Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

Θα χεστούμε στο τάληρο!!!! - Σαμαράς: Η κυβέρνηση εκτέλεσε την αποστολή της και...

....θα μοιράσει 500 εκατ. ευρώ σε 1.000.000 Ελληνες
Μόνο που ήδη έχει εκτελέσει τους Ελληνες...
Κάνε μια βόλτα ρε φίλε στις γειτονιές να δεις τα έργα σου
Από το υπουργείο Οικονομικών ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ανακοίνωσε πως όταν άλλοι αμφισβητούσαν τα επιτεύγματα της οικονομίας, αυτή η κυβέρνηση εκτελούσε την αποστολή της και πλέον μπορεί να δώσει αμέσως σε ένα εκατομμύριο Ελληνες 500 εκατομμύρια ευρώ, από το πρωτογενές πλεόνασμα.

«Όταν άλλοι αμφισβητούσαν τα επιτεύγματα της οικονομίας αυτή η
κυβέρνηση εκτελούσε την αποστολή της. Βγάζουμε την χώρα από την κρίση. Με ικανοποίηση μεγάλη σας ανακοινώνω ότι πάνω από 500 εκατομμύρια ευρώ θα δοθούν αμέσως σε 1 εκατομμύριο Ελλήνων με βάση εισοαδηματικά και περιουσιακά κριτήρια. Δηλαδή σε αυτούς που αδικήθηκαν και τα έχουν περισσσότερο ανάγκη. Και μιλώ για τους ένστολους και τους χαμηλοσυνταξιούχους. Θα υπάρξει μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και από την πλευρά των εργοδοτών και από την πλευρά των εργαζομένων» δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.


Από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας είχε πει νωρίτερα: «Τελειώσαμε μια δύσκολη διαπραγμάτευση. Τα κείμενα διαμορφώνονται και τελειώνουν. Ευχαριστώ τον πρωθυπουργό γι αυτούς τους 7 μήνες. Κατορθώσαμε να πετύχουμε αρκετά θέματα. Ευχαριστώ όλους τους υπουργούς που σε αυτή την στιγμή ήμασταν ενωμένοι».

Πού θα πάει το πρωτογενές πλεόνασμα των 3 δισ. ευρώ
Το πρωτογενές πλεόνασμα για το 2013 αγγίζει τα 3 δισ. Οπως ανακοίνωσε και ο πρωθυπουργός τα 500 εκατ. ευρώ θα δοθούν άμεσα στις ευπαθείς ομάδες, ενώ ακόμα 20 εκατ. ευρώ θα δοθούν για τους αστέγους.

Παράλληλα 1 δισ. ευρώ θα διατεθεί για την επιπλέον επιστροφή ληξιπρόθεσμων οφειλών και 350 εκατ. ευρώ θα πάνε στην κάλυψη του κόστους από τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, δηλαδή στα Ταμεία. Επιπλέον 1 δισ. ευρώ θα δοθεί για την αποπληρωμή χρέους.

Τέλος 60 εκατ. ευρώ θα διατεθούν για το κόστος της απόφασης του μισθοδικείου για τους δικαστικούς, ενώ δεν έχει προβλεφθεί κονδύλι για το κόστος της απόφασης του δικαστηρίου για τους ενστόλους, κόστος που φτάνει περίπου τα 500 εκατ. για τα αναδρομικά και κάτι λιγότερο για το ετήσιο κόστος. Σύμφωνα με κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών όταν θα καθαρογραφεί η απόφαση για τους ένστολους τότε η κυβέρνηση θα ψάξει για ισοδύναμα μέτρα.

Επιβέβαιωσε και ο Ρεν τη συμφωνία
«Έχουμε συμφωνήσει στις πολιτικές του προγράμματος και αναμένουμε να φτάσουμε σε συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο μέσα στην ημέρα» δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Όλι Ρεν, ερωτηθείς σχετικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων επί της αξιολόγησης του προγράμματος προσαρμογής. 

Ο Σάϊμον Ο΄Κόνορ υπογράμμισε ότι οι συζητήσεις ήταν χρονοβόρες γιατί τα θέματα ήταν δύσκολα και πολύπλοκα. Το σημαντικό είναι ότι βρισκόμαστε πολύ κοντά σε συμφωνία και μέσα στην ημέρα θα υπάρξουν ανακοινώσεις, επισήμανε.

Τι προβλέπει η συμφωνία
Τα κύρια σημεία της συμφωνίας της κυβέρνησης με την Τρόικα είναι
  • το πάγωμα για έξι μήνες της απελευθέρωσης των ομαδικών απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα αλλά και η δημιουργία ενός ανώτατου συμβουλίου με τη συμμετοχή πιθανότατα της ΓΣΕΕ και των εργοδοτών, που θα εξετάζει τα αιτήματα εταιρειών για επιπλέον απολύσεις
  • Αναβολή στις αποφάσεις για τις επιπλέον απολύσεις στο Δημόσιο για το 2015, ενώ ακούγεται πως πιθανόν οι εξτρά απολύσεις να μοιραστούν στα έτη 2014 - 2015
http://www.iefimerida.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom