Σάββατο 8 Μαρτίου 2014

«Μπουρλότο» της Τρόικα και στα εργασιακά!

Απαιτεί πλήρη κατάργηση κάθε εργασιακού κεκτημένου

Αίσθηση προκαλεί η εμμονή της Τρόικας να θέτει σε προτεραιότητα κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων ζητήματα που αφορούν εργασιακά δικαιώματα κάτι που δίνει την εντύπωση ότι ήρθαν... για να βάλουν μπουρλότο σε κάθε προσπάθεια συμβιβασμού.

Στην επίσκεψη των εκπροσώπων των δανειστών που βρίσκεται
σε εξέλιξη τις τελευταίες ημέρες, η παρέα του Τόμσεν ζητάει "πάγωμα" στις τριετίες του ιδιωτικού τομέα, επαναφορά της δυνατότητας lock out και σαρωτικές αλλαγές στο δικαίωμα της απεργίας.

Κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών επιβεβαίωσε ότι η Τρόικα βάζει στο τραπέζι τέτοια θέματα, στο πλαίσιο της αναζήτησης αποκλίσεων από τα δεδομένα στην υπόλοιπη Ευρωζώνη.

Την ίδια ώρα οδεύουμε προς συμβιβαστική λύση με την Τρόικα για τις τράπεζες. Σύμφωνα με πηγές, υπάρχει διάθεση κατανόησης από το ΔΝΤ για τις ελληνικές θέσεις.

Μετά και από τις ανακοινώσεις των τραπεζών για τις Αυξήσεις Μετοχικού Κεφαλαίου, η διαφορά της ελληνικής πλευράς με το ΔΝΤ δεν είναι το ύψος των κεφαλαιακών αναγκών των τραπεζών, αλλά ο χρόνος για την ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησής τους.

Πάντως, το θέμα των τραπεζών δεν αποκλείεται να συζητηθεί και στο Eurogroup την προσεχή Δευτέρα, αλλά δεν θα γίνει παρέμβαση από ελληνικής πλευράς για να δοθεί λύση σε επίπεδο αξιωματούχων υψηλότερα ιστάμενων από τους Τόμσεν, Μορς και Μαζούχ.

Πριν αναχωρήσει η Τρόικα θα πραγματοποιηθεί γύρος συσκέψεων από το πρωί του Σαββάτου με το οικονομικό επιτελείο για τα κείμενα της Επικαιροποίησης του Μνημονίου, στις οποίες ενδεχομένως θα κληθούν να συμμετάσχουν κι άλλα υπουργεία.

Αναφορικά, δε, με το δημοσιονομικό πεδίο, από το υπουργείο Οικονομικών σημειώνουν ότι οι καλές επιδόσεις του 2013 έχουν «αφοπλίσει» την Τρόικα, υπογραμμίζοντας ότι όλα τα στοιχεία δείχνουν πώς και το πλεόνασμα του 2014 θα είναι «άνετα πάνω από το 1,5% του ΑΕΠ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom