Τετάρτη 21 Απριλίου 2010

21η Απριλίου 1967 - 21η Απριλίου 2010,από τη Σκύλα στη Χάρυβδη


Μετά το τέλος της κατοχής ήρθε η πολυπόθητη λευτεριά μα η πατρίδα  μας δεν κατάφερε ποτέ να ορθοποδήσει.
Πρώτα ο εμφύλιος,τα ξερονήσια,ο ξεριζωμός.
Μετά η βία,η νοθεία,το παρακράτος κι η μετανάστευση.
Στη συνέχεια αποστασία,Ιουλιανά και καλλιέργεια κλίματος για τον ερχομό του Λοχία - Μεσσία!
Τελικά έγινε το πραξικόπημα των Συνταγματαρχών (Παπαδόπουλος,Μακαρέζος,Λαδάς και CIA) με την ευγενική  συμμετοχή και του Ταξίαρχου με το μυστρί (Παττακός) στις 21 Απριλίου 1967.
Θεωρήθηκε από τους προστάτες μας ως η καλύτερη λύση μπροστά στον "επερχόμενο από το βορά Κομμουνιστικό κίνδυνο"(!) και την ανυποληψία των Ελλήνων πολιτικών.
Εφτά χρόνια,τρεις μήνες και τρεις μέρες η Ελλάδα έζησε,υπό την σκιά του Φοίνικα που αναγεννάτε εκ της τέφρας του,Στρατιωτική Δικτατορία.
Ο Αστυφύλαξ,ο Χωροφύλαξ κι οι στρατόκαυλοι της εξουσίας γνώρισαν ημέρες δόξας λαμπρές!
Στα ξερονήσια,στις φυλακές,στα κρατητήρια και στους τόπους βασανιστηρίων του ΕΑΤ-ΕΣΑ οι αγωνιστές της Δημοκρατίας υπέφεραν,έχυναν το αίμα τους και θυσίαζαν τη ζωή τους.
Οι "φιλήσυχοι" και "νομοταγείς" πολίτες περνάνε καλά,μέχρι και δάνεια τους χαρίζονται.
Το ίδιο και οι Συνταγματάρχες.Ο πρόεδρος,αντιπρόεδρος,αντιβασιλεύς κλπ βγάζει εν μια νυκτί αυτόματο διαζύγιο και παντρεύεται το αίσθημα(κάτι συμπτώσεις ε;)!
Ο αδελφός Στέλιος από χωρίου εις χωρίον θεμελιώνει στάδια και γυμναστήρια και καθ' οδόν μαζεύει γόπες!
Κάποιοι άλλοι έκαναν κάτι κομπίνες με κρέατα,έτσι για να μην ξεχνάμε το δαιμόνιο της φυλής μας.!

Ωσπου φτάσαμε στο 1973,Νομική-Κίνημα Ναυτικού-Πολυτεχνείο,και η σκυτάλη της Δικτατορίας αλλάζει χέρια(Ιωαννίδης,Γκιζίκης και στο βάθος CIA).
Αυτοί κατάφεραν την τραγωδία και τη διχοτόμηση της Κύπρου και φυσικά κατέρρευσαν με πάταγο μέσα στα Εθνικά συντρίμμια.
Η παράδοση - παραλαβή με πρόεδρο (Φαίδωνα Γκιζίκη) κι αρχιεπίσκοπο (Σεραφείμ) παντός καιρού έγινε με χαρές,πανηγύρια,φανφάρες κι υποδοχές των "αυτοεξόριστων" γνωστών από τα παλιά σωτήρων μας.

Ποιος να το φαντάζονταν τότε (24 Ιουλίου 1974) τα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης,με "Εθνάρχη" στο πηδάλιο,"Σοσιαλιστή" ηγέτη στην αντιπολίτευση και εντός νόμου το ΚΚΕ,ότι θα φτάναμε προϊόντος του χρόνου σε μια μεταμοντέρνα δικτατορία οικονομικού τύπου.
Τώρα πια οι σκλάβοι είναι λεύτεροι κι οι αλυσίδες τους φτιαγμένες από οπτικές ίνες και πλαστικά τσιπάκια!

Ζούμε σε μια χώρα που ο Θεός την προόριζε για εξοχικό Του,μια χώρα που οι μαρίνες της είναι γεμάτες κότερα και πολυτελέστατα σκάφη,μια χώρα που στα βουνά της φυτρώνουν βιλάρες κι όμως φτάσαμε στο κατώφλι της χρεοκοπίας κάτω από τη μπότα του ΔΝΤ.
Και το οξύμωρο της υπόθεσης είναι πως φτάσαμε ως εδώ με την πολιτική καθοδήγηση ανθρώπων που αγωνίστηκαν κατά της Δικτατορίας των Απριλιανών.

Ευτυχώς που δεν ζουν πια οι Ηρωες της Αντίστασης στο χουντικό καθεστώς Αλέκος Παναγούλης,Σπύρος Μουστακλής,Αντρέας Λεντάκης κι άλλοι πολλοί.
Ποιος ξέρει τι θα έπρεπε να κάνουν μπροστά στην άθλια κατάσταση της χώρας,τη νέα μορφή δικτατορίας κι αναλογιζόμενοι τους αγώνες τους,τα βασανιστήρια που υπέστησαν,τις φυλακές και τα ξερονήσια!

13 σχόλια:

( fortounata) είπε...

Μα όλοι αυτοί που άξιζαν,ή έχουν πεθάνει ή έχουν αποτραβηχτεί από την πολιτική ζωή του τόπου.σφάλμα τους αν με ρωτάς που δεν βγαίνουν να μιλήσουν μαζί με τον απλό λαό.καληνύχτα.

Ρίκη Ματαλλιωτάκη είπε...

Απ τη σκυλα στη Χαρυβδη δε λες τιποτα φιλε μου

Μέχρι ποτε αληθεια θα αντεχει αυτος ο λαός;

ΔΥΣΠΙΣΤΟΣ είπε...

Τουλάχιστον τότε ο κόσμος ανακουφίστηκε από την αναρχία, τις επανειλημένες αλλαγές κυβερνήσεων, τους τσακωμούς των φοιτητών στην Πλατεία του Χημείου (για Θεσσαλονίκη μιλάω), το κάψιμο των λιγοστών αυτοκινήτων.
Και ξαφνικά, μια Παρασκευή πρωί....ησυχία!!!
Και, λέω τώρα....μήπως αν συνέβαινε κάτι παρόμοιο τώρα και στέλνανε τους πολιτικάντες σε κανένα... ξερονήσι, ή τους λαθραίους έξω από τα χωρικά ύδατα, η το ΔΝΤ απ΄εκεί που ήρθε, ή το Δ' ΡΑΪΧ στο διάολο....θάταν καλύτερα;;;
Για λίγο. Ίσα που να σφίξουν οι "φυσιολογικές οπές".
Λέω τώρα....αλλά που κω--- (ας πούμε κότσια) για κάτι τέτοιο!
Να'σαι καλά φίλε μου.
_____________
ΥΓ: Βλέποντας κλειστό το blog, σχολίασα στο facebook

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ1974 είπε...

αδερφια την κυπρο την προδωσα η οικογενια καραμανλη και παπανδρεου γιαυτο δεν ανογει ο φακελος οχι οι στρατιωτικοι περισσοτερα μετα...

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ1974 είπε...

οι χουντικοικαταλαβαν τους κλεφταραδες το 1967 ο λαος αργησεν 43 χρονια...

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ1974 είπε...

στο παρισσι πριν την εισβολη εχομεν συναντηση καραμανλη κιζινγκερ....

zeidoron dtsoukas είπε...

Φουρτουνιασμένη μου ψυχή όποιος έχει λίγο φιλότιμο τι πιο λογικό από το να στέκεται σε απόσταση!Βέβαια έτσι βρίσκουν ανοικτό το πεδίο τα λαμόγια.
Τι να σου πω;
Καλό απόγευμα!

zeidoron dtsoukas είπε...

Ρίκη μου είμαστε απ' ατσάλι αντέχουμε.Οπως αντέξανε οι προηγούμενοι θ' αντέξουμε και μεις και οι επόμενοι.Πως το λέει ο Β.Παπακωνσταντίνου: "δεν θα πεθάνουμε ποτέ κουφάλα νεκροθάφτη"!

zeidoron dtsoukas είπε...

Σταύρο δεν είναι άσχημη η ιδέα σου για να σφίξουν οι κ...!
Ομως όχι πάλι διαβατήρια και συγχωροχάρτια στους κλέφτες.
Λέμε τώρα που λες και συ!!!!

Υ.Γ.:Αυτό με το Blog δεν μπορώ να το εξηγήσω,συμβαίνει τέταρτη φορά.Προφανώς κάποιος προσπαθεί να μπει στα ενδότερα και τον μπλοκάρει ο blogger γιατί μετά μου ζητάει επαλήθευση κωδικού για να επανέλθει.

zeidoron dtsoukas είπε...

Κύριε Αλέξανδρε Ζήβα σας είχα προειδοποιήσει σε προηγούμενες παρεμβάσεις σας ότι αυτό που κάνετε είναι τουλάχιστον αγενές!
Πετάτε ένα άσχετο "ποιητικό" σεντόνι με μόνο σκοπό να διαφημίσετε τη σελίδα σας,λυπάμαι αλλά πρέπει να σας διαγράψω.Ελεύθερα όποτε θέλετε να σχολιάσετε με σεβασμό και στους αναγνώστες και στη σελίδα.

zeidoron dtsoukas είπε...

sotos sotos,γνωστά όλα αυτά φίλε μου!
Οχι ο λαός δεν τους κατάλαβε τώρα τους κλέφτες,πάντα τους ήξερε.
Ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιο!
Και οι στρατιωτικοί και οι πολιτικοί έχουν εγκληματικές ευθύνες για την Κύπρο.

Ανώνυμος είπε...

Θα ήθελα να πώ πολύ απλά:
ΖΗΤΩ Η 21η Απριλίου 1967.
Το ξέρω ότι θα με υβρίσετε επειδή είστε γνήσιοι δημοκράτες και εσείς έχετε το δίκαιο. Εσείς γνωρίζετε καλλίτερα και δεν δέχεστε αντίθετες απόψεις.
Οι συσχετισμοί και τα δήθεν αντιδημοκρατικά να τα αναζητήσετε στις δημοκρατίες κατ΄όνομα που ψηφίσατε και βολευτήκατε όλοι λαμογιάζοντας ρουφώντας το αίμα του λαού.
Το γενικό ξεπούλημα όμως της Πατρίδας μας της Ελλάδας στους ξένους, Τούρκους, Αλβανούς, Σκοπιανούς και άλλους, δεν θα το χρεώσετε στον Παπαδόπουλο, ανιστόρητοι και επιτήδια πληροφορημένοι νεοέλληνες.........

zeidoron dtsoukas είπε...

Αγαπητέ Ανώνυμε απ' όσα διαβάσατε αυτό καταλάβατε;Εκτός κι αν βγάλατε συμπεράσματα του ποδαριού,όπως εσείς θα θέλατε να είναι.
Η διαφορά μας είναι ότι δεν χτυπάμε παλαμάκια σε κανέναν και δεν κρύβουμε και την ταυτότητά μας!
Κατά τ' άλλα δεν ισχυριστήκαμε ποτέ ότι είμαστε "Δημοκράτες" έτσι όπως το εννοείτε,ούτε αρνηθήκαμε ποτέ αντίθετες απόψεις,ούτε υβρίσαμε κανέναν.Γεγονότα αναφέρουμε κι άμα μπορείτε αμφισβητήστε τα!

Read more: Go to TOP and Bottom