Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

Ο ΓΑΪΔΑΡΟΣ ΤΟΥ ΧΟΤΖΑ ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΟΪΚΑΝΟΙ


- Ορέ τι είναι ετούτοι είπε από μέσα του ο Αντώνης ο πρωθυπουργεύων μόλις κατέβηκε απ’ το βήμα και άκουγε το χειροκρότημα να συνεχίζεται. Τι είπα και βαράνε έτσι παλαμάκια; Α! αυτοί είναι νούμερα, πιο βλίτα κι από τα βλίτα! Να πάρω ένα βιβλίο να διαβάσω για την ψυχολογία τους. Πήρε λοιπόν ένα βιβλίο ψυχολογίας κι αποκοιμήθηκε ο διανοούμενος από την πρώτη τη σελίδα.
- Κάτι πιο ελαφρύ χρειάζεται είπε. Πήρε τον Άδωνη που ξέρει απ’ αυτά κι εκείνος του έστειλε τις ιστορίες του Χότζα. Του άρεσε του Αντώνη αν και δεν είχε τις πλάκες του Μίκυ Μάους, και το «επισκευασμένο» βλέμμα του πέφτει στην πιο ακατάλληλη ιστορία. Την ιστορία του γαϊδάρου του Χότζα, που ψόφησε μόλις έμαθε να μην τρώει.
Η Τρόικα ήτανε εδώ κι έστειλε αμέσως τον Στουρνάρα να τους φέρει.
- Εσείς δεν είστε που εκπαιδεύετε γαϊδάρους που μαθαίνουν να μην τρων τον άμπακο;
- Οι ειδικοί επί του θέματος με εύσημα απ’ την Μέρκελ, και με εγγύηση ότι το ζωντανό δεν θα ψοφήσει.
- Αυτό που γύρευα είστε. Όλο ζητάει ο αχάριστος, κι όλο παραπονιέται ότι του κόβω.
-Άστο σε μας! Από τα τέσσερα κιλά σανό τη μέρα δίνε του δυο εσύ.
Στο ένα κιλό άρχισε να γκαρίζει ο γάϊδαρος. Πλακώνουνε τα ΜΑΤ του ρίχνουν ένα βρωμόξυλο μαζεύτηκε ο φουκαράς σε μια γωνιά και άκουγε τον Αντώνη να καυχιέται.
- Σε έσωσα. Αν δεν ήμουνα εγώ θα είχες ψοφήσει φουκαρά. Έβαλε και τον Βαγγέλη το χοντρό να του χαϊδεύει το σβέρκο και να του λέει ότι σε καμιά δεκαριά χρόνια θα αρχίσει να τρώει πάλι σαν γάιδαρος.
- Μα εγώ έτσι σε ένα χρόνο θα ψοφήσω είπε εκείνος!
- Πρόβλημά σου. Εμείς το καθήκον μας το κάναμε. Σε σώσαμε !
Τώρα σκέφτεται ο γάϊδαρος τι καλά θα ήταν να μην τον έσωζαν. Να τον αφήναν μόνο του στο ξερολίβαδο να βόσκει ότι έβρισκε κι όταν ερχόταν η ώρα του να πεθάνει , να πεθάνει μια και καλή αντί να πεθαίνει κάθε μέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom