Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2017

Έπιασαν την «μαϊμού» λογίστρια στη Λάρισα


Τέλος στη δράση της αδίστακτης απατεώνισσας που συστηνόταν ως «λογίστρια» ή ως «εφοριακός» και του συνεργού τους που εξαπατούσαν ηλικιωμένους με το πρόσχημα ότι
δικαιούνται επιστροφή χρημάτων από την Εφορία, έβαλαν τα ξημερώματα της Πέμπτης οι αστυνομικοί που την εντόπισαν στην ευρύτερη περιοχή της Ελασσόνας.

Η 45χρονη γυναίκα βρισκόταν στο αυτοκίνητο που οδηγούσε χωρίς δίπλωμα ένας 46χρονος φίλος της, μέσα στο οποίο βρέθηκαν 25 δοχεία των πέντε λίτρων με λάδι άγνωστης προέλευσης και αυτοκόλλητες ετικέτες στις οποίες αναγραφόταν «έξτρα παρθένο ελαιόλαδο», χωρίς τα απαραίτητα παραστατικά.

Η περιγραφή της γυναίκας ταίριαζε με της «μαϊμού» λογίστριας που εξαπάτησε την Τετάρτη μια 73χρονη στη Λάρισα και κατάφερε να της αποσπάσει 1.500 ευρώ και μια 82χρονη στη Νέα Σμύρνη της Λάρισας που της έδωσε τα χρυσαφικά της κι έτσι προσήχθη για ανάκριση στην Ασφάλεια Λάρισας, όπου αναγνωρίστηκε όχι μόνο από τις δυο ηλικιωμένες, αλλά και από τα υπόλοιπα θύματά της.

Έτσι, εξιχνιάστηκαν δέκα απάτες που είχε διαπράξει το ζευγάρι σε βάρος ηλικιωμένων στην πόλη της Λάρισας, από τις 19 Μαΐου του 2016, είτε ως εφοριακοί, λογιστές ή φίλοι των παιδιών τους, είτε πουλώντας λάδι αμφίβολης ποιότητας για ελαιόλαδο! Από τις κομπίνες αυτές, αποκόμισαν 6.960 ευρώ και χρυσαφικά αξίας 10.500 ευρώ.

Ωστόσο, οι έρευνες της Ασφάλειας συνεχίζονται για την εξιχνίαση και άλλων περιπτώσεων.

Το ζευγάρι οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας με κατηγορίες για απάτη κατ΄ εξακολούθηση και κατά συναυτουργία και παράβαση της νομοθεσίας σχετικά με τους κανόνες ρύθμισης της αγοράς προϊόντων, ενώ ο 46χρονος κατηγορείται και για παράβαση του Κ.Ο.Κ..
http://www.protothema.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom