Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

Δις ισόβια για το διπλό φονικό στις Παπαδάτες Μακρυνείας

"Θόλωσα...Ζητώ συγνώμη"
Αργά το απόγευμα και μετά από μια εξαντλητική διαδικασία, τελείωσε η εκδίκαση της υπόθεσης του διπλού φονικού στις Παπαδάτες Μακρυνείας,κοντά στο Αγρίνιο,που συντάραξε την τοπική κοινωνία αλλά και ολόκληρο το πανελλήνιο.
O 63χρονος δράστης καταδικάστηκε σε δις ισόβια, 3 χρόνια φυλάκιση με 2.000 ευρώ πρόστιμο για παράνομη οπλοχρησία και οπλοκατοχή, και διαρκή στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων.
Θυμίζουμε ότι ο 63χρονος κατηγορούμενος, πριν από περίπου ένα χρόνο πυροβόλησε εν ψυχρώ με δίκανο ένα ζευγάρι γειτόνων στην αυλή του σπιτιού τους,με τους οποίους μάλιστα είχε και στενή συγγενική σχέση για μία...καμινάδα.
Η δίκη η οποία είχε αρχικά οριστεί για την περασμένη Δευτέρα και διεκόπη λόγω απουσίας μίας εκ των μαρτύρων και ξεκίνησε γύρω στις 9 σήμερα το πρωί.
0a12f
Τον κύκλο των καταθέσεων άνοιξε, η 19χρονη σήμερα κόρη του ζευγαριού των θυμάτων η οποία ήταν και αυτόπτης μάρτυρας στην δολοφονία των γονιών της.Κατα την απολογία της και εμφανώς σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση υποστήριξε πώς έζησε την στιγμή του φονικού λέγοντας ότι παρ'ολίγον να ήταν το τρίτο θύμα μιας και ο κατηγορούμενος έστρεψε το όπλο και εναντίον της δύο φορές.
"Είδα τον δράστη να πλησιάζει την μητέρα μου.Τον ρώτησε "τι θές έγινε τίποτα;"Και της απάντησε:"τι θέλω;"αμέσως μετά ακούστηκε το μπαμ και η μητέρα μου έπεσε στο έδαφος.Έπειτα, σημάδεψε εμένα, είχε παγωμένο ύφος, ύφος αγριογούρουνου που κοιτάει το θήραμά του.Μπήκε μπροστά μου ο πατέρας μου, και γι'αυτο ζώ σήμερα", ανέφερε χαρακτηριστικά.
0afon22
Ο δράστης που μεταφέρθηκε από πολύ νωρίς στο δικαστικό μέγαρο Αγρινίου, παρακολουθούσε την διαδικασία ανέκφραστος ενώ κατά την απολογία του υποστήριξε ότι δέχτηκε επίθεση από τα θύματα και έσπευσε να πάρει το όπλο του για να τους εκφοβίσει.
Ανέφερε ότι σκότωσε την 53χρονη γυναίκα καθώς εκπυρσοκρότησε το όπλο του και τον άνδρα της σε αυτοάμυνα καθώς ερχόνταν κατά πάνω του κρατώντας τούβλα στα χέρια. Όσον αφορά την κόρη αρνήθηκε πως έστρεψε το όπλο εναντίον της.
"Έβλεπα σκιές δεν κατάλαβα τι έγινε, θόλωσα, έφυγα από το σημείο με το όπλο μου και είχα σκοπό να αυτοκτονήσω", ανέφερε, ενώ έπειτα από ερώτηση του Εισαγγελέα συνέχισε ζητώντας συγνώμη από τα αδέρφια του και την κοινωνία... 
Eντύπωση ωστόσο, προκάλεσε στο δικαστήριο το γεγονός ότι ενώ κατά την απολογία του υποστήριξε ότι έφυγε από τον τόπο του εγκλήματος θολωμένος με σκοπό να αυτοκονήσει, πήρε από την οικία του το χρηματικό ποσό των 1.1οο ευρώ(!), αλλά και πακέτα με τσιγάρα, φανερώνοντας ότι σκοπός του ήταν να τραπεί σε φυγή.
Να σημειώσουμε τέλος ότι από την πλευρά της οικογένειας των θυμάτων υπεβλήθη αίτημα για την εξέταση ενός ακόμη μάρτυρα και συγκεκριμένα του αδελφού του θύματος, αίτημα το οποίο δεν έγινε τελικά αποδεκτό, ενώ σημαντική στάθηκε η κατάθεση μιας γειτόνισσας της οικογένειας, η οποία είδε με τα ίδια της τα μάτια, λεπτό προς λεπτό το φονικό από το μπαλκόνι του σπιτιού της.
Η κόρη των θυμάτων, συγγενείς και φίλοι παρόλο που δεν έλλειψαν οι εντάσεις και οι αποδοκιμασίες προς τον δράστη, κατά την διαδικασία, άκουσαν  με ψυχραιμία την τελική απόφαση του δικαστηρίου, φεύγοντας ικανοποιημένοι και δικαιωμένοι μετά την τραγωδία του περασμένου Νοέμβρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom