Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

ΚΚΕ: Εξαπάτηση του λαού τα αποτελέσματα του Eurogroup


Σε σχόλιό του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τα αποτελέσματα του Eurogroup, αναφέρει:

«Όπως ήταν αναμενόμενο, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ δέχθηκε την άμεση νομοθέτηση νέου πακέτου αντιλαϊκών μέτρων που θα ισχύσουν μετά το 2018, συν όλα αυτά που περιλαμβάνονται στη β’ αξιολόγηση του τρέχοντος προγράμματος. Όλα όσα διαρρέει η κυβέρνηση για "μεταρρυθμίσεις χωρίς δημοσιονομικό κόστος" και "αντισταθμιστικά μέτρα" είναι μια ακόμη προσπάθεια εξαπάτησης του λαού, μόνο που δεν πείθει πια κανέναν.

Η μαζική συμμετοχή στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ, την Τρίτη 21 Φλεβάρη, σε όλη τη χώρα μπορεί να αποτελέσει μια πρώτη μαχητική απάντηση στις νέες αντιλαϊκές συμφωνίες».

Για νομοθέτηση μέτρων δεσμεύτηκε η ελληνική κυβέρνηση στο Eurogroup

Σε προνομοθέτηση των μέτρων που θα εφαρμοστούν από το 2019 θα προχωρήσει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, σύμφωνα με τις δεσμεύσεις που παρείχε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, κατά την συνεδρίαση του Eurogroup.

Tα τεχνικά κλιμάκια των θεσμών θα επιστρέψουν στην Αθήνα μετά την Καθαρά Δευτέρα για να ολοκληρωθεί η τεχνική συμφωνία για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης.

Η συμφωνία «κλείδωσε» στην έκτακτη σύσκεψη που συγκάλεσε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελεμπλουμ, πριν τη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, με τη συμμετοχή εκπροσώπων των θεσμών και του Ευκλείδη Τσακαλώτου.

Επιχειρώντας να θολώσουν τα νερά για την βαρβαρότητα του νέου πακέτου, κυβερνητικές πηγές υποστηρίζουν ότι «η Συμφωνία περιλαμβάνει τελικά τον απαράβατο όρο που έθεσε η ελληνική πλευρά για ‘’ούτε ένα ευρώ περισσότερη λιτότητα’’, καθώς «το δημοσιονομικό ισοζύγιο θα είναι απολύτως ουδέτερο».

Το Μαξίμου υπονοεί ότι παράλληλα με τα μέτρα όπως η μείωση του αφορολόγητου και των συντάξεων, θα εξεταστεί η λήψη κάποιων «αντισταθμιστικών, τα οποία στην καλύτερη των περιπτώσεων θα συνιστούν ψίχουλα μπροστά στο νέο πλήγμα που θα υποστούν οι λαϊκές οικογένειες ή θα παρέχουν επιπλέον φοροελαφρύνσεις στους επιχειρηματικούς ομίλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: