Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

Εισαγγελική πρόταση-χάδι για τον Μάκη Ψωμιάδη,αθώωση για το γιό του κι ένοχος ο Χριστοβασίλης του ΠΑΣ Γιάννενα

Φούσκα που "έσκασε" οι στημένοι αγώνες,δεν προέκυψαν στοιχεία!
Τόσο απλά... το ποδόσφαιρό μας είναι το πιο αγνό άθλημα του κόσμου!!!
Ομως...«ο χώρος του ποδοσφαίρου είναι σκοτεινός και βασιλεύει η σιωπή»!

Tη μη ύπαρξη εγκληματικής οργάνωσης που έστηνε ποδοσφαιρικούς αγώνες, στοιχημάτιζε παράνομα και «ξέπλενε» μαύρο χρήμα στοιχειοθέτησε με την πρότασή της ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων η εισαγγελέας της έδρας Βιργινία Σακελλαροπούλου.

Έτσι, το πρώτο σκέλος της υπόθεσης των αποκαλούμενων «στημένων αγώνων» αποτελεί ουσιαστικά μια φούσκα που «έσκασε» στο
ακροατήριο αφού, όπως είπε η εισαγγελέας, δεν προκύπτουν στοιχεία για την ύπαρξη εγκληματικής οργάνωσης, δηλαδή οργανωμένης δράσης που αποκόμιζε κέρδη από το «στήσιμο» αγώνων.

Η αποστροφή, βέβαια, της εισαγγελέα για το συγκεκριμένο θέμα ήταν πως «ο χώρος του ποδοσφαίρου είναι σκοτεινός και βασιλεύει η σιωπή», βολή που είχε αποδέκτες τους μάρτυρες που παρέλασαν από το ακροατήριο και ουσιαστικά ήταν απαλλακτικοί για τους περισσότερους κατηγορούμενους.

Σχεδόν αθώωση του Μάκη, πλήρης αθώωση Σταύρου

Με την εισήγησή της προς το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων η εισαγγελέας ζήτησε να απαλλαγεί του βασικού μέρους των κατηγοριών ο προσωρινά κρατούμενος Μάκης Ψωμιάδης και να αθωωθεί για όλες τις πράξεις που του αποδίδονται ο γιος του Σταύρος. Η εισαγγελέας πρότεινε την αθώωση ακόμη τριών εκ των συνολικά έντεκα κατηγορουμένων και συγκεκριμένα του πράκτορα του ΟΠΑΠ Δ. Δημητρίου, του αυτοκινητιστή Γ. Χαβενετίδη και του ποδοσφαιρικού παράγοντα Ευαγγ. Αγγελή.

Ειδικότερα η εισαγγελικός λειτουργός εισηγήθηκε την αθώωση του Μάκη Ψωμιάδη για την κατηγορία της ένταξης, διεύθυνσης και συγκρότησης εγκληματικής οργάνωσης, τη μετατροπή της κακουργηματικής εκβίασης σε κακουργηματική απόπειρα εκβίασης καθώς και την απαλλαγή για παράνομο στοίχημα και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Αντίθετα, πρότεινε ενοχή για δωροδοκία - δωροληψία για αλλοίωση αποτελέσματος 4 αγώνων.

Για τον πρώην προπονητή Καβάλας Γ. Παπακώστα ζητείται ενοχή για δωροδοκία, δωροληψία σε 4 αγώνες και αθώωση για δωροδοκία σχετικά με αλλοίωση αποτελέσματος σε έναν αγώνα, για εγκληματική οργάνωση και συμμετοχή σε παράνομο στοιχηματισμό.

Για τον Κ. Ριαβόγλου πρότεινε ενοχή για δωροδοκία, δωροληψία για αλλοίωση τριών αγώνων, αθώωση για δωροδοκία δωροληψία για έναν αγώνα και ενοχή σε παράνομο στοιχηματισμό ύψους 130.000 ευρώ υπέρ του Αγρ. Αστέρα. Για το Θ. Μητρόπουλο εισηγήθηκε: ένοχος για δωροδοκία σχετικά με 3 αγώνες, αθώος για δωροδοκία σχετικά με ένα αγώνα και αθώος για παράνομο στοιχηματισμό.

Για τον πρόεδρο ΠΑΣ Γιάννενα, Γ. Χριστοβασίλη: ένοχο για δωροδοκία, δωροληψία που αφορά σε έναν αγώνα, αθώος για δωροδοκία σε τρεις αγώνες και αθώος σε παράνομη συμμετοχή σε στοίχημα.

Για το Δ. Κωτούλα: ένοχος για δωροδοκία σχετικά με έναν αγώνα, αθώος για παράνομο στοίχημα.

Για τον προπονητή Π. Αμανατίδη: ένοχος για δωροδοκία σχετικά με έναν αγώνα, αθώος για δωροδοκία σε έναν αγώνα και για παράνομο στοιχηματισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom