Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

Τρεις συλλήψεις για «νιγηριανή απάτη» στου Ζωγράφου


Για «νιγηριανή απάτη» συνελήφθησαν τρία άτομα  στου Ζωγράφου.
Οι συλληφθέντες είναι δύο Έλληνες, 79 και 55 ετών, και ένας 40χρονος Νιγηριανός. Αναζητούνται τουλάχιστον ένας ακόμη Έλληνας και δύο αλλοδαποί συνεργοί τους.

Όπως κατήγγειλε επιχειρηματίας, ο 79χρονος επικοινώνησε μαζί του στα τέλη του προηγούμενου μήνα, ισχυριζόμενος ότι θα τον έφερνε σε επαφή με υποψήφιους αγοραστές νεόδμητης πολυκατοικίας, την οποία είχε ανεγείρει η εταιρεία του στην περιοχή της Γλυφάδας.

Μετά από λίγες ημέρες, ο 79χρονος συνοδευόμενος από συνεργό του, τον οποίο παρουσίασε σαν γιο υπουργού από αφρικανική χώρα, μετέβησαν στην έδρα της επιχείρησης και ισχυρίστηκαν ότι, λόγω δυσκολίας στην εξαγωγή χρημάτων από τη χώρα, τα χρήματα που θα έδιναν στον επιχειρηματία είχαν χρωματιστεί με μαύρο χρώμα και μετά από κατάλληλη χημική επεξεργασία θα μπορούσαν να επαναφερθούν στην αρχική τους μορφή (γνωστή ως μέθοδος «νιγηριανής απάτης»).

Αυτό που προτάθηκε ήταν να χρησιμοποιηθούν τα χρήματα του καταγγέλλοντα για να δημιουργηθεί το ποσό της συναλλαγής, με κίνητρο για την επίτευξη της συμφωνίας κέρδος 25% επιπλέον στην τιμή πώλησης του ακινήτου.

Για την επιβεβαίωση των ισχυρισμών τους, τα ίδια άτομα μετέβησαν στο γραφείο του και έκαναν επίδειξη αποχρωματισμού μαύρων χαρτονομισμάτων, μετά από την οποία, οι δύο πλευρές συμφώνησαν ο επιχειρηματίας να παραδώσει στον 79χρονο το χρηματικό ποσό των 50.000 ευρώ.

Ο επιχειρηματίας ενημέρωσε την αστυνομία και ο 79χρονος, ο 40χρονος και ο 55χρονος συνελήφθησαν.

Στα σπίτια των συλληφθέντων βρέθηκαν υλικά που χρησιμοποιούνται στη «νιγηριανή απάτη», ένα αεροβόλο όπλο, μηχανισμός ανίχνευσης πλαστών χαρτονομισμάτων, κινητά τηλέφωνα, έξι βιβλιάρια καταθέσεων και άλλα αντικείμενα.

Όπως έδειξε η έρευνα, οι συλληφθέντες μαζί με τους συνεργούς τους, είχαν συστήσει προ διμήνου σπείρα και είχαν διαπράξει τρεις απάτες σε βάρος ημεδαπών, με τη συγκεκριμένη μέθοδο σε διάφορες περιοχές της Αττικής.
http://zografou.net/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom