Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017

Ο Νίκος Παππάς και το μπακαλοτέφτερο: Αν μειωθούν το αφορολόγητο και οι συντάξεις, θα μειώσουμε τον ΕΝΦΙΑ (βίντεο)


Μείωση του ΕΝΦΙΑ και του ΦΠΑ στην εστίαση και στην ενέργεια σε περίπτωση μείωσης του αφορολόγητου προανήγγειλε μέσω του δελτίου ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς,σχολιάζοντας τη συμφωνία εξαπάτησης του λαού στο Eurogroup.

Με τη λογική του μπακαλοτέφτερου εξήγησε το φιλαράκι του Αλέξη τα νέα μέτρα που συμφώνησαν με τους δανειστές.Από την οποία το μόνο σίγουρο συμπέρασμα είναι ότι θα μειωθούν αφορολόγητο και συντάξεις.

Ποιος σου είπε ρε Νικολάκη ότι όλοι οι συνταξιούχοι έχουν ακίνητα;

«Εμείς ξεκινάμε με τη θέση οι παρεμβάσεις να είναι ελάχιστες, διαψεύστηκε η εκτίμηση ότι θα λαμβάνονταν μέτρα λιτότητας. Οποιαδήποτε παρέμβαση θα γίνει, θα έχει μηδενικό συνολικό δημοσιονομικό αποτέλεσμα», δήλωσε στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς.

Ερωτηθείς για το εάν η ελληνική Κυβέρνηση λάβει μέτρα που θα επιβαρύνουν, θα υπάρξει ταυτόχρονη λήψη μέτρων φοροελάφρυνσης ο κ. Παππάς υπογράμμισε ότι «ο κόσμος μπορεί να το σκεφθεί ως έναν καθρέφτη: αν έχουμε την λήψη ενός μέτρου που επιβαρύνει, αντιστοίχως θα υπάρχει ένα μέτρο που ελαφρύνει, πχ. αν μειωθεί το αφορολόγητο, θα πρέπει να δούμε να μειώσουμε αντιστοίχως πχ. τον ΕΝΦΙΑ».

Ο Νίκος Παππάς αναφέρθηκε και στην μεταστροφή του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, λέγοντας ότι «είναι ευχάριστο το γεγονός ότι ο κ. Σόιμπλε δηλώνει ότι εμπιστεύεται τα στατιστικά της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

«Βάσει αυτών που είπε, δεν αντιλαμβάνομαι γιατί επιμένει στην συμμετοχή του ΔΝΤ με χρηματοδότηση στο τρίτο πρόγραμμα» πρόσθεσε.

Σε ό,τι αφορά την ένταξη της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, ο κ. Παππάς είπε ότι αν δεν αποφασιστεί στη συνεδρίαση της ΕΚΤ, στις 9 Μαρτίου, θα πρέπει να αποφασιστεί στην επόμενη συνεδρίαση, τον Απρίλιο.

Δείτε το βίντεο από το δελτίο του ΑΝΤ1:

από Enikos_gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom