Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

H πρωινή παράσταση σύλληψης του Ακη πέτυχε - Για τα υπόλοιπα λαμόγια τι προβλέπει το σενάριο;

Δεν γνωρίζουμε ποιος έγραψε και σκηνοθέτησε το σενάριο που είδαμε πριν από λίγο να παίζεται με πλήρη επιτυχία και παρουσία όλων των καναλιών στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου!
Μπράβο του πάντως,μας συγκίνησε Μεγαλοβδομαδιάτικα.
Τη μέρα που κλείνει η Βουλή και προκηρύσσονται κατά πάσα πιθανότητα οι εκλογές μια θεατρική παράσταση ήταν απαραίτητη για να πειστεί ο λαουτζίκος για τις προθέσεις του βρώμικου πολιτικού κατεστημένου.Αρτον και θεάματα λέγανε οι Ρωμαίοι κι αφού ο άρτος λείπει ας του δώσουμε θέαμα.
Δεν σας ξεπλένει ούτε ο Νιαγάρας κυρίες και κύριοι που κινείτε τα νήματα.
Απειρα λαμόγια κυκλοφορούν ανάμεσά σας και παραμένουν στο απυρόβλητο!Αλήθεια τι προβλέποει για τη συνέχεια το σενάριο;Ποια επεισόδια θα δούμε μέχρι τις εκλογές;
Ζείδωρον 


Ακολουθεί το ρεπορτάζ της παράστασης από το newsit


- "Στον ανακριτή πάμε. Θα τα πούμε εκεί πέρα", είπε ο ίδιος φτάνοντας στην ΓΑΔΑ
- Είχε εκδοθεί ένταλμα για την σύλληψή του - Το ένταλμα αφορά την κατηγορία για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος
- Έχουν εκδοθεί εντάλματα και για άλλα πρόσωπα και αναζητούνται από την αστυνομία
- Χθες ο εισαγγελέας ζήτησε την παραπομπή του σε δίκη για ανακριβές πόθεν έσχες




Ήταν λίγο πριν τις 11 το πρωί όταν άνοιξε η μεγάλη σιδερένια πόρτα της Διονυσίου Αρεοπαγίτου στον αριθμό 33. Μια μελαχροινή γυναίκα, η σύζυγος του Ακη Τσοχατζόπουλου, Βίκυ Σταμάτη, βγήκε από αυτήν και κατευθύνθηκε προς ένα αυτοκίνητο. Οταν ρωτήθηκε από το Newsit εαν είναι μέσα ο σύζυγός της εκείνη απάντησε: "Δεν θέλω να πω τίποτα". Όμως ο οδηγός της γύρισε και είπε: "Παιδιά, υπομονή 5 λεπτα".

Και πριν καλά - καλά συμπληρωθούν άνοιγε ξανά η πόρτα και έβγαινε - χωρίς χειροπέδες - ο 'Ακης Τσοχατζόπουλος. Περπάτησε προς το αυτοκίνητο της ασφάλειας και κοίταξε με νόημα στα δεξιά του. Λίγο μετά, μπήκε στο αυτοκίνητο και κατευθύνθηκε προς την ΓΑΔΑ.

Φθάνοντας στην ασφάλεια, ο κ.Τσοχατζόπουλος έκανε την εξής δήλωση: "Στον ανακριτή πάμε. Θα τα πούμε εκεί πέρα."


Όλα έγιναν λίγο πριν το ρολόι δείξει 11. Από νωρίς το πρωι, πρώτα ως φήμη και μετά ως ανεπιβεβαίωτη πληροφορία, κυκλοφορούσε ότι έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για τον Ακη Τσοχατζόπουλο. Τελικά, επιβεβαιώθηκε ότι έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης και αφορά την κατηγορία για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Από εδώ και πέρα και μέσα σε 5 εργάσιμες ημέρες θα πρέπει να έχει απολογηθεί και να έχει κριθεί το θέμα της προσωρινής ή μη του κράτησης.

Νωρίτερα, μέσα στο σπίτι και έξω από αυτό ήταν και οι δικηγόροι του πρώην υπουργού και γίνονταν διαβουλεύσεις.

Το ένταλμα εκδόθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, από την ανακρίτρια η οποία ερευνά την υπόθεση των υποβρυχίων.
Αφορά την κατηγορία για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Ο πρώην υπουργός κατηγορείται ότι εισέπραξε μέσω υπεράκτιων εταιρειών από την γερμανική εταιρεία Ferostal μίζα οκτώ εκατομμυρίων ευρώ με την οποία αγόρασε ακίνητα στη λεωφόρο Κηφισίας και στην οδό Κομνά Τράκα.
Τα χρήματα, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, διαβιβάστηκαν μέσω της τράπεζας Morgan Stanley στην Ελβετία.

Μόλις χθες, ο εισαγγελέας Εφετών, Γαληνός Μπρής ζήτησε να παραπεμφθεί ο κ. Τσοχατζόπουλος σε δίκη για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες του έτους 2010 (χρήση 2009).

Ο εισαγγελέας υπέβαλλε την πρότασή του προς το Συμβούλιο Εφετών και εισηγήθηκε πέραν την παραπομπής σε δίκη και την απαλλαγή λόγω παραγραφής του πρώην υπουργού για «ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες» των ετών 1998-2005.

Πρότεινε όμως να διατηρηθούν οι περιοριστικοί όροι που του είχαν επιβληθεί μετά την απολογία του.

Μεταξύ άλλων είναι: η δέσμευση του ακινήτου στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου, το οποίο φέρεται πως δεν είχε δηλώσει, όπως προέκυψε μετά τον επανέλεγχο που διενεργήθηκε και την άρση του τραπεζικού, φορολογικού και χρηματιστηριακού απορρήτου, από την επιτροπή ελέγχου των οικονομικών των κομμάτων και των βουλευτών της Βουλής. Επίσης παραμένει η υποχρέωση της εγγυοδοσίας των 150.000 ευρώ και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Το επίμαχο πόθεν έσχες κρίθηκε ως ανειλικρινές μετά το πόρισμα της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής, σύμφωνα με το οποίο, ο κ. Τσοχατζόπουλος έχει συνολικό εισόδημα 250.955,87 ευρώ, τα 150.000 από το οποίο δικαιολογεί ως λήψη δύο δανείων.

Δεν έχει δηλώσει όμως το σπίτι στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου ενώ παλιότερα περιουσιακά του στοιχεία δεν δικαιολογούνται με βάση τα εισοδήματα του.

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι το σπίτι δηλώθηκε στο πόθεν έσχες του 2011 καθώς αποκτήθηκε το 2010 και ότι έστειλε πολλές φορές συμπληρωματικά στοιχεία στην επιτροπή της Βουλής που κατά την άποψή του δικαιολογούν όλα τα περιουσιακά του στοιχεία.
Read more: Go to TOP and Bottom