Κυριακή 9 Μαρτίου 2014

48ωρη απεργία των Φαρμακοποιών Δευτέρα και Τρίτη - Τι καταγγέλλει ο πρόεδρος του ΠΦΣ (βίντεο)

Είναι στημένο το παιχνίδι» κατήγγειλε ο πρόεδρος του ΠΦΣ

Ρολά κατεβάζουν για δύο ημέρες τα φαρμακεία όλης της χώρας και σύμφωνα με ανακοίνωση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου αυτή η 48ωρη απεργία αποτελεί την αρχή μιας σειράς κινητοποιήσεων.


Οπως δηλώνουν, αντιδρούν στις παράλογες απαιτήσεις της Τρόικας η οποία οδηγεί στη διάλυση της φαρμακευτικής περίθαλψης.

Αιχμή των κινητοποιήσεων είναι το ιδιοκτησιακό καθεστώς των φαρμακείων αλλά και τα πληθυσμιακά κριτήρια ίδρυσής τους, όπως και η διάθεση των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων από τα σούπερ μάρκετ αλλά και το θέμα του ελεύθερου ωραρίου.

Τι καταγγέλλει ο πρόεδρος του ΠΦΣ

«Είναι στημένο το παιχνίδι» κατήγγειλε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΠΦΣ κ. Κυριάκος Θεοδοσιάδης μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη στον ΑΝΤ1, σχετικά με την έκθεση του ΟΟΣΑ και τις αντιδράσεις των φαρμακοποιών.

«Στη μια σελίδα γράφει η έκθεση πως όπου οι τιμές των φαρμάκων αφέθηκαν ελεύθερες, οι τιμές εκτινάχτηκαν στα ύψη και στην επόμενη αναφέρει πως προτείνουμε να απελευθερωθούν οι τιμές.

Σε άλλο σημείο αναφέρει πως η Ελλάδα έχει πολύ μεγάλο αριθμό φαρμακείων. Και σε άλλο σημείο λέει πρέπει ο καθένας να μπορεί να ανοίγει φαρμακείο», επιχειρηματολόγησε ο κ. Θεοδοσιάδης αποδεικνύοντας την αφερεγγυότητα της έκθεσης.

Αναφερόμενος στο θέμα του ενός ευρώ είπε πως οι φαρμακοποιοί δέχονται όλη την γκρίνια από τους ασφαλισμένους αλλά έχουν απλώς τον ρόλο του εισπράκτορα και δεν κερδίζουν τίποτα από αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom