Τετάρτη, 4 Οκτωβρίου 2017

Συνελήφθη 47χρονος που μετέφερε 16 κιλά ηρωίνης σε... τηλεόραση! (φωτο & βίντεο)

Συνελήφθη, από τους άνδρες του Τμήματος Διώξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών,ένας 47χρονος για διακίνηση 16 κιλών ηρωίνης το απόγευμα της Κυριακής στη νέα Εθνική Οδό Αθηνών - Πατρών στο ύψος των Αγίων Θεοδώρων.

Ο 47χρονος μετέφερε μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών ουσιών και συγκεκριμένα ηρωίνης από περιοχή της Αττικής σε Κόρινθο και Αχαΐα. Η σύλληψη του δράστη επετεύχθηκε με την ενεργή συμμετοχή του αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών ΡΙΚΙ, του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών.

Η Ελληνική Αστυνομία πέτυχε ακόμη ένα δυνατό πλήγμα στο οργανωμένο έγκλημα και συγκεκριμένα στα κυκλώματα που διακινούν ναρκωτικά.

Συγκεκριμένα κατασχέθηκε ποσότητα ηρωίνης που ξεπερνά τα δεκαπέντε κιλά και η οποία θα κατέληγε σε χρήστες της περιοχής Αχαϊας και των όμορων νομών, ενώ συνελήφθη και ο 47χρονος ημεδαπός διακινητής της.

Ο αγώνας μας κατά των ναρκωτικών είναι συνεχής και οι αστυνομικοί καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την πάταξη αυτής της μάστιγας.

Υπενθυμίζεται ότι τους τελευταίους μήνες κατασχέθηκαν περισσότερα από 100 κιλά κάνναβης, 850 δενδρύλλια της ίδιας ουσίας και σημαντικές ποσότητες ηρωίνης και κοκαΐνης, πριν καταλήξουν στις γειτονιές των πόλεων και συλλαμβάνοντας τους διακινητές ή καλλιεργητές σε κάθε περίπτωση.

Ως Ελληνική Αστυνομία και ειδικότερα ως Διεύθυνση Αστυνομίας Αχαΐας, δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στην καταπολέμηση των ναρκωτικών και προσπαθούμε να κατάσχουμε αυτές τις επικίνδυνες ουσίες πριν καταλήξουν στους πολίτες.

Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον Διευθυντή της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, τον Τμηματάρχη του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών και όλο το προσωπικό της Υπηρεσίας τους για τις συνεχείς προσπάθειές τους και τις επιτυχίες τους.

Αναλυτική παρουσίαση της υπόθεσης από τον Διευθυντή της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών κ. ΜΑΡΤΖΑΚΛΗ Απόστολο


Χθες, το απόγευμα, στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών - Πατρών, στο ύψος των Αγίων Θεοδώρων, οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υπηρεσίας μας, συνέλαβαν έναν ακόμα διακινητή ναρκωτικών.

Πρόκειται για 47χρονο ημεδαπό, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε, κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία, για μεταφορά ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο αξιοποίησης στοιχείων που συνέλεξαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών, οργανώσαμε και πραγματοποιήσαμε χθες το απόγευμα, συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, κατά την οποία κλιμάκιο αστυνομικών μας, μετέβη σε περιοχή της Κορίνθου, για τον εντοπισμό του 47χρονου, καθώς ερευνούσαμε τη συμμετοχή του σε υπόθεση μεταφοράς μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών.

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, εντοπίσαμε χθες το απόγευμα τον 47χρονο να κινείται με αυτοκίνητο στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών - Πατρών και τον θέσαμε σε διακριτική επιτήρηση.

Στο ύψος των Αγίων Θεοδώρων, με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Κορινθίας ακινητοποιήσαμε το αυτοκίνητο του δράστη και σε έλεγχο που πραγματοποιήσαμε, με την συνδρομή του αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών, εντοπίσαμε τριάντα ανισοβαρής συσκευασίες ηρωίνης, που είχε αποκρύψει μέσα σε μια τηλεόραση.

Το συνολικό βάρος της ηρωίνης που κατασχέσαμε είναι (15) κιλά και (776) γραμμάρια, ενώ η συνολική της αξία ανέρχεται στο ποσό των (190.000) ευρώ περίπου.

Από την προανάκριση του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών προέκυψε ότι ο 47χρονος είχε προμηθευτεί τις ναρκωτικές ουσίες από περιοχή της Αττικής και τις μετέφερε έχοντας ως τελικούς προορισμούς την Κορινθία και την Αχαΐα.

Ο δράστης έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές για υποθέσεις ναρκωτικών και άλλων αδικημάτων, ενώ το αυτοκίνητο που οδηγούσε το είχε ενοικιάσει από εταιρεία με έδρα την Αττική.

Δείτε βίντεο από την ανεύρεση των ναρκωτικών

Δεν υπάρχουν σχόλια: