Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

Αγνωστος επιτέθηκε και μαχαίρωσε την γραμματέα ανακρίτριας στην Ευελπίδων - Ελλιπή φύλαξη καταγγέλλει ο ΔΣΑ


- 'Ανδρας με μαχαίρι επιτέθηκε στην γραμματέα της 28ης ανακρίτριας
- Την μαχαίρωσε 2 φορές πισώπλατα και μια στην κοιλιά
- Στον Ευαγγελισμό μεταφέρθηκε η δικαστική υπάλληλος
- Αδιευκρίνιστο κάτω από ποιές συνθήκες ο δράστης μπήκε στην Ευελπίδων οπλισμένος
- Ο δράστης δηλώνει ότι είναι Ιρανός και έχει συλληφθεί
- Ανακοίνωση του ΔΣΑ για τα ελλιπή μέτρα φύλαξης
- Τι λέει η ΕΛ.ΑΣ. για την επίθεση

Όλα έγιναν λίγο πριν τις 11 το πρωί. Άνδραςπου δηλώνει ότι είναι από το Ιράν επιτέθηκε στην γραμματέα της 28ης ανακρίτριας και την μαχαίρωσε!

Το περιστατικό έγινε στο κτίριο 10 της Ευελπίδων. Η γυναίκα μεταφέρθηκε στον Ευαγγελισμό με τραύματα στην ωμοπλάτη και στο κεφάλι, αφού κατά το περιστατικό έπεσε και χτύπησε. Οι πρώτες πληροφορίες λένε ότι η κατάστασή της δεν εμπνέει ανησυχία αφού είναι αιμοδυναμικά σταθερή.



Ο δράστης συνελήφθη και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από την αστυνομία αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα.

Ο άνδρας είχε απολογηθεί για κάποια υπόθεση στο παρελθόν για την οποία αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση και σήμερα πήγε στα δικαστήρια για να πάρει την διάταξη εγγυοδοσίας.
Πάνω του βρέθηκε ένα μαχαίρι 8 με 10 εκατοστά. Μπήκε στο γραφείο της ανακρίτριας και για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο μαχαίρωσε την γυναίκα.

Εχει μεταφερθεί ήδη στην ΓΑΔΑ αλλά μέχρι στιγμής, από την αστυνομία δεν έχουν διευκρινιστεί τα κίνητρα της επίθεσης.

Αναπάντητο το ερώτημα πως μπήκε ο άνθρωπος αυτός με μαχαίρι μέσα στο γραφείο της ανακρίτριας.΄

Ελλειψη φύλαξης των δικαστηρίων καταγγέλλουν οι δικηγόροι
Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών και ο πρόεδρός του Γιάννης Αδαμόπουλος, εκφράζουν τη βαθιά λύπη τους για την σημερινή επίθεση με μαχαίρι στη γραμματέα της 28ης Ανακρίτριας στο Πρωτοδικείο Αθηνών (πρώην Σχολής Ευελπίδων).

Σε σχετική ανακοίνωση, αναφέρεται, ότι «δυστυχώς, δεν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό, αφού όλοι θυμόμαστε, μεταξύ πολλών άλλων, τόσο τη δολοφονία συμπολίτη μας και τον βαρύτατο τραυματισμό ενός ακόμη πριν από ένα χρόνο, στο κτίριο 9 του Πρωτοδικείου Αθηνών, όσο και την πρόσφατη τρομοκρατική απόπειρα που σημειώθηκε στο κτίριο 6 του δικαστηρίου».

Παρόμοια γεγονότα, υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, «καταδεικνύουν με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο την έλλειψη στοιχειωδών υποδομών και μέτρων φύλαξης στους χώρους των δικαστηρίων, με άμεσο αντίκτυπο στον τομέα της ασφάλειας για όλους εκείνους οι οποίοι ασκούν την επαγγελματική τους δραστηριότητα ή τυγχάνει να διέρχονται από τους χώρους αυτούς- δικαστές, δικαστικοί υπάλληλοι, δικηγόροι και απλοί πολίτες».

Και καταλήγει ο κ. Αδαμόπουλος: «Με πλήρη συνείδηση, ότι στη θέση των θυμάτων μπορεί αύριο να είναι κάποιος από εμάς:

α) δηλώνουμε τη συμπαράστασή μας στους δικαστικούς υπαλλήλους και σε όλους όσους εργάζονται υπό ιδιαίτερα αντίξοες και επικίνδυνες συνθήκες, προκειμένου, παρά την εγκληματική αδιαφορία της Πολιτείας, η απονομή της Δικαιοσύνης να είναι ακόμα δυνατή,

β) καλούμε για ακόμα μια φορά την Ελληνική Πολιτεία να λάβει, όπως έχει υποχρέωση, όλα τα αναγκαία μέτρα για την ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών στους χώρους των δικαστηρίων και τη διασφάλιση των συλλειτουργών στην απονομή της Δικαιοσύνης από πράξεις βίας και, εν γένει, από παράνομες ενέργειες ή από οποιαδήποτε άλλη παρέμβαση στο έργο τους,

γ) θέτουμε εαυτούς στη διάθεση των αρμοδίων φορέων προκειμένου να συμβάλουμε και εμείς με όποιον τρόπο μπορούμε, όπως άλλωστε διαχρονικά πράττουμε μέχρι σήμερα, στην αποτελεσματική αντιμετώπιση του σοβαρότατου ζητήματος της ασφάλειας αλλά και όλων των πρακτικών προβλημάτων που ταλανίζουν το σύστημα απονομής της Δικαιοσύνης και δυσχεραίνουν την άσκηση των καθηκόντων όλων όσων εμπλέκονται καθημερινά με αυτό».

Ανακοίνωση εξέδωσε και η Ελληνική Αστυνομία για την επίθεση

Στις 11.00 σήμερα (08.11.2013), συνελήφθη από αστυνομικούς, που διατίθενται για μεταγωγές και φύλαξη - ασφάλεια των εγκαταστάσεων στα Δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, 37χρονος αλλοδαπός υπήκοος Ιράν, ο οποίος αναίτια και απρόκλητα επιτέθηκε και τραυμάτισε με μαχαίρι, δικαστική υπάλληλο εντός του κτιρίου 10.

Η παθούσα, που φέρει τραύματα στο κεφάλι και την πλάτη, διακομίσθηκε σε κεντρικό Νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Ο δράστης κατά την εξέτασή του, δεν δικαιολόγησε την παρουσία του στις εγκαταστάσεις των Δικαστηρίων, ούτε το κίνητρο της επίθεσης σε βάρος της υπαλλήλου, ενώ η γενικότερη ψυχική του κατάσταση κρίνεται ως ιδιαίτερα ασταθής.

Επιπλέον, προέκυψε ότι στο παρελθόν έχει συλληφθεί κατ’ επανάληψη από τις αστυνομικές Αρχές για κατοχή και χρήση ναρκωτικών (ηρωίνης), ενώ την 20.10.2013 αποφυλακίστηκε, με περιοριστικούς όρους, από τις Δικαστικές Φυλακές Χίου, όπου εξέτιε ποινή 15 μηνών για υποθέσεις ναρκωτικών.

Παλαιότερα, την 15.12.2008 είχε επίσης αποφυλακιστεί από τις Φυλακές, όπου εξέτιε ποινή φυλάκισης 4 ετών για ληστεία, με Απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αθηνών.

Το μαχαίρι που χρησιμοποίησε ο δράστης κατασχέθηκε, ενώ σε βάρος του σχηματίζεται δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για απόπειρα ανθρωποκτονίας και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom