Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2017

Εικόνες απόλυτης καταστροφής στην Καλιφόρνια - 17 οι νεκροί και 150 οι αγνοούμενοι από τις φωτιές (φωτο & βίντεο)


Παντού καμένη γη. Παντού καταστροφή. Η Καλιφόρνια μετρά 17 νεκρούς από τις φωτιές που συνεχίζουν ασταμάτητες το καταστροφικό τους έργο.Καμένη γη και χαμένες ζωές. 

Οι νεκροί από τις φωτιές στην Καλιφόρνια έφτασαν πια τους 17.
Πολλοί φοβούνται ότι ο απολογισμός αυτός, δεν θα είναι ο τελικός. Ήδη, σύμφωνα με την Washington Post αγνοούνται 150 άνθρωποι. Δεν ήταν δυνατό να εντοπιστούν και το μυαλό όλων πάει στο χειρότερο.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ κήρυξε την πολιτεία της Καλιφόρνια σε κατάσταση φυσικής καταστροφής. Οι εικόνες που κάνουν το γύρο του κόσμου δείχνουν ακριβώς αυτό: μια τεράστια καταστροφή.
Καμένα σπίτια, καμένα αυτοκίνητα, περιουσίες χαμένες. Αγωνία, πόνος, θρήνος.
Από τις 8 Οκτωβρίου όταν ξέσπασαν οι φωτιές στη βόρεια Καλιφόρνια, η τιτάνια μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων δεν έχει αποδώσει. Όχι τουλάχιστον όσο και όπως θα ήθελαν όλοι. 
Οι δυνάμεις  της Πυροσβεστικής ελπίζουν ότι η εξασθένηση των ανέμων θα τους επιτρέψει να περιορίσουν τις πυρκαγιές.

Με εντολή… Τραμπ

Ο Αμερικανός πρόεδρος «διέταξε να προσφερθεί ομοσπονδιακή βοήθεια» στις περιοχές οι οποίες επλήγησαν από τις δασικές πυρκαγιές οι οποίες εκδηλώθηκαν την 8η Οκτωβρίου και «βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Λευκός Οίκος. 
Η μεγαλύτερες απώλειες εντοπίζονται στην κομητεία της Σονόμα και στην πόλη Σάντα Ρόζα. Από τους 17 νεκρούς, οι 11 πέθαναν στην Σονόμα, δυο στη Νάπα, τρεις στο Μεντοτσίνο και ένας άνθρωπος στη Γιούμπα.

450.000 στρέμματα γης

Ο απολογισμός της πυροσβεστικής υπηρεσίας, σοκαριστικός. Περισσότερα από 450.000 στρέμματα γης έχουν γίνει στάχτη σε όλη την Καλιφόρνια. Οινοπαραγωγικές περιοχές βόρεια του Σαν Φρανσίσκο, έχουν υποστεί τεράστιες καταστροφές. 
Πάνω από 2.000 σπίτια και επιχειρήσεις καταστράφηκαν, είχε δηλώσει τη Δευτέρα ο κυβερνήτης της πιο πυκνοκατοικημένης Πολιτείας των ΗΠΑ, ο Τζέρι Μπράουν.
Οι αρχές κάνουν λόγο για 17 μέτωπα, κυρίως στο βόρειο τμήμα της Πολιτείας. Ορισμένες από τις φωτιές δεν είχαν περιοριστεί χθες παρά μόλις από το 5 ως το 15%, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία της Καλιφόρνιας. 

Φωτογραφία LA Times

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ και LA Times
Φωτογραφίες: Reuters, EPA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom