Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013

Αλλαγές στην φορολογία: Φθηνότερος ο καφές της παρηγοριάς και τα... "σαραβαλάκια"!!!

Ολα αυτά σε νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Αμυνας...

Νέες αλλαγές στην φορολογία φέρνει τροπολογία που κατέθεσε το υπουργείο Οικονομικών στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Εθνικής Άμυνας για τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα.

Σύμφωνα με την τροπολογία ο μειωμένος συντελεστής ΦΠΑ 13%
επεκτείνεται επίσης στον καφέ, στα σοκολατούχα και τα αφεψήματα, ανεξάρτητα εάν η κατανάλωση γίνεται στην καφετέρια ή «σε πακέτο».

Επιπλέον, η τροπολογία φέρνει αλλαγές στη φορολογία των νέων 18 ετών, οι οποίοι δεν θα υποβάλλουν φορολογική δήλωση για το οικονομικό έτος 2013, εφόσον κατοικούν με κηδεμόνα και το ετήσιο εισόδημά τους δεν ξεπερνά τα 3.000 ευρώ ή τα 6.000 ευρώ εάν μιλάμε για νέους με αναπηρία 67%.

Παράλληλα, απαλλάσσονται από το τέλος επιτηδεύματος για το 2013 επιτηδευματίες με αναπηρία σε ποσοστό άνω του 80%.

Την ίδια ώρα, φθηνότερα θα γίνουν τα εισαγόμενα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα, ενώ επιβάλλεται τέλος παραμονής και πλόων στα σκάφη αναψυχής.

Τέλος, στην τροπολογία περιλαμβάνονται διατάξεις προκειμένου να τεθεί σε λειτουργία από το Δεκέμβριο το Μητρώο Τραπεζικών Λογαριασμών, με το οποίο ο ελεγκτικός μηχανισμός θα έχει πρόσβαση στους τραπεζικούς λογαριασμούς φορολογουμένων που βρίσκονται σε διαδικασία ελέγχου και έπειτα από σχετικό αίτημα.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom