Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

Επιχείρηση Αποκατάστασης Βανδαλισμών και απομάκρυνσης "κατασκηνωτών" στο Πεδίον του Άρεως‏


Η Περιφέρεια Αττικής τις τελευταίες δύο ημέρες έχει προβεί σε οργανωμένη επιχείρηση αποξήλωσης αυθαίρετων κατασκευών και απομάκρυνσης περιθωριακών στοιχείων στο Πεδίον του Άρεως.

Συγκεκριμένα, χθες 12/11/2013 το προσωπικό της Διεύθυνσης Πάρκων και Αλσών της Περιφέρειας Αττικής, σε συνεργασία με το Δήμο
Αθηναίων και τη συνδρομή της Ελληνικής Αστυνομίας (ΕΛΑΣ) απομάκρυναν περιθωριακά στοιχεία μαζί με τις αυτοσχέδιες σκηνές που είχαν στήσει και διέμεναν σε αυτές παράνομα, μέσα στο Πάρκο, και στη συνέχεια καθάρισαν και απολύμαναν το χώρο.

Σήμερα 13/11/2013, η επιχείρηση απομάκρυνσης αυθαίρετων κατασκευών συνεχίζεται, με τη συνδρομή του Δήμου Αθηναίων, της ΕΛΑΣ και της Διεύθυνσης Υγειονομικού Ελέγχου της Περιφέρειας Αττικής, ενώ απολυμαίνεται ο χώρος στο Green Park και στο ιστορικό κτίριο Οικονομίδη.

Σημειωτέον ότι τη Δευτέρα (11.11.2013) το βράδυ στο Πεδίον του Άρεως, σημειώθηκαν βανδαλισμοί πλησίον της οδού Μπούσγου. Προκλήθηκαν εκτεταμένες υλικές ζημιές σε 37 φωτιστικά εδάφους, από τα οποία εκλάπη μέρος των καλωδιώσεών τους, με αποτέλεσμα να αχρηστευτεί το σύστημα φωτισμού του σημείου και να μην μπορεί να φωτιστεί η ευρύτερη περιοχή. Για το γεγονός έχει ήδη ενημερωθεί το Αστυνομικό Τμήμα Κυψέλης.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, δήλωσε σχετικά: «Καταγγέλλουμε βανδαλισμούς και βίαιες ενέργειες που καταστρέφουν τη δημόσια περιουσία και στερούν από τους πολίτες τη δυνατότητα να μπορούν να χαρούν δημόσια αγαθά, όπως είναι το Πεδίον του Άρεως.

Εμείς είμαστε σε εγρήγορση, πρέπει όμως να συνδράμουν όλοι οι αρμόδιοι φορείς για να υπάρξει αποτέλεσμα, ώστε οι πολίτες να απολαμβάνουν ελεύθερα και χωρίς φόβο έναν πνεύμονα πράσινου στην καρδιά της Αθήνας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom