέτυ, αναγορεύτηκε  επισκέπτρια καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων του Πεκίνου και είχε εκεί σειρά συναντήσεων με κινέζους αξιωματούχους. Πλέον αυτών απο το ρεπορτάζ μαθαίνουμε, ότι στο Πεκίνο έδωσε επιστημονική διάλεξη και ότι ήταν επίτιμη ταξιδιώτης στη πρωτη απ ευθείας πτήση της Air China για την Αθήνα όπου η υπουργάρα Σπίρτζιζ,  υποδεχόμενος τη πτήση, της πρόσφερε και μια ανθοδέσμη υπό τα όμματα του δημάρχου Μαραθώνα Ηλία Ψινάκη.
Κάποια ταπεινά σχόλια και ερωτήματα θα κάνω:
Από το 2014 μέχρι το 2017, δηλαδή τρία με τέσσερα χρόνια, η ελεύθερη σχέση του πρωθυπουργού,προσλήφθηκε στο ΕΜΠ, ως μόνιμη διοικητική υπάλληλος και διδάσκει, επ αμοιβή φυσικά, σε δυο Πανεπιστήμια.  Εντελώς αξιοκρατικά θα πει κάποιος. Είναι άριστη επιστήμονας και έχει ζήτηση σε μια ελεύθερη αγορά, προσφοράς και ζήτησης. Πάρα πολύ σωστά, όμως συμβαίνει να ειναι κρατικά ΑΕΙ, τα οποία παρά το αυτοδιοίκητο, έχουν στενές σχέσεις με το κράτος, τον υπουργό Παιδείας και τον Πρωθυπουργό. Και πιο πέρα, ποιες διαδικασίες ακολουθήθηκαν για τη πρόσληψη,  δημοσιεύτηκαν οι θέσεις, υπήρξαν κι άλλοι υποψήφιοι; Με κάθε βεβαιότητα θα σας πω, ή δεν έχει γίνει τίποτα ή αν έγινε ήταν προσχηματικό για να δικαιολογήσουν τη ήδη αποφασισμένη πρόσληψη. Με αυτά δεν θέλω να πω ότι δεν έχει τα προσόντα.  Δεν το γνωρίζω άλλωστε, πόσοι όμως άλλοι έχουν τα δικά της προσόντα και πιθανώς παραπάνω και τι ευκαιρία είχαν να συμμετάσχουν στη διαδικασία;  Συνεπώς αλισεβερίσι, κοινώς σκάνδαλο, πρώτου βαθμου, αλλά ποιος ασχολείται; Τα της αριστεράς σκάνδαλα είναι άοσμα και αόρατα. Άσε που υπάρχει  η απάντηση. Γιατί οι άλλοι τι έκαναν; Και το ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς; Ε καλά τώρα, last year…σαν το προγραμμα της Θεσσαλονίκης, σαν το μνημόνιο που σκίζαμε… κλπ. κλπ
Σε ότι αφορά την ‘’αναγόρευση΄΄ της Δόκτωρος  σε επισκέπτρια καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων του Πεκίνου, είναι για να γελά΄το παρδαλό κατσίκι αντάμα με τις ρέγγες του Πειραιά. Κατ αρχήν δεν υπάρχει αναγόρευση σε επισκέπτες καθηγητές αλλά πρόσληψη. Την προσλάβαν για ένα, δυο χρόνια, όσο θα είναι η ελεύθερη της σχέση πρωθυπουργός, επ αμοιβή βέβαια.  Και παραπέρα τώρα, δηλαδή οι Κινέζοι έψαχναν παγκοσμίως έναν καθηγητή επισκέπτη διακεκριμένης επιστημονικής αξίας και σταθήκαν στη κυρία Μπέτυ;  Να το πιστέψουμε; Κι ακόμα πιο πέρα η αντισυμβατική της αριστερή προσωπικότητα δεν το κατάλαβε ότι ήταν μια διπλωματική κίνηση για περισσότερη προσέγγιση; Γιατί δεν βγήκε ο Τσε Γκεβάρα απο μέσα της να επαναστατήσει; Γιατί η εξουσία συν τοις άλλοις μωραίνει κι επίσης άσε νάχουμε, δεν ξερεις τι φέρνει ο καιρός
Ένα άλλο ερώτημα είναι, με τους κινέζους κυβερνητικούς αξιωματούχους πως συναντήθηκε, δηλαδή με ποια ιδιότητα και τι συζήτησε ; Ελεύθερη  συζήτηση μιας ελεύθερης σχέσης θα μου πει κάποιος. Πιθανόν. Οι αριστεροί τύποι που μας κυβερνούν χαβαλέ κάνουν. Στη πλάτη φυσικά του απίθανου λαού που τον ψήφισε. Για αυτό κι μέγιστος Ηλίας του Μαραθώνα  με τη πασμίνα του ήταν εκεί, στην υποδοχή. Του χαβαλέ ειναι κι αυτός, όχι του αριστερού, αλλά  του δικού του.
Και μέχρι όλοι αυτοί οι τυχάραπαστοι αριστεροί του κώλου, που μας έχουν κατσικωθεί, με την άδεια του πάνσοφου λαού, να μας κάνουν τη χάρη να ξεκουμπιστούν, η Μπέτυ  θα είναι σε ελεύθερη σχέση με το Ε.Μ.Π, τα Πανεπιστήμια της Δυτικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας  και σε επισκέψεις στο Πανεπιστήμιο της Κίνας, ενώ ο κομματικός ΣΥΡΙΖΑ θα βρίζει τη COSCO,  ο Κυρίτσης θα αποκυρήσσει την επένδυση στο Ελληνικό, ο  Καρανίκας θα στελνει στο διάολο του Καναδούς με το χρυσό, ο Σκουρλέτης θα απαγορεύει τις παρελάσεις των Εθνοφυλάκων κι ο Τσακαλώτος θα λέει ότι αφήνουν αριστερό αποτύπωμα.
Quelle tristesse, τι θλίψη ! Που θάλεγε κι Ηλίας…
Παρ όλα τούτα που σας ιστορώ, υγιαίνετε!
Αν μπορείτε….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom