Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010

Δεν φιμώνονται οι ελεύθερες φωνές με 15 ή 20 σφαίρες

Tα συλλυπητήριά μας και κουράγιο στην οικογένεια του Σωκράτη Γκιόλια.
Οσο κουράγιο μπορεί να κάνει μια νέα γυναίκα με ένα παιδί δυο χρονών κι άλλο ένα που κυοφορεί και χάνει τον άντρα της από σφαίρες πληρωμένων δολοφόνων!
Σήμερα κιόλας πρέπει να βρεθούν οι δράστες,φυσικοί και οι ηθικοί αυτουργοί.
Μην περάσουν τριάντα χρόνια όπως από τη δολοφονία του Τζώρτζη Αθανασιάδη που ακόμα δεν ξέρουμε ποιοι τον έβγαλαν από τη μέση.
Δεν είναι δυνατόν στην Ελλάδα του 2010 να δολοφονούνται δημοσιογράφοι και να λέμε πως έχουμε Δημοκρατία.
Η εν ψυχρώ δολοφονία ενός μαχητικού δημοσιογράφου που δεν προκαλούσε με την προσωπική του ζωή αλλά ενοχλούσε σφόδρα με το μικρόφωνο και την πένα του αποτελεί πλήγμα στην καρδιά της Δημοκρατίας.
Σε μια Δημοκρατία που βάλλεται πανταχόθεν ήρθε να προστεθεί κι αυτή η μαφιόζικη δολοφονία.
Δεν ξέρουμε αν οι δολοφόνοι είναι τρομοκράτες ή πληρωμένοι μαφιόζοι που εκτέλεσαν κάποιο συμβόλαιο.
Ξέρουμε όμως ότι ο Σωκράτης Γκιόλιας ήταν από τους λίγους που έβλεπε ακόμα τη δημοσιογραφία ως λειτούργημα κι αυτό είναι που προβληματίζει ακόμα περισσότερο.
Σίγουρα η αποκαλυπτική δημοσιογραφία που ασκούσε όλα αυτά τα χρόνια από εφημερίδες,κανάλια (τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά),καθώς και από τα blogs ενοχλούσε πολλούς σε όλα τα επίπεδα.
Δεν φιμώνονται όμως οι ελεύθερες φωνές με 15 ή 20 σφαίρες!
Ενας στο χώμα χιλιάδες στον αγώνα έλεγε ένα παλιό σύνθημα.
Κι αυτό πρέπει να γίνει τώρα,να μην τρομάξουν,να μη φοβηθούν όσοι πραγματικοί δημοσιογράφοι έχουν απομείνει σ' αυτή τη χώρα.
Να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να ξεσκεπάσουν τους ενόχους απ' όποιο χώρο κι αν προέρχονται,όποιος κι αν ήταν ο αντικειμενικός σκοπός τους.
Ποιοί θέλουν να φιμώσουν ποιούς;
Καλό ταξίδι Σωκράτη!

5 σχόλια:

Γραφεας Πεζικου είπε...

Αποπροσανατολίζουν όμως φίλτατέ μου οι σφαίρες,αυτό είναι σίγουρο!Τώρα ένα απλοϊκό ερώτημα απλού έλληνα πολίτη ελεύθερα σκεπτόμενου .."Μήπως κάνανε λάθος κι αντί "παπαγάλου χτύπησαν σπουργιτάκι" με ποιο άραγε αιτιολογικό;Δεν το γνώριζα το παλικάρι αλλά και ΔΕΝ έχω το κουράγιο να συμπαρασταθώ ούτε φραστικά στη έρημη την οικογένειά του και στους δικούς του ανθρώπους.Αφάνταστα πρωτόγνωρα και άγρια σοκαρισμένος,θλίβομαι σφόδρα έως θανάτου!...

zeidoron dtsoukas είπε...

Αγαπητέ Χριστόδουλε πραγματικά χτύπησαν ένα ΕΝΟΧΛΗΤΙΚΟ σπουργιτάκι!
Ενα παιδί μάλαμα κι ίσως ο μοναδικός που ασκούσε πραγματική δημοσιογραφία.
Πιθανότατα η δολοφονία του να είναι μήνυμα για όσους τολμούν ακόμα να μιλάνε ελεύθερα!
Κρίμα και για το Σωκράτη και για την οικογένειά του αλλά και για τη χώρα που κατάντησε ζούγκλα!

logia είπε...

Δεν φημώνονται οι ελεύθερες φωνές
οι ζωές όμως φεύγουν
γαζωμένες με μαφιόζικο τρόπο
τι να πεις στη σοκαρισμένη γυναίκα
στο τρομαγμένο παιδάκι
στους λαβωμένους γονείς...

zeidoron dtsoukas είπε...

Νέλλυ μου αυτή ακριβώς είναι η τραγική πλευρά της ιστορίας και πραγματικά τι μπορεί να πει κανείς σ' αυτούς τους ανθρώπους,τίποτα!
Από την άλλη δεν πρέπει να περάσουν τα σχέδια αυτών που θέλουν να φοβίσουν και να τρομοκρατήσουν όσους εξακολουθούν να παραμένουν πιστοί στο καθήκον τους και στην αλήθεια.Γιατί ο στόχος αυτός είναι να κλείσουν τα στόματα,να πάψει η καταιγίδα των αποκαλύψεων για τους διεφθαρμένους κάθε τομέα της Ελληνικής κοινωνίας!

Γραφεας Πεζικου είπε...

Μόνον Ζούγκλα;η κάτι πολύ χειρότερο;....Γιατί από τη Ζούγκλα- κάποτε θα δεις φως στο τούνελ-θα οδηγηθείς και θα εξέλθεις...απ εδώ ΔΕΝ είμαι καθόλου σίγουρος πλέον ότι θα
περάσουμε ζώντες και αλώβητοι...

Read more: Go to TOP and Bottom