Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

ΤΩΡΑ:Ένταση έξω από το υπ. Παιδείας - Εκπαιδευτικοί απέκλεισαν την περιοχή


Συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Παιδείας πραγματοποιούν αυτή την ώρα οι εκπαιδευτικοί, με σκοπό να ακυρώσουν σεμινάριο των σχολικών συμβούλων σε σχέση με την αξιολόγηση.

Το σεμινάριο είναι προγραμματισμένο για τις 4.30 και οι εκπαιδευτικοί
άρχισαν να συγκεντρώνονται έξω από το υπουργείο μιάμιση ώρα νωρίτερα. Αυτός ήταν και ο λόγος που η ΔΟΕ κήρυξε 3ωρη στάση εργασίας, τις 3 τελευταίες ώρες του πρωινού και τις 3 πρώτες του απογευματινού κύκλου.

Ένταση σημειώθηκε, όταν δάσκαλοι και καθηγητές αντιλήφθηκαν ότι ένας αξιολογητής είχε μπει ήδη στο υπουργείο. Οι διαμαρτυρόμενοι έκλεισαν την οδό Ανδρέα Παπανδρέου και δεν επέτρεπαν ούτε στους κατοίκους της περιοχής να περάσουν. Χαρακτηριστικός ήταν ο έντονος διαπληκτισμός που είχαν με έναν γιατρό, ο οποίος ήθελε να πάει στο σπίτι του και δεν τον άφηναν.

Περίπου ένα τέταρτο αργότερα, δυο πούλμαν με τους σχολικούς συμβούλους μπήκαν από άλλη είσοδο στο υπουργείο Παιδείας, υπό τη συνοδεία της αστυνομίας.

Όπως ανέφερε στη σημερινή ανακοίνωσή της η Διδασκαλική Ομοσπονδία, "η νίκη του εκπαιδευτικού κινήματος με την ακύρωση των σεμιναρίων των στελεχών εκπαίδευσης το Σάββατο 15 και την Παρασκευή 21 Μαρτίου, ήταν μια μάχη που κερδήθηκε ενάντια στα σχέδια της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας για την επιβολή της αξιολόγησης - χειραγώγησης, της κατηγοριοποίησης των σχολείων και των απολύσεων. Ο αγώνας συνεχίζεται. Την Παρασκευή 28 Μαρτίου συνεχίζονται τα σεμινάρια των σχολικών συμβούλων σε σχέση με την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών.

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. καλεί τους συναδέλφους να συμμετέχουν μαζικά στη συγκέντρωση που οργανώνουν οι εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες την Παρασκευή 28 Μαρτίου στις 15:00 στο Υπουργείο Παιδείας ώστε να αποτραπεί κι αυτό το σεμινάριο της ντροπής".

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΑΓΑΝΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom