Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

Πανό κατά των πολιτικών σήκωσε αθλητής στον 7ο Διεθνή Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος» (βίντεο)


Ονομάζεται Γιάννης Σαββίδης. Είναι ο αθλητής που σήκωσε το πανό για το νόμο περί ευθύνης υπουργών στο πλαίσιο του 7ου Διεθνούς Μαραθωνίου «Μέγας Αλέξανδρος». Η πράξη του ξάφνιασε τους πάντες. Το πλήθος τον χειροκρότησε με ενθουσιασμό.

Λίγο πριν φτάσει στη γραμμή του τερματισμού, η σύζυγός του του έδωσε το πανό που έγραφε: «Είναι ντροπή ο νόμος περί ευθύνης υπουργών». Ενδεχομένως οι διοργανωτές να διαφωνούν με την πράξη του αθλητή. Λέγεται ότι ο αθλητισμός δεν πρέπει να μπλέκεται με την πολιτική. Δεν πρέπει να ξεχνάμε, ωστόσο, ότι στη σύγχρονη πολιτική ιστορία του τόπου μας ο αθλητισμός υπήρξε το μέσο αποπροσανατολισμού των λαϊκών μαζών.

Μπορεί ο Γιάννης Σαββίδης να μπήκε στη μαύρη λίστα και να μην του επιτραπεί η συμμετοχή του στον αγώνα του επόμενου έτους. Ο ίδιος κατάφερε να μείνει στην ιστορία με μία πράξη που χαρακτηρίζεται από θάρρος και ανδρεία.
http://www.thestival.gr/

2 σχόλια:

ephee είπε...

Καλημέρα, καλή βδομάδα, και καλό μήνα Δημήτρη.
Θέλω να βρω το παιδί να το ρωτήσω, πού σκατά την είδε την πολιτισμένη κοινωνία, αλλά επειδή ξέρω τι θ'ακούσω, το λέω μόνο σε σένα, και σωπαίνω.

zeidoron dtsoukas είπε...

Καλημέρα Εφη μου καλό μήνα επίσης!
Μια χαρά τα είπε το παλικάρια αλλά δεν έπαιξε σε κανένα μεγαλοκάναλο.

Read more: Go to TOP and Bottom