Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

Το ξέρατε ότι έχουμε Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία; και μάλιστα σπάταλο!


Κι όμως έχουμε κι απ' αυτό κι ας μην είναι γνωστό στον πολύ κόσμο.
Διαβάζουμε στην ηλεκτρονική του σελίδα:"Το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία συστάθηκε, με ομόφωνη απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής, το 2000 και άρχισε να λειτουργεί το 2003. Σκοπός του Ιδρύματος είναι η μελέτη και η διάδοση των αρχών του Κοινοβουλευτισμού και της Δημοκρατίας."!!!!

Τώρα τι και ποιοι μελετάνε και που ακριβώς και διαδίδουν τη Δημοκρατία θα σας γελάσουμε.
Πάντως αν κρίνουμε από τις πρακτικές που εφαρμόζουν στο Κοινοβούλιο
με τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, που τείνουν να γίνουν βιομηχανικό προϊόν και τη συμπεριφορά των δυνάμεων του Δένδια μάλλον απέτυχε παταγωδώς ο σκοπός του Ιδρύματος!

Το σπουδαιότερο βέβαια είναι ότι το Ιδρυμα έχει δικό του προϋπολογισμό και δικό του προσωπικό και από την περσινή χρήση φαίνεται αρκετά σπάταλο.

Την Παρασκευή δόθηκε στη δημοσιότητα ο απολογισμός και ο προϋπολογισμός του Ιδρύματος και εκεί μπορούμε να δούμε πράματα και θάματα.

2.508.900 ευρώ ξόδεψε συνολικά το 2012 κι απ' αυτά τα 368.000 ευρώ δαπανήθηκαν για τους ξενώνες που θέλει να φτιάξει στο Γράμμο ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Φίλιππος Πετσάλνικος.

Θα θυμάστε τη θύελλα των αντιδράσεων στη Βουλή και τα πρωτοσέλιδα της Αυριανής για το Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης στο Γράμμο, όταν ήρθε στη δημοσιότητα το θέμα επί προεδρίας του κυρίου Φίλιππου Πετσάλνικου.

Επίσης ένα μεγάλο ποσόν (592.000) δαπανήθηκε  για τις αμοιβές του προσωπικού του Ιδρύματος.

Εντύπωση προκαλούν και  οι πιστώσεις για "απρόβλεπτες δαπάνες"!!!
Πως ήξεραν ότι για το 2012 θα προκύψουν "απρόβλεπτα έξοδα" (αλήθεια τι μπορεί να σημαίνει;) 130.000 ευρώ και για το 2013 τα μείωσαν στις 95.000 λόγω κρίσης προφανώς.

Να συμπεράνουμε ότι το Πάρκο στο Γράμμο ολοκληρώθηκε ή εγκαταλείφθηκε στην τύχη του  μιας και δεν προβλέπεται κανένα κονδύλι για το 2013;

Υπ' όψην ότι τα ποσά που ξοδεύει το Ίδρυμα για τον Κοινοβουλευτισμό είναι επιπλέον του ετήσιου προϋπολογισμού της Βουλής.

ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΙΝΑΚΑ

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ!.....καλη-σου μερα φιλε μου!
για πες μου κι εσυ κατι!

zeidoron dtsoukas είπε...

Καλό μεσημέρι κι από μένα κι ας μην ξέρω ποιος είσαι!
Να είσαι καλά!

Read more: Go to TOP and Bottom