Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Ένταση στην Ευελπίδων μεταξύ διοικητικών υπαλλήλων του ΕΚΠΑ και ΜΑΤ


Την ώρα που στο πρωτοδικείο συζητείται νέα προσφυγή του υπουργείου Παιδείας κατά της απεργίας των διοικητικών υπαλλήλων, φοιτητές, διοικητικοί και πρώην εργαζόμενοι της ΕΡΤ πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Προπύλαια και πορεία προς τα δικαστήρια.

Ένταση μεταξύ διοικητικών υπαλλήλων και αστυνομίας, σημειώθηκε έξω απο τα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων, όπου συζητείται η νέα προσφυγή του υπουργείου Παιδείας κατά της απεργίας.

Κλούβες των ΜΑΤ είχαν κλείσει το δρόμο εμποδίζοντας τους διαδηλωτές να κατευθυνθούν προς τα δικαστήρια. Ακολούθησε ένταση και οι άνδρες των ΜΑΤ έκαναν περιορισμένη χρήση χημικών.


Νωρίτερα οι διοικητικοί υπάλληλοι και φοιτητές συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια.

Οι υπάλληλοι του πανεπιστημίου Αθηνών και του Πολυτεχνείου πραγματοποιούν νέα 48ωρη την Πέμπτη και την Παρασκευή ενώ αύριο θα συνεδριάσουν για να εισηγηθούν στην Ομοσπονδία τους νέα 48ωρη απεργία για την ερχόμενη εβδομάδα.


Στο μεταξύ, νέα αγωγή του υπουργείου Παιδείας κατά της απεργίας των διοικητικών υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Αθηνών και της Ομοσπονδίας τους, με αίτημα να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική, συζητείται σήμερα στο Πρωτοδικείο Αθηνών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εντός της ημέρας αναμένονται και οι τελικοί πίνακες του ΑΣΕΠ με τους υπαλλήλους των ΑΕΙ που μπαίνουν σε διαθεσιμότητα.

Ρεπορτάζ Λευτέρης Σουχάιμπ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom