Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων του υπ. Δικαιοσύνης καταγγέλλει τον Μ. Παπαϊωάννου για ρουσφετολογική τροπολογία


Την απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης, Μιλτιάδη Παπαϊωάννου, να προωθήσει «προκλητική» τροπολογία «με σκοπό να ευνοήσει οικονομικά συγκεκριμένο κλάδο εργαζομένων» του υπουργείου, καταγγέλλει με ομόφωνη απόφασή του το ΔΣ του Συλλόγου Υπαλλήλων Κεντρικής Υπηρεσίας του υπουργείου.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ,ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ & ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας σε έκτακτη συνεδρίασή του την Τετάρτη 4 Απριλίου 2012 αποφάσισε ομόφωνα να καταγγείλει την απόφαση του Υπουργού Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ.Μιλτιάδη Παπαιωάννου να προωθήσει προκλητική τροπολογία με σκοπό να ευνοήσει
οικονομικά συγκεκριμένο κλάδο εργαζομένων του Υπουργείου Δικαιοσύνης, λειτουργώντας αποσπασματικά σε μια περίοδο που οι εργαζόμενοι στο σύνολό τους βιώνουν την πλήρη εξαθλίωση.
Η ρουσφετολογική και παλαιοκομματική συμπεριφορά του μάλιστα σε προεκλογική περίοδο, προσβάλει την αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος δημιουργώντας οικονομικές ανισότητες και κοινωνικούς αυτοματισμούς.
Παράλληλα στην τροπολογία, στο τέλος της παραγράφου4 του άρθρου 28 του ν.4024/2011(Α΄206), προστέθηκε εδάφιο ως εξής: «Οι υπάλληλοι της Γραμματείας των Δικαστηρίων και Εισαγγελιών, των Εμμίσθων Υποθηκοφυλακείων και Κτηματολογικών Γραφείων της Χώρας , κατατάσσονται στους βαθμούς που κατέχουν και η βαθμολογική τους εξέλιξη διέπεται από τις διατάξεις του ν.2812/2000(Α΄67)»,προκαλώντας τεράστια οικονομική επιβάρυνση στον κρατικό προϋπολογισμό.
Για άλλη μια φορά ο Υπουργός λειτουργεί επιλεκτικά μεταξύ των εργαζομένων στο ίδιο Υπουργείο, όπως συνέβη άλλωστε και στην περίπτωση του θεσμού της πρόωρης συνταξιοδότησης όταν με δική του νομοθετική πρωτοβουλία εξαιρέθηκαν περιφερειακές υπηρεσίες, αρνούμενος ταυτόχρονα την εξαίρεση των υπαλλήλων της Κεντρικής Υπηρεσίας.

Αθήνα,6 Απριλίου 2012
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                               Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Δ.ΣΤΑΜΑΤΗΣ                                  Χ.ΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
Σχόλιο.Το γεγονός ότι ο κ.Παπαιωάννου ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν θα είναι υποψήφιος στις επόμενες κοινοβουλευτικές εκλογές δεν τον απαλλάσει των καταγγελιών αντίθετα τον επιβαρύνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom