Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

5 συλλήψεις για κομπίνα μαμούθ σε βάρος του "Οίκου Ναύτου"

Προσωπικά αρνούμαστε να πιστέψουμε την είδηση!
Είναι δυνατόν ακόμα και σήμερα,στο σημείο που φτάσαμε,κάποιοι εκ των έσω να μηχανεύονται κόμπινες μαμούθ (1 εκ. ευρώ λένε) σε βάρος των κατακρεουργημένων ασφαλιστικών ταμείων;
Και ποιος μας πείθει ότι δεν είναι η πολλοστή φορά που στήνεται παρόμοια κομπίνα;
Η σιγουριά με την οποία λέγεται ότι κινήθηκαν οι συλληφθέντες δείχνει πεπειραμένους ανθρώπους!
Ζείδωρον


Εισβολή σε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία που χρηματοδοτούνται από τον ΕΟΠΥΥ με αφορμή την αποκάλυψη της απάτης στον Οίκο του Ναύτου, αποφάσισαν οι οικονομικοί εισαγγελείς Γαληνός Μπρής και Γιάννης Δραγάτσης, σε μια προσπάθεια να εντοπιστούν οι τρύπες που επιτρέπουν σε κυκλώματα να κερδοσκοπούν σε βάρος των ασφαλισμένων.

Η βούληση των οικονομικών εισαγγελέων να πατάξουν αυτά τα φαινόμενα αντικατοπτρίζεται ανάγλυφα στην «χειρουργικής» ακρίβειας επιχείρηση για τους 5 συλληφθέντες του Οίκου Ναύτου και την προσπάθεια υπεξαίρεσης σχεδόν 1 εκατομμυρίου ευρώ η οποία αποκαλύφθηκε με καταγγελία ενός ιδιοκτήτη κλινικής.

Κι αυτό φαίνεται απ΄το γεγονός ότι για πρώτη φορά χρησιμοποιήθηκε κοριός καταγραφής συνομιλιών των εμπλεκομένων, αλλά και κάμερα που κατέγραψε, παρουσία του εισαγγελέα Δραγάτση, καρέ - καρέ τη συναλλαγή μέσα στο χώρο της κλινικής , απέναντι από τη ρεσεψιόν.

Η παρακολούθηση διήρκεσε 10 μέρες και από τις συνομιλίες προκύπτει σύμφωνα με πληροφορίες, πως η αποσπασμένη υπάλληλος του ταμείου στο υπουργείο Παιδείας (και υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Πειραιά) είχε το γενικό κουμάντο σε συνεργασία με τον διευθυντή οικονομικών υπηρεσιών του Οίκου Ναύτου.

ΠΩΣ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ

Στην επ´ αυτοφώρω σύλληψη τεσσάρων υπαλλήλων του οίκου του Ναύτου να χρηματίζονται από κλινικάρχη προχώρησαν οι οικονομικοί εισαγγελείς.

Με εντολή του οικονομικού εισαγγελέα Γαληνού Μπρη και παρουσία του επίκουρου εισαγγελέα Γιάννη Δραγάτση τα 4 αυτά πρόσωπα συνελλήφθησαν να παραλαμβάνουν 205.000 ευρώ από ιδιοκτήτη κλινικής.

Η κομπίνα σύμφωνα με τις αρχές προέβλεπε την είσπραξη σχεδόν 1 εκατ. ευρώ με πλαστά παραστατικά από τον κλινικάρχη για ιατρικές υπηρεσίες που παρείχε στον οίκο του Ναύτου οι οποίες δεν υφίστανται.

Όπως φέρεται να κατήγγειλε ο ίδιος ο κλινικάρχης, προ καιρού εισέπραξε1.150.000 για νόμιμες υπηρεσίες που παρείχε σε ασφαλισμένους του ταμείου. Τότε τον πλησίασε υπάλληλος του ταμείου που σήμερα είναι αποσπασμένη στο υπουργείο Παιδείας και του πρότεινε να πάρει τα χρήματα εις διπλούν καταθέτοντας τα σχετικά παραστατικά.

Ο κλινικάρχης ενημέρωσε τις αρχές ότι η συμφωνία προέβλεπε να κρατήσει ο ίδιος περίπου 500.000 και να καταβάλλει στους υπαλλήλους από 250.000 σε δυο ισόποσες δόσεις. Για την υπόθεση μάλιστα επιστρατεύτηκε και ο κοριός της ΕΥΠ ο οποίος κατέγραψε συνομιλίες, ενώ το ραντεβού που κανονίστηκε στη Λεωφ. Θηβών σήμερα το πρωί καταγράφηκε και με κάμερα παρουσία του εισαγγελέα Δραγάτση.

Συνελήφθηκαν ήδη η αποσπασμένη υπάλληλος στο Υπουργείο Παιδείας, ο προϊστάμενος των οικονομικών υπηρεσιών του ταμείου, μια γυναίκα υπάλληλος μαζί με το σύζυγο της ενώ συνελλήφθη ένας ακόμα υπάλληλος στον οίκο του Ναύτου.
http://www.star.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom